Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

szerda, június 25, 2008
20:10
 
Melyik század is ez?


A Pride.hu-ról idézem a következőket az idei ünneppel kapcsolatban, amikor is a Meleg Méltóság Menetében a szexuális kisebbségek tagjai – egyszer az évben, végre – szabadon és önfeledten, görcsök nélkül vállalhatják önmagukat.

Biztonság a 2008-as pride-on – Tájékoztató felvonulóknak

Rendőri biztosítás
Idén a rendőrség a tavalyinál erősebb biztosítást ígér, ezért a várható támadások ellenére mindenkit az eljövetelre bíztatunk. Egy-egy rendőri osztag fog menni felvonulás előtt és mögött, az út felől gépkocsioszlop fogja védeni a tömeget, a járda felől pedig mozgó kordon.

Az Erzsébet téri gyülekező és a Felvonulás téri műsor ideje alatt a rendőrség kordonnal fog védeni bennünket. A rendezvény után a távozókat a Felvonulás tér és a Hősök terén lévő kisföldalatti állomás közötti útvonalon fogja a rendőrség védeni.

Arra is ígéretet kaptunk, hogy a BRFK fel fogja hívni a VI. és XIII. kerületi kapitányságok figyelmét a területükön található szórakozóhelyekre, bulikra (Dessewffy u., Copacabana Beach), és a rendőrségek járőrözni fognak ezeken a területeken, és komolyan fogják venni a segélyhívásokat.

Csatlakozás a menethez
Mivel a menetet rendőri alakzatok fogják körbezárni, így ahhoz csak a kiindulási pontnál az Erzsébet téren lehet majd csatlakozni. Az Erzsébet téren a várakozási terület kordonnal lesz körülvéve, csak az ide belépők tudnak majd a menetben részt venni. A késők, vagy az Andrássy úton bámészkodók nem fognak tudni csatlakozni, és nem fogsz tudni visszatérni, ha például kimész WC-re vagy vízért. Az Erzsébet téren 15.00-16.00 óráig lesz a gyülekezés, ez alatt az idő alatt kérjük, hogy mindenki érkezzen meg, aki részt akar venni.

Biztonsági javaslatok
A megnyugtató rendőri ígéretek ellenére a tavalyi tapasztalatok alapján mindenkit kérünk az alábbi biztonsági javaslatok betartására.

A rendezvényre tilos üveget, szúró-vágó eszközt, fegyvert és a testi épség megsértésére alkalmas egyéb eszközt hozni. A belépőket az Erzsébet téren ellenőrizni fogjuk.

A felvonulás alatt
- Ne dobálj semmit az ellentüntetőkre, mert ez további támadást eredményezhet, illetve ekkor a rendőrség feloszlathatja a felvonulást.
- Az ernyő és a bukósisak jó védelmet nyújthat az ellentüntetők tojásai és sörösüvegei ellen.
- Kényelmes cipőben gyere, amelyben futni is tudsz.
- Nem ajánljuk a felvonulást gyerekeknek, időseknek, mozgásukban korlátozott személyeknek.
- A felvonulás a várakozással és a beszédekkel együtt körülbelül 3 órát fog tartani, és érdemes úgy készülni, hogy ennek nagy részét a napon fogjuk tölteni. Ezért hozz magaddal megfelelő mennyiségű vizet, használj naptejet és napszemüveget, kalapot, sapkát vagy kendőt a nap ellen, és jól szellőző öltözékben gyere.

Távozás
- A rendezvény után menj egyenesen a Hősök terén lévő kisföldalatti-állomáshoz, lehetőleg csoportban. A rendőrség ezt az útvonalat védeni fogja.
- Ne menj be a Városligetbe, ez még világosban is veszélyes lehet.
- Ha a Copacabana Beachre, a Margit-sziget északi csúcsán lévő rendezvényre mész, oda és vissza is a 26-os busszal vagy taxival menj. Semmi esetre se sétálj át a Margit-szigeten. Állj össze másokkal, hogy olcsóbb legyen a taxi, remek ismerkedési lehetőség.
- Gondold át, milyen ruhában, sminkben, cipőben jössz. Olyan öltözékben gyere, amelyben rendőri védelem nélkül is biztonságban haza tudsz menni, vagy hozz váltóruhát, amit mások előtt is át tudsz venni.

Éjszakai szórakozóhelyek
Idén nem lesz egyetlen központi buli, de mivel a VI. kerületben több meleg szórakozóhely van, a szervezők nagyobb rendőri jelenlétet kértek a Dessewffy és a Nagymező utcába, valamint a Margit-sziget északi részére.

Általános tanácsok
- Lehetőleg csoportban közlekedj. Ha egyedül vagy, vagy a barátaid már elmentek, kérj meg másokat, hogy csatlakozhass hozzájuk, amíg forgalmasabb helyre nem értek.
- Lehetőleg taxival közlekedj. Ha kevés a pénzed, állj össze másokkal.
- Bízz a megérzéseidben: ha valaki vagy valami gyanúsnak tűnik, próbáld meg elkerülni, vagy kérj segítséget.
- Olyan cipő (és ruházat) legyen rajtad, amelyben tudsz futni.
- Legyen nálad elég pénz taxiba ülni.
- Legyen feltöltve a mobilod árammal és pénzzel, hogy segítséget tudj kérni.
- Programozd be a mobilod első gombjára a 112 segélyhívót vagy a 107-es rendőrségi számot.
- Ha a rendőrség nem megfelelően intézkedik egy bejelentésre, kérd el a rendőr nevét és jelvényszámát, jegyzed fel a bejelentés idejét, és utólag jelentsd a szervezőknek az info@patent.org.hu címen vagy a 70/2525254 telefonszámon. Figyelem, ez nem segélyhívó szám, ha bajban vagy, a 112-t vagy a 107-et hívd.

PATENT egyesület - Szivárvány Misszió Alapítvány


Mindezekkel kapcsolatban két dolog jut az eszembe (a többi ezer mellett).

Egyrészt apám szokta mondani: - Hasznos a futás, de bassza meg az anyját, aki kerget.

Másrészt egy vicc, az I. világháború idejéről.

Nemtomhogyhíjják nagyhercegnő őfensége látogatást tesz egy katonai kórházban. Az egyik század kórtermében döbbenten látja, hogy az egyik katonának hiányziuk a karja, a másiknak mindkét lába, a harmadik két szemére megvakult, stb. Zavartan kérdezi:

– Melyik század is ez? – Mire a betegek, kórusban:
– Jelentjük: huszadik század!

Na.

Ez meg itten a huszonegyedik.

Köszönet érte mindenkinek, aki – gondolattal, szóval, cselekedettel vagy mulaztással – részt vállalt abban, hogy ma itt tartsunk.

Címkék: , ,


Hozzászólások:


Igen. Köszönet érte a felvonulás szervezőinek és prominens résztvevőinek, akik ezt másfél évtized kemény munkájával, az elfogadó tendenciával bőszen és kitartóan szembeszállva, félmillió társuk érdekét lesöpörve kivívták. Csodálattal adózom elszánt és fáradhatatlan kamikázeteljesítményük előtt.

Lásd még: Seggel előre (Tóta W. Árpád)Még egy link, a humor felől megközelítve a témát: Gay-Pride Parade Sets Mainstream Acceptance Of Gays Back 50 Years (The Onion)a homofóbok "kedvessége" nem meglepő, és valóban, föl lehetne tenni a kérdést (magamnak is, mint a partvonalról a buzijogokért egy ideig nyüzsgő egyednek), valóban ezt akartuk? megéri _követelni_ jogokat, provokálni a társadalmat, és értelmes dolog ezért cserébe _elvárni_, hogy elfogadjanak, befogadjanak? én attól vagyok szomorú, h az lmbt aktivisták és szervezetek döntő többségének a leszemétbunkózáson túl semmi muníciója nincs a homofóbia erősödésére, tettlegesedésére (más olvasatban: nyílttá válására), pedig még egy embert sem láttam, akinek a véleményét az változtatta volna meg, h lehülyézik, leszemetezeikUgyanez a hatékonyságprognózis persze érvényes nemcsak a fasiszták, hanem a fesztiválszervezők lehülyézésére is. Az a véleményem, hogy egy olyan helyzetben, ahol kölcsönösen mindenki basztat mindenkit, senki nem teheti szét ártatlanul a kis kezeit, hogy bocsi, én szűz vagyok. Mert nem az.


"...hol zsarnokság van, mindenki szem a láncban...""Köszönet érte a felvonulás szervezőinek és prominens résztvevőinek, akik ezt másfél évtized kemény munkájával, az elfogadó tendenciával bőszen és kitartóan szembeszállva, félmillió társuk érdekét lesöpörve kivívták."

jaja, pl. mennyivel elfogadóbb lennének a homofóbok a buzifelvonulással, ha nem lenne buzifelvonulás

mer, ugye, ha a buzik sötétedés után a népligetben randiznának, ahol senki se látja őket, vagy elvonulnának vmi patkánylyukba, máris kevesebb lenne a buzizás

még kevesebb lenne, ha a buzik nem is léteznének, sőtsőt akkor lenne a legnagyobb az elfogadás, mert ugye a logika az, hogy mindent elfogadunk, amit nem látunk, nem hallunk és nem létezik

ennek pedig árt a buzitünti, merthát a boldog időkben, amikor nem volt buzitünti, addig rendben volt minden

és tleg, szóval az a hibás, akit megtámadnak, megdobálnak és megvernekHa teljes indukciót végzünk az előző gondolatmenet alapján, akkor a globálisan meglévő interperszonális ellentétek feloldására a leghatékonyabb megoldás (ha tetszik: Endlösung) az lenne, ha kiirtanánk a homo sapienst a Föld színéről.

Nota bene, a Föld élővilágának egésze szempontjából ez nem is lenne rossz megoldás.ja és én heteró vok +jegyzem és ezek a "mé kell követelni a jogokat" dumák után tleg nem naon kell +szakadni a buzik kirekesztésében, mer a buzik megteszik ezt a szivességet a homofóbok helyett

nem kell követelni a jogokat, amig azok nincsenek...kirekesztik így a homik saját magukat is önként
LoLRemélhetőleg (szövegkohézió hiányában) az intuíciód segít önmagadnak, hogy legalább te értsd, amit írsz."Ha teljes indukciót végzünk az előző gondolatmenet alapján, akkor a globálisan meglévő interperszonális ellentétek feloldására a leghatékonyabb megoldás (ha tetszik: Endlösung) az lenne, ha kiirtanánk a homo sapienst a Föld színéről."

ennek a 1/2ét nem értettem mondjuk, de nem tom, mér kellene kiirtani bárkit is

sztem az van, h mki menjen v vonuljon úgy, ahogy akar, nekem semmi bajom nincs a homifelvonulásal
akinek van, az ne vonujjon, akinek meg nincs az ne azt annyi

az biztos, h én Lküldeném az annyába azt, aki nekem v a gádzsimnak beugatna, h mit vegyen fel, bár monnyuk én nem szoktam sztrájkolni, max a csajom, ha menyózik, de az más
LoL"Remélhetőleg (szövegkohézió hiányában) az intuíciód segít önmagadnak, hogy legalább te értsd, amit írsz."

:)

én értem, de tleg nem tok gépelni + melegem (hahaha) is van

annyit szerettem volna mondani, h nem értem a hisztit a homitüntivel

sztem az a gáz, h a homikat +támadják, nem pedig az, hogy vonulnak v ahogy vonulnak és nekem furcsa, h a homik pont úgy akarják korlátozni magukat, mint ahogy a homifóbok akarják a homikat korátozni
ha a homifób azt mondja, h a homik ezt v azt ne tegyék, akkor a homik ezt v azt nem akarják tenni

de nem akarok kötekedni v ilyesmi, csak nekem ez a vményem naEgy dolgot nem értek: miért olyan eszközöket választanak a melegek, amelyeket a társadalom még a heteróknál sem igazán fogad el? (Volt ugyan Budapest Parádé, de annak sem volt kirobbanó sikere az össznépesség többségében.)

Ez mind érthető lenne, ha a melegek lenne a társadalom közös kedvence, akiknek mindez jár, mint a kedvenc édibédi cicamicának, aki (!) akkor is legföljebb csak egy homlokráncolásban részesül, hogyha a perzsaszőnyegre piszkít.

Na de ha abból indulunk ki, hogy NINCSENEK (vagy nem kéne, hogy legyenek) állatok, amelyek egyenlőbbek a többinél, máris bukik az egész. :-(

Nem lehetne, hogy a melegek a viselkedésükkel is azt tükrözzék, hogy EGYENLŐEK a többiekkel, nem pedig azt, hogy TÖBB JÁR NEKIK a többieknél? (Tudom, hogy elviekben egyetértenek ezzel az aktivisták, de azt is tudom, hogy a metakommunikációjuk nem ezt tükrözi.)# Dátum Kamionok (db) Résztvevők (fő)
1. 2000. augusztus 26. 42 ~ 150 000-200 000
2. 2001. augusztus 25. 50 ~ 500 000
3. 2002. augusztus 24. 50 ~ 600 000
4. 2003. augusztus 23. 44 ~ 600 000
5. 2004. augusztus 28. 46 ~ 600 000
6. 2005. augusztus 27. 38 ~ 700 000
7. 2006. augusztus 26. 27 ~ 500 000http://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_Par%C3%A1d%C3%A9

Szerintem a sikerről ennyit. Persze, a buzik ezt ne tegyék, mert...mert...mert...
:Dbalázs, tökéletesen ül a rövid meglátásod, h nem hatékony lehülyézni meg leakármizni a fesztszervezőket. részemről ebben három dolog van, amiért mégis megteszem, elsőként az önkritikám projiciálása, másodrészt mert úgy vélem, egy olyan stratégiát követnek emberek, akik _névleg_ az én értékrendem általánossá tételéért (más megfogalmazásban: a közre erőszakolásáért) mocorognak, amely az én stratégiai megítélésem szerint öngól, rontja az esélyeket, harmadrészt mert legkevésbé sem akarok korrekt és együttműködő lenni senkivel, aki jogokat követel (ez ugye megint "önkritika", gyászmunka is ;-), pláne morális zsarolással (gondolom, példa itt nem kell). ergo tökéletesen kifejezi a frusztáltságomat a magyar melegmozgalmak törekvései, politikai, kulturális, morálfilozófiai, nyelvi stb. beágyazottsága kapcsán, ha legonoszhülyebolseviktömeggyilkosom őket

ugyanígy megértem és elfogadom, h a homofóbokat sem akarja rengeteg buziaktivista meggyőzni, megérteni stb. azonban. egy kisebbségnek mindig többet kell tudnia, h érvényesüljön. a diaszpóra zsidósága vagy éppen a kínai kereskedők példa arra, h valaki nem a sérelmeire koncentrál, hanem a céljára, amit el akar érni, és nem foglalkozik azzal, h másoknak feleannyi erőfeszítés elérni a célt, nem "rinyál", nem "követel", hanem teljesít. tehát mint magánemberi frusztáltsággal, teljesen tudok mit kezdeni azzal, h a homofóbok, pláne üvegdobálók, buziverők kapcsán vki nem a frusztációjuk csillapítására, megértésére és az emk bonyolult táncikálására vgáyik vki. de ha vki ezen nem tud túllépni, nem hiszem, h mint kisebbségi érdekvédőnek igazán volna mit keresnie. ott kezdődne, h túl tudna lépni egyéni sérelmein, félelmein stb. gátlástalanul hazudjon, manipuláljon (eufemizálva, éljen a retorika eszközeivel), akármit, amit a közéleti szereplők az európai kultúrákban 2500 éve szoktak csinálni, h a tömeget maguk mellé állítsák. a tömegek magunk ellen hergelése rossz taktika, amit nem ment, h helyzetünket méltánytalannak tartjuk és személyesen vmitől megfosztottnak, megalázottnak érezzük magunk, legalábbis jó érdekvédővé nem tesz, ha ezektől valamelyest nem tudunk távolodni

summázva, igenis hüllllyebunkók voltunk mi buziaktivisták, ha cirka húsz év alatt ezt sikerült elérniAttól tartok, elkerülte egy szócska a figyelmed, kedves "w": én az össznépességről beszéltem, ami 10 millió körül jár, az általad említett legnagyobb érték pedig mindössze 700 ezer... A fennmaradó 9,3 millió emberről nem tudunk semmit, én azonban megkockáztatom, hogy a véleményük inkább a negatív felé tendál.Kedves Ádám.

Nem kerülte el a figyelmelet, ám azt reméltem, mindössze egy elírásról volt szó, vagy tévedésből írtál le valami olyasmit, a Budapest parádé analógiáján, miszerint a népesség 4-8%-át kitevő buziknak valami olyasmit kell(ene) produkálniuk, ami az "összenépesség" körében, értsd 50%+, valamiféle tetszést arat.

Egyebekben beszédes, hogy a Budapest Parádé 700.000-es támogatottságát sem tartod elegendőnek az ún "össztársadalmi" pozitívumhoz, mivel Magyarországon összesen nincs annyi buzi, ahány ember a Budapest Parádén részt vett, ennélfogva az "össztársadalom" 5%-át kitevő buzi kisebbség, azaz (0-99 éves korosztályt felölelően) 500.000 ember - nem tehet semmit, hiszen már létszámánál fogva is képtelen rá.

És itt egyébként el is érkeztünk ahhoz, hogy a Budapest Parádék alkalmával, mégha esetleg azok "össztársadalmi" megítélése rossz is volt, a heteroszexuálisok megítélése nem romlott, legkevésbé egyébként a heteroszexuálisok körében nem.

Ezekből pedig világosan kiderül, bár egyébként tényleg nem könnyű felismerni, hogy valójában nem a felvonulással van a baj, elvégre épp olyat mások is tesznek különösebb "össztársadalmi következmény" nélkül, hanem azzal, hogy "LMBT".

Ennélfogva pedig bármilyen "LMBT rendezvény" vagy esemény a támadások keresztüzében áll, ahogy egyébként - lásd a tavalyi attrocitásokat - úgynevezett "normális melegeket" vertek agyba-főbe, a támadások "oka" nem az "öltözék", nem a "felvonulás", stb., volt, hanem a homoszexualitás, magán a felvonuláson pedig szintúgy válogatás nélkül dobáltak mindenkit, attól függetlenül, hogy kamionon táncolt, vagy nem, sőt ott történetesen még buzinak sem kellett lenni, lévén akadtak szolidáris heteró felvonulók is, annyi is elegendő volt, hogy homoszexuálisnak _gondolják_.

Mellékszál, de másik érdekes(?) megfigyelés, miszerint valójában mitikus képekkel, feltételezésekkel, spekulációkkal történnek "érvelések", ennek egyik vissza-visszatérő gyöngyszembe a "pávatollal a seggében" és a "Négy fal közé" c. eposzok, ami jellemzően vissza-visszatér a felvonulások kapcsán.

A magyarországi buzifelvonulások történetének eddigi 13 éve alatt senki sem vonult fel pávatollal a seggében és - nem mellesleg - nemi aktusokra, vagy - mondjuk ki - dugásokra sem került sor, mégis ezek az "érvek", hogy mások sem.
Tényleg nem. A buzik sem.

És még sorolni lehetne ezeket az irracionális "érveléseket", amelyekkel egyszerűen nem lehet mit kezdeni, mert vagy valótlanságok, vagy egyszerű túlzások.

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az elektronikus média fősodra azért belátta ezt és közvetítéseiben, amelyek egyébként nem a felvonulók, hanem az őket megtámadó csőcselék okán kaptak nagyobb nyilvánosságot, azért nagyrészt már igyekszik mértéktartóan tudósítani az eseményről; "A melegekről szóló összeállításokat nem fűszoknyás transzvesztiták képeivel illusztráljuk, hogy a társadalomban élő képet ne befolyásoljuk rossz irányba."
Lásd Bárdos András: http://www.origo.hu/teve/20070621bardos.html

Innentől kezdve pedig az egész "magamutogatós", "pávatollal a seggében"-típusú irracionális érvelések megdőlnek, bár néha már várom a pillanatot, amikor is valaki bejelenti, hogy az egész ország az Andrássy úton lakik.
:D

A kurucinfós, mélymagyaros, stb., "olvasógárdával", akiknek egy pedofilbotrány hallatán leszámolnivalójuk támad a buzikkal, bár különös, hogy pl. az amstetteni rém esetén nem támadják meg egymást, tehát ezekkel meg egész egyszerűen nem lehet mit kezdeni.
Békés civileknek lehetőségük sincs arra, hogy tegyen a csőcselék ellen, ez kizárólagosan a rendőrség feladata és kötelessége és ha valami a magyar jogrend egyik mélypontja, akkor az az, hogy Magyarországon nyiltan leszámolásokra lehet "csapatokat toborozni", gyűlöletet kelteni és uszítani.

Ezt pedig szintén nagy hiba (most épp) a melegek, aztán a cigányok, utána a zsidók, stb., nyakába varrni, hogy ők tehetnek róla.Egyebekben, hogy képbe hozzam a blog-gazdát is, én a magam részéről érdeklődéssel figyeltem az Ő és Semjén Zsolt találkozóját, illetve annak folytatását.

Felteszem, Balázs nem a jogait követelve beszélt, mégcsak nem is "pávatollal a seggében" jelent meg azon az ominózus beszélgetésen néhány évvel ezelőtt, nem volt sem reverenda, sem kamion.

Olyan eszközt választott, amelyet, úgymond, a heteró társadalom elfogad.

Változott Semjén Zsolt álláspontja? Nem változott, akkor is és most is fogvicsorogva küzd az LMBT emberek jogegyenlősége ellen, a "pávatollal a seggében" stílusán megteremtve a "szakállas bácsi" képet is.

És ha már itt korábban Tóta W-t említették, akkor tessék: http://w.blog.hu/2008/05/13/a_nyolcadik_utas

Ez sem jó, az sem jó.
Akkor mi a jó?Hogyha a heteroszexuálisok nem szimpatikus heteroszexuálisokat látnak, attól még nem fogják megutálni őket, mert maguk is azok, és számtalan más ellenpéldát is ismernek.

Ha viszont a heteroszexuálisok nem szimpatikus homoszexuálisokat látnak, attól simán megutálhatják őket, mert sem maguk nem azok, se nem feltétlen ismernek bárki más ellenpéldát. (Vagy ha ismernek, akkor sem biztos, hogy tudni fogják, ki a szabály és ki a kivétel.)

Így aztán hiába történik mindkét esetben kb. ugyanaz, ezért lehet 700 000 ember is kevés, és ezért lehet 2000 ember is elegendő ahhoz, hogy befolyásolják a társadalmi megítélést. (Hogy milyen irányba, azt már tisztáztuk fentebb.)Igen, hát ez a szimpátia-dolog meg nagyjában és egészében megfelel az önkéntes kocsimosásnak, stb.

Tudnál mondani valamit, bármit, ami alkalmas arra, hogy szimpátiát váltson ki az "össztársadalom" 50%+1 részében?

Ezt azért kérdezem, mert ezt még az ún. nagy pártoknak sem sikerült elérniük.

Tehát jó dolog paradicsomi jelenségekről álmodozni, de - lásd lentebb - ezek a spekulációk valójában mitikus képek.

p.s.: Körülírnád a "szimpatikus homoszexuális" prototípusát?
Csak a racionalitás kedvéért.


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta