Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

csütörtök, július 05, 2007
21:21
 
Lassan Magyarország is megérkezik a XX. századba


Szetey GáborA XXI.-től még messze vagyunk, de azért biztató jelek vannak. Nem voltam ott ma este az idei melegfesztivál megnyitóján (dolgoztam), de ott volt egy csomó aktív politikus, és ott volt Szetey Gábor államtitkár, aki ünnepélyes megnyitóbeszédében élőben, vágatlanul, nyilvánosság előtt először vállalta fel, hogy meleg. Hogy Berlinnek és Párizsnak évek óta meleg polgármestere van, közismert. Magyarországon azonban még nem nagyon divat, hogy valaki, aki nem „főállású buzi” (mint pl. én), viszont vagy ismert személyiség, vagy fontosch pozícióban van, elismerje homoszexualitását. Aktív politikusok közül Ungár Klára volt az első, és most Szetey Gábor a második. (Van még bőven, mindenütt: a Fideszben is, a püspöki karban is stb., csak valószínűleg róluk fognak legkésőbb kiderülni.) Minden egyes coming out életmentő lehet sok fiatal és nemfiatal számára, akik ezáltal láthatják meg, hogy igenis lehetséges melegként élni: tisztességgel, becsülettel, a társadalom hasznos tagjaként, blablabla... Vagyis pontosan olyan szépen, csúnyán, kerek vagy kockafejjel, mint bárki más.

Nem dicsekvésből írom, aránylag ismert tény rólam: az életrajzomban 3 db öngyilkossági kísérlet szerepel. Ugyanazzal az erővel, amivel túléltem, el is patkolhattam volna. Nekem ez az út vezetett az önelfogadáshoz. Azóta tudom (és nem győzöm róla tépni a pofámat), hogy van más út is. Nekem már nincs, persze, hiszen a múltam nem írható át. De mások jövője még csak most alakul. Van más, simább út – és minden egyes ember minden egyes coming out-ja egy-egy keramitkocka ezen az élhetőbb jövőbe vezető úton.

Ismétlem: ebben a vonatkozásban az én életem már rendben van. Ezzel együtt per pillanat meg vagyok hatva; minden tiszteletem Szetey Gáboré (akinek a nevét ma hallottam először), és mások nevében hálás vagyok neki.

Címkék: ,


Hozzászólások:


Az sem érdektelen, hogy számos vezető politikus jelen volt, ott tapsolt a beszéd után (én sem voltam ott, csak a TV-ben láttam), majd a bejelentés végeztével Dobrev Klára mellett foglalt helyet Sz. G.
Ez azt jelenti, hogy nem egyetlen bátor ember magánakciójáról van szó, hanem az egész poltikai vezetés áll ki mellette, és a melegséggel kapcsolatos normák megváltoztatása mellett.Nekem a coming out-tal kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Bár igazán elfogadó vagyok a homoszexualitással kapcsolatban (remélem, hogy nem csak hiszem), de a nyilvános "bevállalás" bennem azért mégis azt az érzést kelti, hogy valami olyat tudtam meg, amihez semmi közöm sincsen, mert ti. magánügy. Olyan ez kicsit, mintha idegen emberek hálószobájába kukucskálnék. Ugyanakkor persze tudom, hogy NINCS (egészen?) igazam, mert a "normalizálás" tényleg életmentő lehet sokak számára. Mégsem szeretem, ha a szex kikerül az intimszférából, nem szeretem pl. azt sem, amikor politikusokat a szexuáis életük valamely vonatkozásával (legyenek akár totálisan heteroszexuálisok) igyekszenek lejáratni. Vagyis nem a homozsexualitást nem szeretem, hanem azt, mikor egy, az intimitás szférájába tartozó dolog egyszerre közüggyé válik.A disznó buzi Szeteyt a nemzeti forradalom másnapján agyon kell lőni, mint egy rühes kutyát! A parlament előtt fogjuk felkötni, ötven láb magas bitóra akasztjuk együtt Soros Györggyel, Spiró Györggyel, Zoltay Gusztávval, Gyurcsány Ferenccel, Konrád Györggyel, Ungár Klárával és Pető Ivánnal! Hát úgy gondoljátok meg! Ne ingereljétek tovább a népet, a magyarságot, a megalázott, megtiport, kihasznált, pogromraéhes magyar milliókat! Mert ha egyszer nekiindulunk...
Magyarországon nem lesz demokrácia!! Szent fasiszta nemzeti forradalmunk tisztítótüzében, vérben és tűzben fog megújúlni ez a föld, ujjászületni ez a nép!! Leszámolunk, nem lesz irgalom sem az idegeneknek, sem a zsidóknak, sem a kommunistáknak, sem a melegeknek! A tiszta magyar paraszti faj életakarása, a turán puszták szilaj vére teremti majd újjá ezt az országot, szüli meg azt a vérszerződésen, s a táltos-magyar szellem transzcendenciáján alapuló tősgyökeresen magyar és nemzeti életberendezkedést, amely a pokolba küldi a parlamentáris demokrácia a nemzetközi zsidó tőke által ránkkénszerített hazug, tehetetlen és korrupt kártyavárát, megteremti nemzetünk igazi egységét, s lerakja az ezeréves magyar birodalom alapjait! Minden rá vár most, a Gondviseléstől Küldött Vezérre, a Férfiúra, akinek dübörgő léptei elé aki gáncsot vetni mer... Őrá várnak a dús, terhüktől rogyadozó kalászok is, őrá várnak a bort termő szőlők, a kis pirostetős házak, a zöldellő határok! Ő rá a keményen dolgozó, megfontolt szavú, nehézjárású egyszerű falusi magyar emberek, a gyermeket szeretettel,szívük melegével gondozó magyar édesanyák, őrá várnak a hitüket vesztett, nihiljüket alkoholbafojtó értelmiségiek... Őrá vár a Föld, a világ!! Orbán Viktorra vár itt minden, őbenne van minden hitünk, minden bizodalmunk!!Nahát ez a csávó... ahogy kinéz, ha nem lenne buzi és én csaj volnék, vagy buzi volna de én is az volnék, akkorsem lenne kedvem vele buzulni...
Csőváz fiúk, menjetek buzulni...
Bibirke...Végre már buziságról, buzulásról van szó, már kezdett a honlap "elhidegedni", (elmelegtelenedni), mert folyton csak az emberiség jövőjéről, kornyezet szennyezésről, túlnépesedésröl meg ilyenekről volt szó...Szerintem meg te hülye vagy, Gáborka. Mért, a heterók lapjában folyton csak a heteroszexualitásról van szó? Persze lehet, hogy azokban a sajtótermékekben, amelyek hozzád, a te szellemi szintedre eljutnak (a pornóujságokban)tényleg...Kedves Igaz Magyar Ember!
Szerinted Orbán Viktor nem alkotmányos, jogállami, demokratikus alapokon áll? Ez a baloldaliak rágalma csak vele szemben, ők "fasisztázzák", "antiszemitázzák" le Orbán Viktort!Kedves konzervatív!
Ma még sajnos Orbán Viktor is - aki pedig Gondivseléstől elhivatott, nagyszerű vezére a nemzeti oldalnak, s a magyarságnak, a parlamentáris demokrácia talaján, alapján áll! De reméljük, nem marad ezen az alapon! Őt is, ahogy engem, a történelmi tapasztalat meg fogja győzni, hogy az persze természetes volt, hogy a kommunista diktatúra negyven éve után a nép a liberális demokráciára áhítozott 1989/90-ben,de az azóta történt események, a növekvő bűnözés, a liberális médiahatalom, a zsidók, az idegenek bevándorlása, a növekvő drogfogyasztás, a vallási szekták és ezoterikus tanok terjedése, a tömegessé váltz tévézés, pornózás, számítógépezés - szóval az egész szellemi-erkölcsi anarchia, amelyben - hála a Nyugatnak - benne vagyunk, minden értelmes embert meg kellett hogy győzzön arról, hogy népünket csak diktatúra vezetheti ki a válságból! Főleg akkor, amikor van egy igazán "first-class" diktátorjelöltünk is, Orbán személyében!! Kitartás!!Nagyon tetszenek a (szélső-?)jobboldalról (most éppen "Igaz Magyar" nicknéven) írott paródiák ezen a honlapon: én ugyanis másképp nem tudom őket olvasni! Nagy tehetségről vallanak és valódi történelmi-irodalomtörténeti értéket képviselnek.
Kösz és várjuk a folytatást (ezért pedig előre is kösz)!
Üdvözlettel:
TapsifülesJa, hát én már csak afféle sirdogálós tipusként megkönnyeztem a beszédet, aztán jött my husband és közölte, hogy hű, de gusztustalan, hogy a baloldal és a liberálisok már mindent bevetnek, hogy még több szavazót szerezzenek (félreértés ne essék, de ő is bal-lib szavazó :-)). Én mondtam, hogy ezzel inkább veszítenek szavazót, mint nyernek, nem mintha engem bármelyik izgatna a téma kapcsán... De végül sikerült megegyeznünk, hogy akármi is van mögötte, a fickó nagyon helyes volt, és minden tiszteletünk az övé.

És bármilyen furi is, de azt hiszem, ki kell kerülni egy kicsit a szexnek az intimszférából, hogy aztán visszakerülhessen oda.

Tapsifülessel meg szimplán egyetértek.

Csacsi.Végre valami reakció egy szösszenetemre!
Úgyhogy kösz!
Ja, és az egyetértés kinyilvánításáért pedig külön kösz!
Üdv,
Tapsifüles


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta