Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

hétfő, május 22, 2006
21:56
 
Tomi kérte...


...hogy blogoljam le, mert ez annyira rossz. Kérése parancs. Az történt, hogy nézegettük a neten a lehetséges és lehetetlen nyári úticélokat. Ennek kapcsán voltam szíves elereszteni az alábbi zseniális szösszenetet:

TEGNAPELŐTT LMTEM ÉN.
TEGNAP LMTÉL TE.
MALMŐ.


Én kérek elnézést.

Címkék:


Hozzászólások:


Jajj, talált, süllyedt, gratulálok! (-:Újhelyi Gábor vagyok. Vélletlenül kerültem ide. Megnéztem a blogotokat. Szerintem:
Birtalan Balázs = Buzi
Tomika = Buzi
SZteoboy = Buzi
Anonimuosz = Buzi
Simre = Buzi
Öszes látogatoja és olvasoja ennek a blognak = Buzi
Ez egy nagy INTERNETBUZULÁS.
Szerintem az internet NEM ERE VALÓ.
Ez a véleményem rólatok.
GáborÚjhelyi Gábor vagyok. Vélletlenül kerültem ide. Megnéztem a blogotokat. Szerintem:
Birtalan Balázs = Buzi
Tomika = Buzi
SZteoboy = Buzi
Anonimuosz = Buzi
Simre = Buzi
Öszes látogatoja és olvasoja ennek a blognak = Buzi
Ez egy nagy INTERNETBUZULÁS.
Szerintem az internet NEM ERE VALÓ.
Ez a véleményem rólatok.
GáborKedves Újhelyi Gábor!

Köszönjük értékes, nyilvánvalóan alapos megfontolás után született, remekbeszabott hozzászólását.
Engedje meg, hogy vegyem magamnak a bátorságot, és néhány szóban reflektáljak a véleményére.

Becses nevéhez híven, Ön rendkívúl újszerű lokigát alkalmazott. Néhány ember szexuális beállítottságát latolgatva arra a konklúzióra jutott, hogy ami itt folyik, az "egy nagy internetbuzulás".

Vannak ugye a munkabuzik, az autóbuzik, és - ezek szerint - ez a blog pedig az internetbuzik találkozóhelye.

Tudja mit? Én felvállalom! Igen, itt és most, ország világ előtt bejelentem, hogy internetbuzi vagyok. Nagyon szeretem a világhálót, és - noha nem tekintem magam függőnek - az életem sokkalta szegényebb lenne net nélkül.

Most, hogy égi harsonaszó közepette megvallottam internetbuziságomat, hadd hívjam fel a kedves figyelmét pár dologra.

Attól, hogy néhány blog írója esetlegesen homoszexuális, a Birtalan Balázs internetes naplóját olvasók népes tábora még nem lesz egytől-egyig buzi. De nem ám! Elhiheti, hogy sokan látogatnak erre a címre, szexuális orientációjuktól függetlenül.

Nem szeretnék fogadatlan prókátornak tűnni, ezért hamarost be is fejezem. Azonban egy kérdésben szeretném még egyetértésemről biztosítani: A világháló tényleg nem internetbuzulásra való. Nem lenne jó, ha egyre többen válnának internetbuzivá, a net rabjává és emiatt hanyagolnák a könyveket, a természetet, a családot, stb. Én magam is igyekszem más elfoglaltságok után nézni, szabadidőmet hasznosabban eltölteni, noha én már felvállaltam internetbuziságomat.

Minden jót kívánva üdvözli:
SteoboyEz akor is egy Internetbuzulás. Ha nem az vollna nem a Buzik járnának ide.Egyébként én Liberális felfogásu vagyok, aki a homo szexet szereti ám csinálja tőlem. Engem nemzavar a másságotok csak azt jegyeztem meg, hogy ez itt feltünően van jelen.
Tisztelettel: Újhelyi G."Engem nemzavar a másságotok csak azt jegyeztem meg, hogy ez itt feltünően van jelen."

Buzulni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
úgy érdemes.

:-)))))Kedves Újhelyi Gábor!

Töredelmesen bevallom, nem véletlenül kerültem ide, bár nem "buzulós" céllal, s így futhattam bele filozófikus megállapításaid halmazába.
Egyet kell értsek Veled!
Ez egy nagy INTERNETBUZUZLÁS!
Álljon itt az én megállapításom. Szerintem:
Úlhelyi Gábor = Újhelyi Gábor, s bitzony ez elég lesújtó.
Ez a véleményem Rólad.

Internetbuzulós tisztelettel: béefáIgen: Újhelyi Gábor, az Újhelyi Gábor!! Azonos vagyok magammal és büszke vagyok rá!! Azért reméllem megjelenhetek ezen a helyen.
U. G.Csak a gondolataimat akartam kifejteni elnézzést ha bárkit iritáltam nem ez volt a célom. Természetesen jogotok van a sajját buziblogotokon a sajját gondolataitokat reklámozni - ez a ti helyetek én ezt nem is vitatam.Ú. G. "magvas" gondolatai ezekre a sorokra ihlettek engem:

Internetes buziszájton
vígan folyik az élet,
buzi srácok, buzi lányok
bíz' sohasem henyélnek,

Birtalannak szavára
az Egyházba megtérnek,
s katolikus buzibárban
harangszóra kefélnek!Hajrá Újhelyi Gábor!
Ne hagyd magad megszivatgni!
Mivagyunk a többen!
Egész ország antibuzi, csak 5% a meleg!Egy gramm epe

Újhelyi?
Júj! Hülye.1. Teljesen heteroszexuális vagyok.
2. Birtalan Balázs blogját rendszeresen látogatom.
3. Ha én volnék az egyetlen, akire az 1. és a 2. állítás egyszerre teljesül, már akkor sem volna igaz, hogy ide csak buzik járnak.

Ui: Ha esetleg felvilágosítana valaki, hogy mi az az a " nagy internetbuzulás", megköszönném. Nagyon izgalmasan hangzik. :-) Újhelyi úr felkeltette érdeklődésemet.Vajon Újhelyi úr is "buzi" (hogy az ő szóhasználatával éljek)?

1. Ha nem, akkor a commentje által igazolt látogatása is cáfolja azt a tételt, miszerint ide csak buzik járnak.
2. Ha igen, akkor viszont nem értem, mi kifogása lehet a "buzikkal" szemben.
(3. Egyébként sem értem.)

Ui: Újhelyi úr kedvéért mondom egyszerűbben is az 1. pontot: ha Újhelyi úr nem "buzi", és itt járt, akkor ide nem csak buzik járnak.Ezt a problémát az önreferencia problémájánk nevzi a filozófia... s a "hazug paradoxona" formájában már az ókorban is ismerték...Szomorúan kell tudomásul vennem, hogy miközben ókori filozófusok nyomdokaiba léptem, a "nagy internetbuzulás" fogalmával kapcsolatban továbbra is teljesen tájékozatlan maradtam.Mivel itt oly sok emberből iróniával vegyes értetlenséget váltott ki a "'nagy internetbuzulás" fogalma, ezért megpróbálom gyengébbek kedvéért racionális módon kifejteni.
A "nagy internetbuzulás" egy fiatal, kreatív, ám eddig sajnos nem kellő mértékben méltányolt, s nem elég széles körben ismert magyar társadalomfilozófus, Újhelyi Gábor kísérlete az információs társadalom és a homoszexuális identitás közötti viszony egy nagyon fontos aspektusának fogalmi megragadására.
Mivel Újhelyi Gábor első megjelent írtásai (l. fent...) kicsit még kiforratlanok, nehezen érthetőek, néhol csaknem zavarosak, ezért az értelmezés beleütközik bizonyos nehézségekben.
Ám annyi már most is teljes bizonyossággal megállapítható, hogy az "internetbuzulás" fogalma Újhelyi Gábornál a jelenségek egy igen széles sopektrumát fedi le.E jelenségek közül a legfontosabbak a következők:
1. Homoszexuális személyek megjelenése az interneten
2. A homoszexuális identitás felvállalása, értékeinek megjelenítése az interneten
3. Homoszexuális kapcsolatok teremtése interneten
4. A homoszexuális szubkultúra közösségi életének internetes eszközökkel való kultiválása (homoszexuális fórumok, honlapok, etc.)
Tehát az "internetbuzulás" fogalma tulajdonképpen a meleg identitás mindenfajta interneten való megjelenését lefedi. Kérdés azonban: mi a "nagy", és mi a "kis" (vagy, ha tovább gondoljuk: óriási, totális illetve egész kicsi, netán mikroszkopikus)internetbuzulás?
Mivel Újhelyi Gábor "nagy" internetbuzulásnak minősítette Birtalan Balázs blogját, ezért ehhez azt kell tisztáznunk: vajon milyen kritérium alapján tette ezt?
Az egyik lehetőség az ( s emellett szól, hogy ő maga is erre hivatkozik), hogy e honlap látogatói között felülreprezentáltak a melegek,sőt, maga Birtalan Balázs is az. De hogyha ezt a kritériumot alkalmazzuk, akkor felmerül a kérdés: ha van valahol egy meleg személy honlapja, amelyet készłítőjén kívül senki sem látogat, akkor pusztán azért, mert az egyetlen személy, aki ezt a honlapot készíti és használja, meleg, már kész volna-e Újhelyi Gábor ezt is "nagy" internetbuzulásnak minősíteni? Nyilvánvalóan nem. Tehát más kritérium után kell néznünk...
Lehetséges, hogy attól "nagy" egy internetbuzulás, hogy sok meleg vesz benne részt, sokan látogatják. Ezesetben a totális internetbuzulás - mint végső, a valóságban elérhetetlen határeset, az internetbuzulás "aszimptotikus célja" - az a meleg webhely lenne, amelyen az internet valamennyi használója a bolygón egyszerre jelen van... Csakhogy ez a kritérium Birtalan Balázs blogjára nem áll meg, mert nem látogatják túl sokan, s azt hiszem, ezzel tisztában van Újhelyi Gábor is.
Van egy harmadik érdekes és fontos lehetőség is. Az az internetbuzulás "nagy", amely egy, a meleg közösségben fontos szerepet játszó személyhez kapcsolódik. Azért "nagy" tehát, mert egy "nagy" buzihoz (internetbuzihoz) kapcsolódik. Birtalan Balázs fontos szerepet játszik a meleg szubkultúrában, tehát ez a kritérium megállhatja a helyét az ő blogjára.
De azt hiszem, mégis akkor járunk el helyesen, ha ezt az utóbbi kritériumot fókuszba állítva egy kicsit megadjuk a helyét a másik kettőnek is. Tehát az a "nagy" internetbuzulás Újhelyi Gábor gondolatvilágában, amelyben egy, a melegszubkultúrában fontos szereepet betöltő személy webhelyén - abszolút számban, s a helyet látogatók arányát tekintve is - viszonylag jelentős számú meleg jelenik meg.Uram ! Boldoggá tesz , hogy van egy hely ahol írhaTOK öNNEK ANÉLKÜL , HOGY 10 ismerősöm e-mail címét kiadnám . És ahol végre nem korlátozott gondolatom 300 karakterre . Tudatosan kerestem meg blogját , mert hallottam valakitől Önről , aki nem érti , nem tudja hová tenni . Pedig egyszerű . Kérem előre bocsájtanám , azt válaszol amit akar , a véleményem akkor is leírom . Meglátásaim : tanulmányait és a vallást folyamatosan becsmérli , de végig abból táplálkozik . Figyelje kérem az ellentmondásait . Gondalatai ide-oda röpködnek , mint a nagyoknál , csak ott REND van . Az Ön fejében , sőt merem mondani a lelkében is óriási zűrzavar uralkodik . Igen jó ilyenkor mindent kiírni , de önmagának . Oda a fiók mélyére . Uram ! Honnan veszi a bátorságot , hogy cinikusan kritizáljon oly csodákat , mint az evolúció , vagy a történelem . Önnél tanultabb , tapasztaltabb tudósok , kutatók , történészek foglalkoztak és foglalkoznak eme szakokkal , mellyel vitába szállhat , de legyen ez ügyben megfelelő vitapartnere . Nevetségesen felülről ír , ez ellenszenvessé teszi , holott csak egy beteg ember . Megkérdezném , ha nem tanult volna a teológián akkor is minden második szava idegenszó lenne ? Vagy a magyar nyelvvel is baja van ? Hogy meri József Attilát zagyvaságai között idézni ? Bár Ön egy nagyon értelmes , lexikális tudású , sokat olvasott fiatalember , aki nem biztos , hogy megfelelő könyveket olvasott a megfelelő időben . Tényként merem közölni , amellett , hogy roppant elkényeztetett gyermekként nőtt föl , nagyon megkeseredett , és teljes lelki -zavarban , megkockáztatom , depresszióban szenved . Miért bántja a már megalkotott tényeket ? Tulajdonképp mindent bánt . Az ellentmondásai őrjítőek . Attól függ hangulata mit diktál . Venné a fáradtságot hogy visszaolvasson előző nap mit is írt a megszokott témáról , a kereszténységről . Miért hangosan tépelődik ? Tegyük fel nem járt teológiára . Mi marad Önből ? Anyagilag jó körülmények között él . Olyan , mintha unaloműzőként írná sorait . Először felháborított , majd mélységesen szomorúvá tett . Látok egy embert , aki keresi önmagát , aki a nichilben van , és kapaszkodva kiakar törni onnan . Látok egy embert , akinek kellene , hogy fogják a kezét , de ketten egyedül van . Én nem kedvelem Önt . A nagyképűsége , cinizmusa , megalomániája miatt . Nem szeretném ha hasonló ember élne a környezetemben . Ön nem ad értéket a társadalomnak , de nem is szórakoztat . Üvölt a hiány . Saját magának megtalálásának hiánya . Egy értékes ember értéktelensége . Pihenjen , tegyen rendet a fejében , rámolja ki a kis fiókokat , és a káoszból mindent tegyen a helyére . Todom, hogy megjegyzés címszó alatt írásaira gondol , de azok Öntől erednek , így a probléma Önben van . A sorok elfecsérelt idő . A melegség . Engem személy szerint nem érdekel senki nemi hova tartozása . Kérdezem : nem nagy egy kicsit a felhajtás ? Mert hiszem , hogy kijelenti , elvan fogadva . De mi a csodának ekkora hűhót kerekíteni köré ? Ezt tegyék meg a heterók is ? Ugye mókás . Hát az is amit Önök tesznek . Pihenjen fiatalember . Minden jót kívánva egyszer talán méltó lesz arra , hogy olvassam . Sajnos gyógyulása hosszantartó , és Ön is kell hozzá . Segítséggel . Nem szerettem meg , sőt : Mégis minden jót kívánva : Almási LászlónéLemaradt iménti hozzászólásomhoz email címem : donnadolly6@gmail.com
De válaszol, ahová óhajt .
Almási lászlóné


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta