Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

csütörtök, január 10, 2008
23:17
 
Megvagyok


Szemben a programmal, ami nincs meg. Üzembe van helyezve élesben, de közben íródik továbbra is: továbbra is 13-14 órákat dolgozom (kivéve, ha kell valahova mennem este). Tegnap már azt hittem, mindjárt vége, erre ma kiderült, hogy pont a lényegét tekintve van benne egy hatalmas lyuk, és az egész koncepcióját újra kell gondolni... Fáj a fejem, fáradt vagyok, kimerült vagyok, szeretnék elmenni szabadságra Tomival, aki fáradt és kimerült; azt, hogy fáj-e a feje, nem tudom, mert kidőlt: elaluldt, mielőtt lefeküdt volna aludni.

Közben meg gyűlnek a megválaszolatlan levelek a mailboxomban. A blogomban kommentelők lassan megoldják a cigánykérdést és a világ többi problémáját, miközben vérig sért mindenki mindenkit. Apa decemberi legutóbbi publikációit lassan egy hónapja nem volt időm kitenni a honlapjára. A két éve felújított lakásban penészedik a fal, így az egész napos munka után Tomival – így tél közepén – falat festünk. Ma, amikor sok nap után végre volt úgy 3-4 szabad percem, belekattintottam valakinek a blogjába, és látom, hogy az illető azt kívánja az olvasóinak, hogy rohadjanak meg, amiért nem kívánnak neki kommentben jobbulást a betegségéhez. Egyik barátomnak tegnap meghalt az édesanyja; nagyon megrázott; akartam neki okosat írni, nem tudtam.

Ezek vannak.

Mocskosodó havú január; hideg van.

Címkék: , , ,


Hozzászólások:


Buzi!!!Boldog újévet az összes buziknak!!!Fúú, ez nem hangzik jól.Nem jutok hozzá, hogy olvassalak vagy írjak neked, de gondolatban veled vagyok, képességem szerinti együttérzéssel.hogy ma sutott a nap, es akkor a nepi bolcsesseg szerint hullik a foga a telnek, mar, ha ma sut a nap, de sutott, mondom

es ha majd hullik a foga a sok munkanak is, akkor beszeljunk legalabb telefonon, nemigazEszternek itt feljebb teljesen igaza van!

(Egyébként sincs bajom vele, csak az igazság sokkal árnyaltabb, mint hiszi, meg én is kénytelen voltam információt visszatartani, ezért nem tudott Eszter és Kata reális ítélete alkotni. Na, azért kedvelem őket! Minden jót nekik!)

Neked is minden jót Balázs!

Az első kommentelőnek: nem vagy te látens homokos? Szerintem ebben a blogban ízlésesen megfogalmazva nyugodtan leírhattad volna az averzióidat, mert inteligens módon mindent meg lehet beszélni. De így? Mit akartál ezzel?Szerintem inteligensen irtam le és nem vagyok semmilyen homokos se, egyébként mi az a látens homokos ez valami speciális formájja a buziságnak?Névtelen észosztásrol és mocskolodásrol "markáns a véleménye" a B. B.-nek (a weboldal gazdájának) ezért énse akarok mocskolodni, se az eszet osztani itt. Deviszont kifejeznem jogom van amit gondolok a buzikról!!!Kedves Balázs!

Én még eddig nem írtam egyik blogodhoz sem hozzászólást, csak még decemberben azt a rövidke privát levelet Neked.
Talán nem fogok beleilleni a jelenleg fórumjellegűre sikerült hozzászólások közé, de azért most már elhatároztam magam, hogy írok.

Egyrészt még a 2007 évi értékelésedhez szerettem volna írni, hogy csak döbbentem azon, hogy plagizálni akarták a versedet Áprily Lajos neve alatt, és csak pislogtam nagyokat az emberi pofátlanság határtalanságán. Másrészt most az előző blogod kommentjében olvastam, hogy Téged érdekel a hipnoterápia, namost ez engem is érdekelne ám, és a véleményed ezzel kapcsolatban különösen, csak nem tudom, hogy merre kellene bóklásznom most a honlapodon, hogy konkrétabban lássam az írásaidat ebben a témában. És vajon a hipnoterápia azonos, vagy hasonszőrű a regressziós hipnózissal? Mert a regressziós hipnózisról elég keveset tudok, bár annál inkább érdekel... bár az is igaz, hogy talán a regressziós hipnózis nincs nagyon összhangban a kereszténységgel, amennyiben ugyanis azon túl, hogy állítólag egy nagyon jól működő problémamegoldó kulcs, annak bizonyítéka, hogy nem ez az első életünk...
Lehet, hogy kicsit zagyva lesz most amit írok, mert hirtelen mindent szeretnék írni... úgyhogy emiatt előre is bocsánatot kérek!
A Hellinger féle családterápia nem érdekel? Én arról most nemrégiben hallottam, és az is elég érdekes terület...

Na és a konkrét hozzászólásom a konkrét blogbejegyzésedre a következő:
(még mindig elnézést kérek az összefüggéstelennek tűnő soraim miatt, de hirtelenjében túl sok dolog kavarog az elmémben, emellett az utóbbi 72 órából mindösszesen 8 órát aludtam a saját hibámból adódóan, továbbá álmatlanság kapcsán, és most már kezdek kimerülni de a fogaskerekek még mindig nem akarnak leállni az agyamban)

Szóval:
Azért valami örömöd csak van ebben a munkahelyedben a sok bosszúságon túl is nem igaz? Valami örömöd kell, hogy legyen Benne, máskülönben gondolom, hogy kerestél volna már mást... Vagy csak valamiféle kényszerűségnek engedelmeskedsz nap, mint nap, amikor dolgozni mész?
Remélem, hogy van azért valami örömöd is benne. Ha igen, akkor próbáld meg azt megnevezni, átgondolni, és kicsit vígasztalódni azzal. Tudd, hogy nehéz és fárasztó a feladat, de azért van benne talán némi öröm is! Talán ez erőt adhat...
És egyszer majd csak eljön az a szabadság is, és végre kikapcsolódhattok Tomival.
Próbálj meg ebből is erőt meríteni, ha tudsz. Ezzel kapcsolatban ne arra gondolj, hogy milyen messze van még az, hanem próbáld meg az üresebb pillanataidban (mondjuk az utcán sétálás közben) ezt a lelki szemeid elé idézni. Azokat az eljövendő dolgokat, amiket szeretnél. Gondolatban legyél szabadságon, és tedd azt, amihez kedved volna. Hidd el, hogy kicsit kikapcsol, és jó ha tudod azt is, hogy mi emberek teremtő tudattal rendelkezünk. Amiről a legtöbbet elmélkedünk az meg is valósul, mert azt életre hívjuk. Úgyhogy próbálj meg a pihenésről minél többet elmélkedni, hogy minél intenzívebben megvalósíthasd!

Azon a blogon amibe beleolvastál, még így látatlanba is csak döbbentem. Tényleg határtalan az emberi hülyeség! Többek között ezért is érdekes olvasnom az írásaidat, mert mindig tudsz valami olyat mesélni, amit ha száz évig élnék és folyamatos regényeket írhatnék, és újra új és új dolgokat próbálnék bele kitalálni, akkor sem tudnék kitalálni. Tényleg úgy van, hogy a valódi élet produkálja a legnagyobb furcsaságokat...

Úgy tűnik, akik a blogodban írnak, nagyon aktív vitakészséggel rendelkeznek :) Ez még jól jöhet Nekik az élet egyéb területein :)
Ha megfelelő empátiával fordulnak egymás felé, akkor talán a "vérig sértés"-ből sem marad hosszabb távon maradandó nyom.

Az, hogy a barátod édesanyja meghalt, és nem tudtál okosat írni, egyetlen dolgot jelent: valódi szeretetet! Mert az ember, ha tiszta szívből szeret valakit, akkor olyannyira osztozni tud a fájdalmában, hogy ugyanúgy nem talál szavakat, mint az akinek a fájdalmában osztozik.
És valóban, ha az ember édesanyja meghal arra nincsenek szavak, amik csillapíthatnák a fájdalmát. Én tudom, mert két hónappal nyolc éves születésnapom előtt lett öngyilkos az édesanyám (begyógyszerezte magát), és én ott aludtam Mellette, és ott is ébredtem fel akkor, amikor Ő már többé nem ébredt fel.
Azt mondják, hogy a fájdalom idővel elmúlik. Ez nem egészen igaz. Persze, nem vérzik már állandóan az a seb, nagyjából begyógyul, de időnként újra és újra vérezni kezdhet, ha hozzáérünk...

Még mielőtt kirúgnál a túl hosszúra nyúlt hozzászólásom miatt, inkább most már lelépek aludni :)

És kívánom, hogy ez az éved sokkal jobban folytatódjon, mint ahogy kezdődött!Névtelen!
1. Névtelen vagy, ami már önmagában rejtőzés. Egy keresztnév, egy monogram már személyésebb. A kilétre egyértelműen utaló url-ről nem is beszélve.
2. Biztos én vagyok finomkodó, de ez a mondat, hogy "Buzi!!!" gusztustalan. A szó eleve sértő, pejoratív szleng, bár van rosszabb is. De legyen nem pejoratív, akkor is így három felkiáltójellel, az is durva lenne, hogy "Homoszexuális!!!", sőt én a blogomban a "Heteroszexuális!!!" egy mondatos előzmény nélküli kommentet is törölném. (Egyszer nem tettem hasonlót, mert ki tudtam belőle bontani a véleményem, de ez egyszer volt.)
3. A vélemény szabad, amíg nem bánt indokolatlanul másokat. Pl. engem, mert tisztelem Balázst. A homoszexualitásról nekem is kissé más a véleményem, viszont ebből nem következik, hogy a jelenséget viselő személyeket bántani kellene Sőt! A szabad vélemény azt jelenti, hogy szeretettel és megértéssel megbeszélni az eltérő véleményeket. Így akér végletekig el lehet menni kellően inteligens vitapartnereknek, de nem úgy kezdve, hogy "Buzi!!!"
4. Akkor agresszív általáőban valaki bármivel szemben, ha azt a jelenséget saját tudattalanjában, önmagában fedezi fel, és önmagától félve rohan másnak. Ez nem csak a homoszexualitásra érvényes, hanem szinte minden agresszívitásra, sőt rosszindulatra jellemző.
Na, névtelen, kielégítő a válasz?


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta