szerda, június 11, 2008

Nem Photoshop: apoteózis :-D


Mindenki ismeri azt a játékot, hogy „Mi a különbség a két kép között?”. Most ennek a fordítottját játsszuk: Mi a hasonlóság az alábbi két kép között? (Nagyításért katt a képekre!)

1. kép



A kép a Wikipédia c. oldal általam készített Szondi-teszt c. (kiemelt) szócikkének elejét ábrázolja.

2. kép



A kép a Kvízpart.hu c. oldal Kincses Kalendárium c. kvízének egyik képernyője; a nevezett kvízzel véletlenül ma délután játszottam egyet.

Tehát: Mi a hasonlóság a két kép között?

Megfejtés
Ez itt ni:



Ez az ábra a Szondi-tesz ún. összesítő profilját ábrázolja. Az ábrát hajdan én töltöttem föl a Wikipédiára, ami hagyján, de én készítettem, mi több, ezt a konkrét tesztsorozatot én magam vettem fel valakivel, sok esztendővel ezelőtt. Az ún. vizsgált személlyel ma is jóban vagyok; a tesztlap eredetije otthon lapul egy dossziém mélyén. Amikor a Wikipédia-cikket írtam, csaknem biztos voltam benne, hogy élő ember nem fog semmit kezdeni a nevezett cikkel. Erre ma viszontlátom az internet egy teljesen másik pontján, egy játékban!

Hát, sok van, mi csodálatos. A neten már számos dolgot megtaláltam saját magamtól – de azért az, hogy a saját kézírásom köszön vissza egy játékból, ez szíven ütött. :))

2 megjegyzés:

  1. Asszem a guglivarázsnak estél áldozatul, a kvíz érdemes készítői nyilván bepötyögték saját kis kezükkel a "Szondi-teszt" betűsort a gugliba, és mit ad Isten – akarom mondani, hogy, hogy nem ;) – első helyen az általad írott Szondi-teszt cikket hozza a kereső, és annak ugyebár van egy GFDL-alatt hasznosítható ábrája. Más kérdés, hogy illett volna ezt nekik jelezniük. Gugli rulez.

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy nem jött át a posztból. Alapvetően azon érzésemnek szerettem volna hangot adni -- függetlenül, hogy mi miért és hogyan alakult --, miszerint büszke vagyok és örülök.

    VálaszTörlés

Alább választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknak megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek.