Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

csütörtök, január 18, 2007
13:04
 
Ha nem tudnád, milyen blogot olvasol éppen...


...akkor az egyik kedves törzs- (legalábbis pár napja) -olvasóm, Péter kommentjeiből megtudhatod. Néha nem tudok ellenállni a kísértésnek, és belső kényszert érzek, hogy közkinccsé tegyek itt a blog „felszínén” olyan gondolatokat, amelyek a kommentek között esetleg elsikkadnának. A kopipészt szokásomhoz híven betű szerinti; véleményezni nem kívánom, de szeretném felhívni a figyelmet a tartalom és a stílus bámulatos és lenyűgöző egységére.


Ezegy buziblog és igenis ne dumáljátok be nekem hogy ártás nélkül lehet olvasni!! Aki sok illyet olvas előbb-utóbb maga is megbuzisodik buzilesz csávókal fog szexelni (ha pasi) és csajokal ha nő (lezbi lesz belöle)!!! Mert az ilyen propaganda olyan mint a fertözés terjeszti és propagálja a buziságot aszt hirdeti hogy tulajdonkép a buzik is rendes emberek ugyanolyanok mint te vagy én, müveltek is vannak közöttük tisztességes állampolgárok dolgoznak (mint pl. a Balázs a bankban...). És akkor aki az illyet olvasa asztmondja magában: "Hát ha ezek ilyen normális emberek akkor ebben tulajdonképen nincs semmi különös!! Buzinak lenni ugyanolyan mint normálisnak!! Mérne próbáljam ki én is, milyen a buzulás?? Holnap elmegyek a maszázsszalonba vagy a gloriholeba és buzulok egy jót!" Mert sajnos az egyszerü embereknek olyan a gondolkodása, hogy mozdulnak minden reklámra ujdonságra érdekeségre. "Probáld ki, miért ne? " És mi lesz ebből?? Országos elbuzulás, népesedésfogyás AIDS terjedés!

Nem akarok persze tulozni mert lehet hogy aki ezt a blogot csinálja nem akarja ezeket a következményeket és joszándéku ember!! De azért gondolkozatok el a szavaimon!! Mert nem mindegy hogy 250 év mulva mi lesz ebböl a szegény országból?? Magyarország leszünk még? Vagy már nem?? Hanem mondjuk "Buziland"?

Címkék:


Hozzászólások:


Nagyon köszönöm hogy külön fölteted gondolataimat a blogodra ez aszt mutatja számomra hogy te egy korekt buzi vagy mert az antibuzi gondolatokat és komenteket sem cenzurázod...Kérlek. Valószínűleg nem is tudod, milyen nagy örömömre szolgált. :-)1. Hogy leszek én attól buzi, hogy elolvasom, hogy szar a tesco-s hajvágógép?? Vagy attól, hogy értesülök a pók hullájának tartózkodási helyéről? Vagy Balázs agyrázkódásának tényéről és okáról, avagy lakása egérhelyzetéről??? Azért ez érdekelne. Engem ugyanis nagyon bánt, hogy szexuális életemből eleve (személyes érzelmektől függetlenül) kirekesztem az emberiség teljes (nőnemű) felét. Mivel amúgy nem kenyerem a kirekesztés, így heteroszexuális beállítottságom miatt sajnos állandó önellentmondásban vagyok.
2.Igaziból (tényleg) lehet ennyire bárdolatlannak lenni, vagy ez az antibuziság egy "Péternél" bárdoltabb ember által kimódolt provokáció?Kedves Péter.
Csak párszor látogattam eddig ezt a honlapot, teljesen véletlenül kattintottam ide. Már rengeteg hasznos és értelmes gondolatot találtam itt, amiről érdemes beszélni, de a Te „leveledet” semmiképpen nem sorolnám ezek közé.
Had áruljak el egy titkot… csak formaság: az „azt”, z-vel írandó…
Ha már megpróbálod a tájékozatlanságodat és gyenge szókincsedet az írás adta lehetőségekhez képest „hangosan” és „nagy szavakkal” palástolni, legalább arra legyen energiád, hogy bekapcsolod a wordben a nyelvi ellenőrzést.
Az az igazság, hogy ha az ember Téged olvas, első nekifutásra egyáltalán nem az jut az eszébe, hogy van-e értelme annak amit írtál /elárulom, hogy többszöri olvasás után is állíthatom, hogy nincsen semmi/, hanem az, hogy mennyire buta vagy.
Kérlek ne haragudj, hogy ilyen nyíltan írom ezt le, de rendkívül felidegesített ez a szánalmas bejegyzésed…és az a legszomorúbb az egészben, hogy Te komolyan is veszed magad….Balázs! Tényleg a stílus és tartalom csodálatos egysége tükröződik kedves barátunk szösszenetében. Kösz, hogy felhívtad a figyelmet a szövegre, stilisztika szemináriumra be lehet vinni, remek illusztráció!
De... most jön a de! Csalódtam Benned, kedves Balázs! :-)Mélységesen. Eddig azt hittem, életed legfontosabb eseményeit megosztod blogod olvasóival, s most egy kommentből kell értesülnöm arról, hogy munkahelyet változtattál, s immár egy bank (egy pénzintézet) szorgalmas munkatársa vagy! :-) Nahát, Balázs! Ki hitte volna, hogy téged is elcsábít a rideg merkantil világ csillogása? :-)
Vagy továbbra is közjegyzői irodában dolgozol? Nos ebben az esetben igazuk van mindazoknak, akik a PISA-felmérés tanulságaival riogatják a jámbor pedagógusokat, és szomorúan nyilatkoznak magyar diákok szövegértési/ szövegértelmezési képességéről.
SzimreKedves Anita,
Sajnálom hogy enyire butának tartasz elnézést a helyesirási hibákért amik lehettek a komentemben. De mintlátod a Balázs sem tartotta ostobának a gondolataimat mert föl tette a blogjára a kopipészttel. Szerintem ha konstuktivan szólok hozzá a Balázs blogjához azcsak hasznos lehet a társadalomnak... Mert mihaszna volna annak hogy van egy blogotok és ott csak egymásnak firkálnak a buzik és buziszimpatizánsok és nem szólal meg buzi kritika.Kedves Péter!

Néhány gondolatot csak.

1) Tulajdonképpen hálásak lehetünk Neked, hiszen - ha a hozzászólások számát figyeljük - igencsak megpezsdítetted a blogot.

2) Ha jól látom, Balázs blogján nem a homoszexualitás (ahogy Te mondanád, buzulás) a központi téma. De ha központi téma lenne, akkor is badarság a megbuzulástól való félelem. A balkezeseknek is vannak honlapjaik, de olvashatod őket szemkifolyásig, attól ugyan nem válsz balkezessé (ha éppen jobbkezes vagy).

3) Tisztellek egészséges optimizmusodért. Én borúlátóbb vagyok, és tartok tőle, hogy még a lányaim sem fogják megtapasztalni, milyen lesz Magyarország 250 év múlva.

4) Nem tisztem, hogy térítselek (mármint észre), de ha egy kicsit együttérzőbb hangnemet használsz, itt esetleg még barátokra is lelsz (buzulásmentességi garanciával).
Na?Kedves Péter,
ne vedd rossz néven, hogy megkérdőjelezem bunkóságodat, s egyszerű gyávasággá degradálom. Szerintem a szék mögé bújva kiabálsz elváltoztatott hangon, mint egy gyerek, s azt hiszed becsaptad a világot. Nincs ezzel semmi bajom, legfeljebb (bocsáss meg ha tévedek) több Rejtőt kellene olvasnod, s rájönnél milyen szánalmas epigon vagy.
Alairas: a Dörrög szultan
Más néven: béefáKedves béefá, a számból vetted ki a szót. Az igazán gyanús az "aszt" írásmódja volt, a dupla mássalhangzók tökéletes negligálása is ilyennek tűnik.
Netudki ;-)Kedves Anonimousz és béefá,
Eszt hogyan minősititek:
"Ezerszámra várnak rád gay képek, gay filmek, kúró gay élõben gay sex közben és gay storyk - csak neked. Totális gay baszás! Amit nálunk átélhetsz, az nem más mint gay porno - garantált elspricceléssel. Ez az igazi gay paradicsom minden gay fan részére. Gay baszik és nyal kéjes gayt a fináléig. A teljes csomag gay - ennyi gay csak itt található! Amit ebben a témában mint gay, forró gay boys, gay sex közben és gay videó nyalás-falás közben mutatunk, azt nem tudja az interneten egy gay oldal sem nyujtani. Csak gay. Kéjesebb mint gay nem is létezik." Eszt a szöveget az interneten találtam - nem mondom meg hogy hol mert nem akarok nekik reklámot csinálni, akit érdekel, annak megírom emailben.
Azt (mert igenis le tudom írni helyesen, ha már ezen csámcsogtok, hogy "azt") nem mondjátok úgye, hogy ez sem buzipropaganda?? Hogy ettől sem lesznek buzik az emberek??? Vagy ti ezzel nem is azonosultok ???? Ehhez nektek semmi közötk??? Esetleg azzal jöttök hogy "ez csak a szélsőbaloldal?"Péter, hát, gratulálok, amiért ilyen oldalakat nézegetsz, lelked rajta...

És mégis hogy jön a beidézett szöveg Balázs blogjához?

Nem mellesleg nekem is gyanús ez az erőltetett helyesírás, láttam már ilyet...

Apropó, szia Balázs! Itt egy szinte friss olvasód :-))) Jellemző, hogy éppen most jövök... Igyekszem majd szorgalmasan kommentelni, mindenesetre köszi, hogy olvashatlak :-))).

Eszter.Elnézést ha valakit megsértetem mert ilyen oldalakkal összefüggésbe hoztam nem állitom hogy ti is mind ilyenek vagytok mint ezek a fazonok akik az általlam idézett oldalt szerkesztik.engem mindíg úgy elszomorít amikor az emberek gyűlölködnek és egy csomó gonosz dolgot mondanak pedig nem is ismerik a másikat :( és félek hogy egyszer hozzám is "beugrik" egy ilyen irogatni. de igazából nem is értem hogy Péter miért olvas olyan webnaplót amit egy általa megvetett MELEG ember ír...
mi estas trista tre tre trista :(Kedves spanyolozó kolléga,
Én NEM vetek meg valakit azért mert meleg. Eszt nem tudom honnan veszed.
PéterKedves Péter
(bár egyre nehezebb szívvel írom a "kedvest"), egy példabeszédből idéznék (ha ismered, úgy elnézésedet kérem), mikor a szomszédjától kaszát kér kölcsön valaki.
Így morfondírozik a megszólított: Szomszéd, ha odaadom, kicsorbítja..., ha nem adom, megsértődik, de tudja mit, van egy áthidaló megoldás: Menjen maga a picsába.

Barátsággal üdvözöllek: béefáPéter,
a helyesírásod még az enyémnél is csapnivalóbb, szomorú vagyok, hogy ilyen helyesírással egyáltalán meg mersz szólalni.
Valamit az "elbuzuláshoz": mondd, mióta a TV-ben tisztasági betétet reklámoznak, te is vásárolsz ilyet és használod?!
Képzeld, csak az válik buzivá, akinek van rá hajlama, akinek nincs, az nem lesz azzá. Ha ezt nem hiszed, akkor talán nem kéne meleg témákat olvasnod, hisz különben - saját teóriádnak megfelelően - rád is átterjed ez a "kór".
Legjobbakat!Na, ehhez már muszáj hozzászólnom.
1.: Elszomorító az, hogy többszöri hozzászólás után is aszt-nak írod az azt, és ez csak egy, a rengeteg helyesírási hibád közül.
2.: Tudományosan igazolt, hogy ahhoz, hogy az ember a saját neméhez vonzódjon bizonyos genetikai deformáció, eltérés szükséges, ami születéstől kezdve megvan, pont úgy, mint, ahogy kék a szemed vagy göndör a hajad. Olyan nem létezik, hogy egy normál ember, ilyen hajlam nélül, hopp egyszer csak meleggé váljon..
(Szimpla érdelkődés, "kíváncsiskodás", téma felé vonzódás persze előfordulhat)
Csak példaként: egy ország felnőtt társadalmának átlagosan 6-8%-a homoszexuális, persze van ahol ezt inkább elnyomják, van ahol jobban felszínre kerülhet. Ennek ellenére az USA felnőtt férfi lakosságának 50-60%-a részesült bizonyos meleg élményen, pedig nem az, családja gyerekei vannak. Röviden tehát attól, hogy ráfanyalodik, vagy érdekli és megpróbálja nem válik azzá, és az élet megy tovább a normális kerékvágásban.
3.: Mért válna Magyarország gayland-dá, ahogy te fogalmazol? Szerinted mincs minden más országban pont ugyan ekkora mértékü vagy még nagyobb mennyiségű meleg, ezáltal meleg internetes oldal, blog..stb?! Mert szerintem Amerikban vagy Angliában sokkal nagyobb arányban találsz honoszexuálisokat mint errefelé.
4.: Akit ennyire foglalkoztat egy dolog, és csak azért is be akarja bizonyítani az ellenkezőjét (még témával kapcsolatos oldalakat is nézeget), sokszor azért csinálja , mert hajlamot érez magában rá (és ezt nem speciálisan erre az esetre értve, hanem általánosan), de a kitartó ellenkezésével, ennek a nagydobra verésével akarja bebizonyítani magának (!) és mindenki másnak, hogy ő nem ilyen..


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta