csütörtök, június 12, 2008

Hol a fasizmus mostanában?


Itt. * (Katt a linkre!)

Tóth Gábor dandártábornok


*Rövid összefoglaló:

Tegnapi határozatában Tóth Gábor rendőr dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitánya betiltotta az idei melegfelvonulást. Azon „indokkal”, hogy a menet állítólag „akadályozza a közlekedést”. Az útvonal ugyanaz lett volna, mint már évek óta. Két idézet a szövegből:

„Felhívom a szervezők figyelmét, hogy amennyiben a rendezvényt tiltó határozatom ellenére megtartják, úgy a gyülekezési jogról szóló törvény 14.§ (1) bekezdés értelmében a rendőrség azt feloszlatja, és a szervezőkkel szemben eljárást kezdeményez.”

Valamint:

„Határozatom jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Alább választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknak megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek.