Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

hétfő, március 31, 2008
12:04
 
Magyarország nem érdemel többet


Szépen vagyunk.

Az MSZP hatalmas és határozott fejszecsapásokkal vágja ki maga alatt a fát („tesszük a dolgunkat, drága barátaim”). Az SZDSZ komoly választási lehetőség előtt áll: vagy az egyik irányban lép le a szikláról és hull alá az 5% alatti névtelenség szakadékába, vagy a másik irányban. Az egyik irány az, hogy benne marad a koalícióban, és ezzel a hajdani renoméja maradékának a romjait is leradírozza a politikai térképről. A másik irány, hogy kilép a koalícióból. Ezzel a kormányválság kiteljesedik, előrehozott választások lesznek, amelynek eredményeként föláll egy kétpárti parlament, bő 2/3-os Fidesz-többséggel. A néhai MDF és SZDSZ mementójaként egy-két egyéni mandátumot szezett független képviselő fog szolgálni.

A Fidesz pedig azt fog csinálni az országgal (beleértve az Alkotmányt is), amit akar. A Szent Koronát még annak idején, jó előre bekészítették a Parlamentbe. A tanait is. Minden lehetséges lesz, és mindennek az ellenkezője is. Kelet-Közép Európa szívében jó eséllyel megalakulhat az elkötelezetten jobboldali Magyar Polgári Királyság – az ország kiegyensúlyozottsága jegyében keményen etatista, baloldali, gazdaságpolitikával. Kádár János koponyája nem nyomtalanul tűnt el, szellemét a tűz nem égeté meg: a fideszi retorikában lobog, múlhatatlanul.

Jön majd az adó- és járulékcsökkentés, és ezzel együtt – mivel az államkassza ettől értelemszerűen mostani üres állapotából tovább ürül – az új ötletek a gyarapodásra. Például területi követelések a szomszédos országokkal szemben. Cum Deo pro patria et libertate, nyilván. A libertas természetesen úgy lesz értendő, hogy mindent szabad, ami kötelező, azonkívül pedig minden olyan, ami nem fontos. Visszaáll a sorkötelezettség; szükség is lesz rá, a Balkánhoz és a posztszovjet régióhoz való kulturális és gazdasági fölzárkózásunk közepette.

Az olyan marginális kérdések, mint a melegek helyzete, természetesen lekerülnek a napirendről. Ilyen elhajlásoknak háborús helyzetben nem lehet teret engedni. Három szoba, három gyerek, négy kerék. Egy az ország, egy a zászló. Ein Volk, ein Reich, ein Führer, oszt' jó napot. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok.

Igen. Megcsináltuk. Ó igen: igen, igen.

Laikus politikai elemzőnket hallották; megjegyzéseiket és észrevételeiket a vesz@madar.hu címre legyenek szívesek eljuttatni.

Címkék: ,


Hozzászólások:


Jajj... Lehet, hogy igaz? Egy olyan országban szeretnék élni, ahol biztonságban tudhatom a barátaimat és szabadon kifejezhetem az érzéseimet. Korona-úsztatósan, nép-nemzetizve sem vágyom rá, hogy az életem további négy évét szorongással töltsem. Elég riasztó, ha bármi és annak az ellenkezője is kivitelezhető nálunk. Modjuk a regisztrált élettársi tv. visszavonása. Talán az EU... Jajj...két vesztes világháború, egy genocídium, lakosságcsere, kitelepítés, két totális és két szoftos diktatúra. nagyjából ezek, amiket sosem hevertünk ki. nekem van ez iránt empátiám, h ez nem egy túl jó hátszél, és valóban, minden válság előrébb lendíthet. arra meg föl lehet készülni, hogy még egy emberöltő, mire itt lesz vmi nívós és élhető. amíg árnyékadó lombot növeszt egy fa, meg amíg kivágni tart. többet érdemelnénk, sokkal, mégha nem is tettünk meg érte sokat (inkább ellene), azt a frusztrált, motiválatlan, bizalmatlan, tehetetlen, ingerült stb. hangulatot, ami nyirkos ködként ül az országon, azt nem érdemli senki. az rosszBár nem mindent értek vasika mondataiból. Azt gondolom egy szemernyivel sem jobb vészmadárkodni a nemzethalál miatt (ld. árpádsávos szlogenek), mint amiatt, hogy esetleg lemond a mostani kormány. Egyiknek sincs reális alapja, egyik sem történik meg két éven belül.
Ha már nekünk ez jutott legyünk optimisták, és ne keseregjünk, mint azok, akik AZT választják. :o)Bízzunk benne, hogy "csak" 3 millió hülye van ebben az országban (a 3 igenesek), és nem 6 millió. Ha lesznek is előrehozott választások, talán nem lesz 2/3-os többsége Orbánnak.
Á.O.Vasika: "még egy emberöltő, mire itt lesz vmi nívós és élhető" -- Belpolitikailag egyetértek: kb. még egy emberöltő (azaz 25-30 év) kéne ahhoz, hogy élhető legyen az ország. Kár, hogy globális szinten épp ez a 25-30 év az, ami a civilizációnak egyáltalán hátra van. Szerintem.

Bikkfa: Valakit arra felszólítani, hogy "legyél optimista!", szerintem pontosan ugyanolyan, mint ha arra szólítanám fel, hogy "legyél heteroszexuális!". Egyik személyiségvonás sem választás eredménye. Még akkor sem, ha engem(!) történetesen zavar a másiknak az adott vonása, én(!)kényelmetlenül érzem magam tőle, és nem tudok vele mit kezdeni.

Á.O.Az a baj, hogy ha most vasárnap lenne a választás, akkor a magma részéről totálisan nem tudnám, hogy kire szavazzak. És azt hiszem, hogy ezzel igen sok aránylag baloldali, aránylag liberális van így az országban. Ettől persze még elmennék, de erősen gyanítom, hogy ezzel a kisebbséghez tartozom. Az MSZP 11%-on van, a Szadesz 2-n. Mitől ne lenne ebből 2/3-os többség? :(Az emotikonok funkciójáról inkább nem kezdek itt kiselőadást. A szó szerinti értelmezés meg a te dolgod.

Mindazonáltal, megkérlek rá, hogy ne szomorkodj tovább, az előrehozott választások miatt, mert, szerintem, a szocik nem fogják feloszlatni a parlamentet, amiben - ha csak kisebbségben is, de - kormányozhatnak."Mindazonáltal, megkérlek rá, hogy ne szomorkodj tovább"

Ha valaki szomorkodik, az nyilvánvalóan direkt csinálja, és kérésre bármikor abbahagyja. ;-) Úgyhogy ha ilyen szépen kérsz, akkor egyszerűen muszáj engedelmeskednem, nincs alternatívám...

A "mindazonáltal"-ért meg jár neked egy külön hálás homlokcsók: így már végre nemcsak engem fognak froclizni a használatáért. :PSzerintem imádkozzunk most az országért. Ez a legfontosabb, és hogy valamennyien MEGTÉRJÜNK és lélekben elfogadjuk Jézust a mi Urunknak és Megváltónknak... Bármilyen párthoz, véleményhez, csoporthoz is tartozunk... Csakis ez oldhatja meg a társadalmi és gazdasági gondokat is: az Isten Igéjébe vetett hit.Kedves Balázs, szerencsére nem most vasárnap lesz választás, lehet (remélem), hogy csak 2010-ben. Addig meg... Szerintem nem vagy kisebbségben a baloldaliak és liberálisok között azzal, hogy el fogsz menni választani. Nagyon sokan vagyunk így.
Kedves Névtelen, remélem, nem csak az Isten igéjébe vetett hit segíthet az országon, mert akkor én nem tudnék hozzájárulni a segítséghez, pedig szeretnék. Engedd meg, hogy én inkább a munkában higgyek.
Á.O.Balázs: igaz, reális esélye van annak is, h csúnya véget ér akár egy emberöltőn belül mindaz, amit mondjuk "globális/nyugati/fogyasztói civilizáción" értünk, ha meg mégis kiutat talál, akkor is akkorát változik ezen idő alatt a világ, h nagy hátrányban leszünk, ha csak évtizedek alatt reagálunk hatékonyan a kihívásokra. mindez jogos fölvetés. semmi több nem akart lenni a mondandóm, mint a megértésem kifejezése, tán egyfajta sajnálat is, h sok elromlott dolog van itt, ráadásul kitakarítatlanul, rothasztva az új hajtásokat is a maga álott, föl nem dolgozott sérelmeivel. még azt sem merném mondani, nem szükséges-e, h akár ilyen nem éppen gyomorbarát módon gusztustalan gennyedzésként jöjjön elő, mindaz, ami méreg, tűske. szeretném, ha gyógyulna a seb, de nem szeretném bekötözve látni, hogy ne látszódjon a vérmérgezés csíkja (ha már belemelegedtem ebbe az ostobácska analógiába). és akármi is kerekedik itt évtizedek alatt, kezdem azt hinni, nekünk egy kis megértés jobbat tesz, mint a szinte keresett-vágyott mohácsok. remélem, brúnó is többet megért így, belőlem mit hozott elő balázs posztjabocs, brúnó ~ bikkfaHa valaki szomorkodik, az nyilvánvalóan direkt csinálja, és kérésre bármikor abbahagyja.

Azt talán nem, de a ne szomorkodj jelenthet olyasmit is, hogy "szerintem próbáld meg megtalálni azokat a kapaszkodókat, melyek segítenek kijutnod a szomorkodás állapotából". Csak így leírva túl hosszú lenne (ld. hivatalos és konyha-zsiráfnyelv).

FernandelSzánjak arra egy külön posztot, hogy akár a "ne szomorkodj" mondatot, akár annak általad megfogalmazott hosszabb verzióját miért nem gondolom erőszakmentesnek?


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta