Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

szombat, július 14, 2007
22:48
 
Ma is romboltuk a társadalmat


Mivel a mocskos buzeránsok mocskos kapcsolata mocskosan mocskolja mindazt, ami szép és tiszta, ezért mindaz, ami a mocskos bueránsok mocskos kapcsolatát mocskosan építi és fejleszti, az – nyilvánvalóan – hatványozottan mocskolja mindazt, ami szép és tiszta.

Álljon itt három kép annak illusztrálására, hogy a mai napon (a buzeránsok titkos világösszeesküvésének utasításait követve) Tomi és én milyen módon ütöttünk rést a társadalom testén, kvázi (módó), miként aknáztuk alá a család hagyományos értékrendjét és szentségét. Íme tehát, a kirakatba tett szexualitásunk:

Előtte:

Kacsa


Kicsit kevésbé előtte:

Kacsa


Utána:

KacsaTessék, most jöhetnek a buziverők.
De nem kapnak a maradékból, beee!

Címkék: , ,


Hozzászólások:


Nézd öreg, attól, hogy gusztusos (gusztosos?) kaját tud csinálni, talán nem kellene meztelen valaggal világgá ordítani, buzeráns vagy.

A buzifesztiválotokra gondolok.
Még mielőtt a másik fesztiválra utalsz, a Budapest parádére, elmondom néked, én azt is ellenzem, mert gusztustalannak és undorítónak tartom.

A ti felvonulásaitokkal egyetemben.

Turán!Ha jól értem, amit mondasz, akkor a nyilvános meztelenkedés az, ami zavar téged, akármilyen nemű és akármilyen szexuális orientációjú emberek teszik.

Másként fogalmazva: az, hogy az embertársaid között homoszexuálisok is vannak, semmilyen problémát nem jelent számodra. Örülök neki.Balázs,
nekem tényleg semmi bajom a melegséggel, de - jóllehet a kaja tényleg jól néz ki - el fogtok hízni, ha rendszeresen ennyit esztek...:)"nem kellene meztelen valaggal világgá ordítani, buzeráns vagy"

Igen, Balázs, ehhez csatlakoznom kell, már akartam is szólni, csak valahogy zavarban voltam, hogyan mondjam: de tényleg, igazán túlzás ez, hogy mindig meztelen valaggal ordibálod "buzeráns vagyok", legalább néha felvehetnél valamit, egy gatyát, vagy ilyesmit, ha nem is mindig, ha az utcára kimész, legalább akkor... ;-)))Néha olyan bejegyzéseket olvasok itt, amik kicsit erőltetettnek tűnnek. Jól ismerlek, és tudom, hogy hajlamos vagy kisebb-nagyobb túlzásokra, ami talán egy kommunikációs stratégia része, mindenki más is szokott ilyet. Ugyanakkor az utóbbi időben olyan bejegyzéseket olvasok, mely inkább dacos, sőt néha feltűnik benne az önbizalom-vesztett kisebbségi érzés. Egy higgadt kommunikációba nem tudom, beleillik-e ez a mostani beszólásod, ahol egy nagyon szépen tálalt, ártatlan kaját képes vagy felhasználni egy - igaz, burkoltan-passzívan, de - lényegében ellenséges hangvételű post megírásához. Hát kérdem én: jó ezzel leminősíteni azt a felejhetetlen délutánt, ami a készülődéssel kezdődött, és a látott finomsággal (a kettesben elfogyasztott ebéd boldog élményével) koronázódott meg?

Az éttermes megjegyzéseddel sem értettem egyet, amit ott ki is fejtettem. Egész addig józan voltál, amíg nem fogadtad el, vagy nem vetted észre Tomi észrevételét a pincérrel kapcsolatban. Túlreagáltátok az esetet.

A felvonuláson történtek - melyet volt "szerencsém" kicsit távolabbról, párhuzamos utcából végigkísérni, sőt volt "szerencsém" a fekete felsőben, kapucniba bújó fiatalok csordájába is beleszaladni - nem egyedi esetek, elítélendők. De egyrészt nem szabad általánosítani, másrészt nem csak a meleg társadalom érintett ilyen dolgokban. Például az ember félhetne az utcán Népszabadságot olvasni, mert bármikor megüthetik érte a szélsőjobbos felebarátaink. Főleg tüntetések, "forradalmak", választások idején... Az, hogy a helyzet ennyire túlfeszült, hogy ez a mostani felvonulás így alakult, nem a melegségről szól, hanem a politikáról, azon belül leginkább a reményvesztett, sérült jobboldalról, aki előszedte az aktivistákat, de irányítani már nem tudja őket.

Nem volt szerencsés dolog ez a mostani coming out, és hogy a kormányoldal kiállt mellette, az ellenzék meg semlegesen reagálta le. Csak olaj a tűzre. Egyszerűen a körülmények nem olyanok, hogy ebbe beleférjen még ez is. Minden, amibe a politika beleártja magát mostanában, így végződik.

Mindazonáltal nem értek egyet a polgárpukkasztó-jellegű felvonulással sem, de ezeket mások is nagyon jól megfogalmazták már itt. Azok véleményét osztom, akik szerint nem a különcséget kellene hirdetni, hanem azt, hogy ugyanolyan értékes emberekről van szó, mint a heterok esetében. Miért nem lehet az ember csak szimplán ember?! Miért merül fel egyáltalán, hogy valaki hetero- vagy homoszexuális, fekete, sárga vagy fehér, katolikus, zsidó, stb? A társadalom bélyegei ezek, melyeket ráragasztanak egyesekre, de mindenkinek meg van a maga bélyege, onnantól kezdve, hogy az ember elkezd tudatosan beilleszkedni. Például mikor megtanulja, hogy "hülye vagy", "kövér vagy", "csúnya vagy", stb. Csak minnél felnőtteb az ember, annál szofisztikáltabb a kifejezéstára, annál nagyobbakat tud rúgni a másikba (akár mentálisan, akár fizikailag). Sőt, az ügyesebbje úgy tálal, hogy később simán belemagyarázza azt is, hogy nem úgy gondolta - ha vesztő pozícióba kerül.

És az a baj, hogy a konzervatívabb családokban a gyereknevelés is ilyen, és ahol ráadásul a gyerek szellemi fejlődését elnyomják a dogmatikus neveléssel, ott - azon túl, hogy sosem lesz teljesértékű ember belőle -, ezek a dolgok meg is maradnak, öröklődnek apáról-fiúra. Ezért nehéz dolog polgárpukkasztással népet nevelni. A felvonulás média szempontjából látványos elemeire simán azt mondják a szülők, hogy "ez nem neked való", vagy adott esetben ujjal tudnak mutogatni, hogy "látod, megmondtam: micsoda erkölcsi fertő"...

Én talán még hasznosnak is tartanék egy olyan felvonulást, aminek csak híre van, de nem megy el rá senki. Az éppen elég hír lenne önmagában, ahogy az üres felvonulás lezajlik (rendőri biztosítással, üres "kamionokkal"). Közben pedig minden érintett éli a maga életét, sajtóközlemény kíséretében. Hatalmas csalódás lenne az emberverő csőcselék számára. Most ez hozhat újdonságot, nem a 80-es évek nyújorkja. Nem most, nem Magyarországon. Időnként meg kell újulni, és változtatni a kommunikáción. Persze ez nem jelent meghátrálást, bujdosást, minden azon múlik, hogyan kommunikálod le. Lehet emelt fővel is távol maradni.

Nagy hiba lenne például jövőre, ha bármilyen formában is megemlítésre kerülne az idei konfliktus. Ha azt mondod félsz, elérték a céljukat. Ha azt mondod, csakazért sem félsz, és büszkén vállalod (pl. "ma is romboltuk a társadalmat"), megintcsak elérték a céljukat. Egy a fontos: éld tovább az életed úgy, ahogy eddig. Munkahelyeden teljesíts a legjobb képességeid szerint, legyél boldog a családban, és legyenek céljaid az életben!

A múltba való folyamatos visszanézés, a sértettségre, elnyomásra való hivatkozás nem visz előre. Le kell vonni persze a tanulságot, de csakis a jövő érdekében. Nem azokat kell meggyőzni, akik megvernek téged, hanem a többi embert, akik megmenthetnek. Őket viszont csak úgy éred el, ha hozzájuk hasonlóan egyszerű ember vagy te is.Kedves J.!

Amikor az arra vonatkozó megjegyzéseidet olvasom, hogy "jól ismerjük egymást", s eközben fogalmam sincs, ki rejtezik a "j." név mögött, mélységesen zavarban vagyok, némi szorongást érzek és lebénulok, mert általában fontosnak tartom, hogy értsem és koherensnek tudjam az engem körülvevő világot. Ehhez arra lenne szükségem, hogy a névtelen netes kapcsolataim valóban névtelenk legyenek -- amelyek mögött azonban van valós ismeretség is, azzal én magam is tisztában legyek. Szeretnélek megkérni arra, hogy vagy írd meg (mondjuk magánlevélben), hogy ki vagy, ha pedig ezt nem szeretnéd, a jövőben írandó kommentjeidben tartózkodj a személyes ismeretségünkre való utalástól.

Köszönöm:

Birtalan BalázsBazdkikám, nemelég hogy buzi vagy még jókat zabáltok is? Ésakor azthiszed etől leszel szimmpatikusabb? Hát nekem nem, tudd meg bazeg!! Elhányom magam ha arra gondolok hogy a buzik és a zsidók jóizüen telezabálják magukat utána egy jót kurnak és közben jókat röhögnek a magyar népen, amely mindezt számukra lehetövéteszi!Elnézést kérek az offtopic témáért... De talán egy kicsit mégis releváns ez számotokra, hiszen elnyomott, üldözött közösség vagytok, megszenvedtétek ti is a magatokét...
Úgyhogy elmondanám nektek, hogy a Magyar Jelen c. újság szenzációs leleplezéssel végződött nyomozást indított a tíz évvel ezelőtt körmendi gyermekgyilkosság (egy tizenegy éves kislány bármiféle - szexuális vagy anyagi - indíték nélküli meggyilkolása) ügyében.
Az újság konklúziója, a gyilkosság miatt hivatalosan elítélt fiatalember, Táncos Gábor ártatlan!
A városban járt ortodox zsidók ölték meg a kislányt, igazi saktervágással! Azért, hogy a közelben, Szombathelyen nyílt Traubisoda-üzemet, amelynek egy Sál Berkovics nevű ortodox zsidó üzletember a tulajdonosa, rituálisan felszenteljék! Mert tudnivalóan az ártatlan keresztény gyermekek vére kiontásának nem a maceszsütés az egyedüli funkciója az ortodox zsidóknál, hanem a házat(főleg az épülőt...) illetve annak helyét is meghintik vele...
S ilyen szempontból háznak minősül az épülő üzem is!!
Mindez egy tabloid, vonzó külsejű, minden újságosnál kapható orgánumban jelenik meg, címoldalon, Toroczkai László tollából! Magyarországon, 2007 júliusában...
Lehet, hogy én is kivándorlok, ugyanúgy, mint az a meleg ismerősöm akar, akit a melegfelvonulás után vertek meg egy meleg szórakozóhelyen - noha ő a felvonulásban nem vett részt, és soha semmilyen melegmozgalomban sem...Csülök hozzászólásaiból 5 db-ot töröltem, mert tartalmilag semmit nem adtak hozzá az előzőhöz. Nem a tartalmát kifogásoltam tehát, hanem a floodolás tényét.Azt az egyet nem értem, hogy a fenébe jön ide a zsidó téma?!...Névtelen (Turán!) honfitársam figyelmét szeretném felhívni arra, hogy nem Balázs segge volt meztelen, hanem - a fotók tanusága szerint - a vasárnapi ebédre feltálalt csirkéé.Kedves Blázs!
Nem haragszok mert végüliss ténylegmind az 5-be ugyanazt próbáltam ki fejezni, tehát ez az 5 hozzá szólás tényleg floodolás lett volna.Na szép! Ez a judeoliberálbolsevik kozmopolita buzeráns történelemhamisítás!

Nem csirke volt, hanem kacsa, és nem a segge, hanem a combja.

Nna!Szerintem Csülök nem valódi. Ellentétben a kacsacombbal, amitől elnézést kérek, hogy lecsirkeseggeztem. De én viszont nem vagyok buzeráns. Legfeljebb judeoliberál kozmopolita.Minden judeoliberál kozmopolita buzeráns is egyben. Ezt a csomagot egyben árusítják, nem lehet belőle mazsolázgatni, kérem szépen!Mármegin' kénytelen vagyok önmagam ismételni: vagyis "Csülök" sz'tem behelyettesíthető (azonos?) "Újfasiszta"-val és/vagy "Igaz Magyar"-ral stb.
Sz'al várjuk az újabb folytatást, amiért is előre is kösz!
Üdvözlettel:
Tapsifüles

Lásd tegnapelőttielőttielőttielőttistb. hozzászólásaimat:

Nagyon tetszenek a (szélső-?)jobboldalról (most éppen "Igaz Magyar" nicknéven) írott paródiák ezen a honlapon: én ugyanis másképp nem tudom őket olvasni. Nagy tehetségről vallanak és valódi történelmi-irodalomtörténeti értéket képviselnek.
Kösz és várjuk a folytatást (ezért pedig előre is kösz)!
Üdvözlettel:
Tapsifüles


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta