Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

csütörtök, szeptember 21, 2006
13:56
 
Rázott agy


Két jól megpakolt hajléktalanszatyornyi borítékot kellett fölvinni tegnap az irodába az utcáról, konkrétan a főnököm kocsijából, úgy délelőtt 11 óra tájban. Lehajoltam, megmarkoltam a szatyorfüleket és fölálltam, a főnököm közben lecsukta a csomagtartó tetejét...

...Néhány papírzsebkendő összevérezését követően ledőltem egy kicsit az irodában, de zúgott a fejem, émelyegtem, aztán szédülni is kezdtem, ráadásul a szomszédban házat építenek. Úgyhogy hazamentem taxival (számla az iroda nevére), és elsötétített szobában pihengettem egy jó darabig; úgy este fél nyolc tájban már ebédelni is mertem, és ügyes voltam, mert még csak nem is hánytam ki aztán. Ma meg jöttem dolgozni. Nem azért, mert nem zúg a fejem (zúg), nem is azért, mert nem vagyok dög fáradt (dög fáradt vagyok), hanem mert munka van. Szarul hangzik, nagyon prózai, de attól még muszáj. Nem akartam cserben hagyni a kollegáimat, noha a doktor néni simán fölvett volna betegállományba egész hétre.

Kíváncsian várom, lesz-e polgárháború vagy sem. Hogy őszinte legyek, én nem ragaszkodnék hozzá, bár a jelek arra mutatnak, hogy sokakat egyáltalán nem aggaszt ez a lehetőség. Az mindenesetre kicsit megnyugtató – most olvasom –, hogy a Fidesz elnapolta a szombati nagycirkuszt. Szubjektív véleményem szerint 1993 óta ez az első felelős döntésük.

Nagyjából elkészült az új Öt Kenyér-honlap. Eszméletlen mennyiségű melót raktunk bele. Én is, de elsősorban az a barátom, aki a tényleges kivitelezést végzi.

Ami a poszt-ötkenyeres dolgokat illeti: vagyunk heten, akik keddenként rendszeresen összejárunk imádkozni. Jó, és azt hiszem, egyre jobb lesz. Mind kevésbé érzem feladatnak, és meg tud történni az, ami az Öt Kenyérben gyakorlatilag évek óta nem (vagy csak nagyon mértékkel) fordult elő: hátra dőlök a széken, és feszültség nélkül képes vagyok töltődni. Úgy tudom egyébként, hogy a néhai közösség másik fele is éli a világát, találkoznak rendszeresen, szervezik magukat. Hogy milyen néven, arról nem hallottam semmit.

A Wikipédiáról mégsem tűntem el teljesen, és azóta begyűjtöttem magamnak ott néhány embert, aki bőszen utál. De írtam néhány épkézláb cikket vagy cikk-részletet, olyan témákban pl., hogy sakk, szentség, szent, no meg Verbőczy Antal. Szívesen foglalkozom ilyesmivel, ha épp ráérek, csak nagyon frusztrál, amikor jön egy-két tudálékos, agresszív barom, és lebarmol, nagyjából olyan kaliberű érvekkel, hogy amit írok, az hülyeség, nem is úgy van, nézzem csak meg az Ablak-Zsiráfot.

Sokat kell még fejlődnöm személyiségileg, hogy az ilyeneken ne basszam fel jobban az agyam a kelleténél. (Ja, apropó: meg az olyanokon sem, hogy valaki azért akarja leváltani a miniszterelnököt, mert az csúnya szavakat mond, a szégyentelen. Hiába, az ilyen szemforgatásra hajlamos vagyok nagyon rosszul reagálni.)

Címkék: , , ,


Hozzászólások:


Nem azért kell lemondania, mert csúnya szavakat használt... hanem azért, mert olyan szinten "kúrta el" a dolgokat, hogy már ő sem talált rá szebb szavakat, hát még aki más elveket vall...

Én pl. szívesen visszafizetem azt a harmincezer forintot, amit sulinetben igénybe vettem... De a többi elkótyavetyélt pénzt ne rajtam akarja már behajtani!!!Kedves Csilla!

1) Amikor bejelentették a megszorító - tehát a vál. ígéretekkel tök ellentétes - intézkedéseket, sokan morogtak ugyan, de nem volt tüntetés meg a többi. Most, amikor napvilágra kerül egy négyhónapos beszéd, melyből az derül ki, hogy tényleg meg kellett hozni a megszorító intézkedéseket, óriási a ribillió. Nincs itt valami aránytévesztés?

2) Ekkora szintű elkúráshoz nem lett volna elég négy év. Miért éppen Gyurcsány mondjon le?

***

Balázs, nem lesz polgárháború. A rendkívül pártatlan közszolg. rádió nagy kéjjel sorolja, mely városokban volt-van tüntetés. Arról nem szól, hogy egy adott város lakosságának hány ezrelékét teszik ki a tüntetők.Kedves Fernandel!

1) Amikor bejelentették a megszorító - tehát a vál. ígéretekkel tök ellentétes - intézkedéseket, akkor arra gondoltam, hogy egyszerűen nem normális… Aki nem normális, azt diliházba kell zárni, nem börtönbe. De amikor kiderül, hogy szándékosan verte át az egész országot, akkor azt gondolom, hogy nemhogy aránytévesztés nincs, de nem tüntetni kellene, hanem igenis jogi eljárást indítani ellene! Hazugsággal nyerte meg a választásokat! Többek között én magam is rájuk szavaztam, de ha ezt tudtam volna, hogy a négy év alatt így "elkúrták" a dolgokat, én biztos nem szavaztam volna rájuk!

2) De, sajnos elég volt a négy év… Tájékozódj egy kicsit!

***

Nem tudom, lesz-e polgárháború… De attól, hogy a város lakosságának csak ezrelékét teszik ki a tüntetők, az nem jelenti azt, hogy csak ennyien gondolják úgy, hogy mennie kell. Én sem tüntetek, de lélekben velük vagyok (mármint a békés tüntetőkkel).Kedves Csilla!

1) Hazugsággal nyerte meg a választásokat!

Ez így van. Az egyik ezt hazudja, a másik azt (esetleg mindkettő ugyanazt), aztán az egyik nyer.

Többek között én magam is rájuk szavaztam (...)

Felteszem, a választók (nép, lakosság, az emberek; ahogy tetszik) döntő többsége nem a beérkezett ígéretek, hanem a begyűjtött tapasztalatok alapján választ. Gondolom, Te is így tettél.

2) [az elkúráshoz] De, sajnos elég volt a négy év… Tájékozódj egy kicsit!
Talán igazad van. Ha úgy mondod, az elkúráshoz az utolsó négy év is elegendő lett volna, nem vitatkoznék.

3) Nem tudom, lesz-e polgárháború… De attól, hogy a város lakosságának csak ezrelékét teszik ki a tüntetők, az nem jelenti azt, hogy csak ennyien gondolják úgy, hogy mennie kell.

Ebben megint csak igazad lehet. De abból, hogy ki mit gondol, még nem lesz polgárháború.Kedves Fernandel!

Csak nem mindegy, hogy valaki azt hazudja, hogy ezt és ezt fogom tenni, ha megválasztotok, vagy azt hazudja, hogy pannon-puma és minket irigyel egész európa, és aztán mikor megválasztották, akkor kiderül, hogy még a balkán sem irigyel bennünket...Abban az értelemben valóban nem mindegy, hogy mi a hazug állítás következménye. Ha egy vak embernek negyed ötkor azt mondom, hogy három óra van, az feltehetőleg kevesebb bajt okoz, mintha az átkelőhelyen azt mondanám neki, hogy zöld a lámpa, pedig piros. De ettől még a kis hazugság is hazugság marad, és ilyen értelemben nincs "rendes" politikus.Én inkább egy másik példát mondanék:

Tegyük fel, hogy együtt élünk. Megígérem Neked, hogy a következő hónapban kapsz tőlem egy pulóvert. Te ismersz engem, tudod, hogy néha lódítok, ezért nem is várod, hogy pulóvert kapjál, de abban reménykedsz, hogy kapsz egy pólót. Erre én következő hónapban odamegyek hozzád azzal, hogy sajnos elcsesztem az összes pénzünket, úgyhogy se pulóver se póló, viszont vettem föl bazisok kölcsönt, ezért 10 évig törlesztünk havi 30 ezer forintot...Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem igazán a hazugsággal van a baj, hanem azzal, amit csinált(ak) négy év alatt. Ha jót nem tudtak, akkor inkább ne csináltak volna semmit se...Kedves Csilla!

Félek, hogy a vita kezd olyan szinten személyessé válni, hogy egyszer csak ránk szól valaki, hogy ezt most már intézzük magánban. Ha Balázsnak megadod az emilcímedet (és ő megadhatja nekem), akkor szívesen levelezek veled.
De addig is, amíg nem szólnak ránk:

1) A hozott példád jó, de néhol sántít. Ha hozzáteszed, hogy már az előző három élettársam is elmulatott a pénzünkből (pedig az egyik sapkát, a másik kesztyűt, a harmadik a kedvenc kajámat ígérte), akkor egyetértünk.
Másrészt azért sem szerencsés a példa, mert míg a parlamenti választások esetében - ismerve a honi politikai felhozatalt - rendszerint az általam "legkisebb rossznak" tekintett pártra szavaztam, addig, ha veled élnék, te biztosan nem a ló hiányában választott szamár lennél. (Igen, ez bók volt.)

2) Vitánk elején aránytévesztést emlegettem. Mire gondolok? Gyurcsány beszédének a lényege az volt, hogy abba kell végre hagyni a hazudozást. A tömeg a Kossuth téren ugyanezt követeli. Hát akkor?Émelyegsz és zúg a fjed, meg a többi, amit leírtál: te agyrázkódást kaptál. Érdemes elmenni vele dokihoz, ad igazolást munkahelyre, mert ezzel feküdni kell 1-2 napig.Te agyrázkódást kaptál. Menj el dokihoz, kiír pár napra a munkahelyedről. Ezt nem érdemes félvárról venni, talán lehet, hogy van egy apró kis bevérzésed.Azért annyit megsúgok: mi ott a tömegben a teljes politikai elitet elküldtük, oda. A baloldal csak felhasználta az egészet és rákente OV-ékre, pedig semmi közük hozzá. Aztán a MIÉP osztagok is kisereglettek. Mi meg hazamentünk, ez már nem a miénk volt. Ellopták.


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta