Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

hétfő, december 15, 2008
15:38
 
Minden külön értesítés helyett


Ezúton jelentem be, minden külön értesítés helyett, hogy a mai naptól
– jelen nyilatkozatom egyértelmű visszavonásáig érvényes hatállyal –
nem tekintem magam
a tiszteletreméltó „Alkotmánybíróság” nevet bitorló oligarchia által irányított
Magyar Köztársaság állampolgárának.A fentiek egyenes következménye, hogy e pillanattól kezdve nem tartok magamra nézve kötelezőnek egyetlen, a Magyar Köztársaság nevű humoros kis operett-társulaton belül hatályos jogszabályt sem. Az én vezérem bensőmből vezérel, és innentől fogva egyedül e belső vezér szava alapján döntök arról, hogy egyedi esetekben cselekedeteim valamilyen módon hasonlítsanak-e véletlenül egy-egy jogszabály által megkívánt mintára.

Gyengébbek kedvéért egy megjegyzés.

Az a tény, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt megsemmisítő AB-határozat rendelkező része leszögezi, hogy a „az azonos nemű személyek számára a bejegyzett élettársi kapcsolat jogintézményének létrehozása nem alkotmányellenes”, az ég egy adta világon semmire nem kötelezi a jogalkotót. Ebből kicsit sem következik az, hogy az Országgyűlésnek jogi kötelessége lenne meghozni (újra) a melegek párkapcsolatának jogi védelmet nyújtó törvényt. Ha véletlenül hoznak egy ilyen törvényt, és az nem biztosít a melegeknek túl sok olyan jogot, ami a házasságra hasonlít – akkor azt majd esetleg nem semmisítik meg.

Na de legyünk már realisták! Ki az, aki a jelenlegi politikai helyzetben kezdeményezne egy egyértelmű buzitörvényt, és azt át is tudná nyomni a Parlamenten?! Ugyan már! A mai napon az Alkotmánybíróság bő tíz évre bebetonozta azt a jogi helyzetet, amely alapján Tomi meg én (meg rajtunk kívül még úgy félmillióan ebben az országban) másodrendű, csökkent jogképességű állampolgárnak számítunk.

Na ez az a státusz, amit nem vagyok hajlandó elfogadni. És ez az indoka a fenti döntésemnek.

Címkék: , , ,


Hozzászólások:


Mélységesen felháborított a Tisztelt Alkotmánybíróság döntése,miszerint a melegek kapcsolatát felsőbbrendűnek tartja a legtisztább férfi-nő kapcsolatánál.Ismereteim szerint a deviáns viselkedést nem támogatni kell,legjobb tudomásom szerint a homoszexualitás ilyen fajta viselkedési mód.Gyakorló anyukaként kétségbe vagyok esve,hogy gyermekeink milyen értékeket fognak tovább vinni,ha már felülröl is az aberráció helyességét szajkózzák a fülükbe.Gondoljunk bele,az emberiség kipusztítja saját magát,mert a sok elfajzott buzi nem gondolván az utódnemzésre önző módon beteges érzelmeikre fektetik a hangsúlyt,na meg egymásra.Nem tudom és nem is akarom elfogadni ezt a gondolkodásmódot,az egy dolog hogy a négy fal között hogy intézik el beteges vágyaikat,de nehogy már áldásunkat kellene adni frigyükre.Az egészséges kapcsolatokat meg keretek közé szorítják?házasodsz vagy nem ismerjük el a kapcsolatodat?Hogy is van ez,kinek is sérülnek akkor a jogai?Ilyen alapon támogassuk az alkoholizmust,a drogokat,a bűnözést és minden devianciát hiszen szabad a vásár!Kedves Kicsicsillag!

Mint mondod, gyakorló anyuka vagy. Ha az én érzékenységem a tieddel vetekedne, azt kívánnám, hogy érd meg a gyermeked temetését, aki titkolt homoszexualitása miatt lett öngyilkos.

De mivel az érzékenységem NEM vetekedik a tieddel, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és kedves családodnak.

Üdvözlettel:

Birtalan Balázs
(egy elfajzott buzi)Kedves Kicsicsillag.
Ha a legjobb tudásod (hogy szavaidat) idézzem, ilyen hiányos és beszűkült látókörű, nos, akkor szeretettel javaslom hogy olvass sokat. Képezd magad mindenféle tudományban, esetleg magas szintű teológiában, és majd egyszer ( ha majd már párbeszédképes szintű intellektuális érettséget érsz el), akkor visszatérhetünk a témára. Addig viszont ne haragudj, de ennél szelídebb és szolídabb megjegyzésre nem telik tőlem. Mentségedül csak az szolgál, te is csak áldozat vagy, az előítéletes néphülyítés áldozata.
Szívből kívánom hogy gyermeked heteró legyen, de tudnod kell, senki nincs kibiztosítva afelől, hogy gyermeke ne hordozzon a melegségre hajlamosító gént. Üdvözlettel Ogzol.Hehe, Kicsicsillag, neve alapján tradicionális női szerepet vivő, rózsás köténykében otthonát csinosítgató kontyos asszonyka, aki ugyanakkor szorosan nyomon követi az aktuálpolitikát, de nem ám felületesen, hogy csak az index-be meg az origo-ba olvasson bele, tudja, a legfrissebb meleghírek kapcsán mely melegmozgalmárok privát oldalaira érdemes elsőként kattanni. Szövege pedig egy olyan művelt emberé, aki szándékosan ír ostobaságokat. Nem olyan egyszerű a mondatszerkezet, és olyan szegényes a szókincs, mintha tényleg iskolázatlan lenne, aki írta.
Bárki is vagy, aki megalkottad Kicsicsillag alakját, elég eklektikus az ízlésed! :)))Szia Balázs!

Eredetileg az Oroszlánság bejegyzésedhez készültem írni, hiszen tegnap volt Szepes Mária születésének 100. évfordulója. Aztán megláttam zaklatott soraidat, hát letettem ebbéli szándékomról. Bár kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd?
Félni nem kell tőle, ez biztos!

Visszatérve bejelentésedre, hirtelen meghökkentett, de aztán megértettem.
Az AB döntése, különbségtevése az élettársi kapcsolatokban élők között, félreértést és indulatokat keltő.
Ezt mutatja "kicsicsillag" hozzászólása is.

A törvény megsemmisítése rosszul érinti a heteroszexuális élettársi kapcsolatban élőket is, és nekik fájhat, hogy az AB az ő kapcsolatuk bejegyzését, alkotmányellenesnek ítéli meg, míg a homoszexuális párokét nem.

De amíg az ellenkező nemű pároknak mégiscsak vannak különféle lehetőségeik, kapcsolatuk, helyzetük valamiféle rendezésére, addig az azonos nemű, élettársi kapcsolatban élőknek nincs.
És arra, hogy rövid időn belül, jogorvosolnák ezt a helyzetet, nem sok esély látszik. Sajnos!
Örömmel üdvözöltem volna január elsején a törvény hatályba lépését.
Szomorú vagyok, hogy ez nem így történt.
Egyébként lassan 20 éve, hogy a Népet kihagyták az államformánk megnevezéséből(lehet, hogy nemcsak a megnevezésből?).
Azóta egyikőnk sem a Magyar Népköztársaság állampolgára.
Szia: RiaNem tudom hány ágú vagy kicsicsillag, szerintem vagy egyel több, vagy egyel kevesebb a kelleténél, de hogy az eszednél kevesebb a turpisságod, az ziher... :- )))A "Népköztársaság" simán freudi elvétés volt, javítottam. Annyira tombolt a gondolataimban a diktatúra, ez lehetett az oka. Borzalmasan el vagyok keseredve, és ennek semmi köze a racionalitáshoz. :,-(Tudom! Értem! Sajnálom!Én szintén gyakorló anyaként (én nem vagyok "anyuka", csak épp "anya") fontosabbnak tartom a tolerancia szentségét, mint a házasságét. Magyarán szólva fogalmam sincs, miért is sérülnének az én (vagy gyermekem) "hetero jogaim" azáltal, hogy két "buzi" regisztrált élettársi kapsolatra (vagy akár házasságra) lép.

Viszont pontosan tudom, mennyiben és miért sérülnek a jogaim, ha a kiscsillag-féle elfogult, dühödt, csúsztatásokon és félreértéseken alapuló tájékozatlan vélekedések túl nagy hangot kapnak.

Mindenkinek (szexuális irányultságtól függetlenül) sérülnek a szabadsághoz, emberiességhez, humánus bánásmódhoz való jogai akkor, ha olyan társadalomban kell élnie, ahol bizonyos emberi csoportok tagjait olyasmiért lehet megbélyegezni, elítélni, jogrend bizonoys területeiről kiszorítani, ami a tagok és a csoport akaratától és tudatos elhatározásaitól nem függ (származás, szexuális irányultság, stb.).

Mondom nagyon egyszerűen, úgy, hogy mindenki (Még kiscsillag is) megértse: Nem csak az sérül, akit bántanak, hanem az is, aki szemtanuja mások bántásának.

És cseppet sem bánnám (nem szégyellném, nem tekinteném kudarcnak, stb.), ha a gyerekem buzi lenne (legfeljebb sajnálnám, hogy nehéz utat fog járni), de nagyon is sírnék, ha kiscsillaggá válna.Csillag ragyog fent az égen…

Gyakorló emberként kétségbe vagyok esve, hogy a gyerekek milyen emberré fognak felnőni, ha ilyenek a szüleik. Gondoljunk bele, az emberiség kipusztítja magát, mert a sok agyhalott idióta másra és másokra nem gondolván önző módon a beteges gyűlöletre és pusztításra fekteti a hangsúlyt.

A (kicsi)csillagok lehullnak, ugye?Kiscsillag, engem is eléggé kétségbe ejt, hogy a te gyerekeid milyen értékeket fognak továbbvinni...Na az ilyen Kiscsillagok tömeges jelenléte miatt lettem az aki: egy szocfóbiás, pánikbeteg, aszexualitásba menekülő zombi :-(
Szeretném hinni, hogy tényleg lehullanak a kis-csillagok, és lesz pozitív változás tolerancia terén...
S t e w ehttp://index.hu/velemeny/jegyzet/bek081230/Kedves Balázs!

Nem veszed észre, hogy megint az ellentétek élezése folyik, most éppen (sokadszorra) Ti, "buzik" vagytok sorton?

Amint az ítéletből kiderül, az azonos neműek élettársi kapcsolata nem alkotmányellenes, a törvényt azért kellett megsemmisíteni, mert a NEM AZONOS neműek élettársi kapcsolatának a törvény szerinti formája alkotmányellenes.

Vajon miért nem képes a kormány egy olyan törvényjavaslatot benyújtani az azonos neműek élettársi kapcsolatáról ami átmegy az alkotmánybíróságon?

a) Jó indulatú válasz: Szakmailag totálisan alkalmatlan figurák ülnek a minisztériumban.

b) Rosszindulatú válasz: Mert nem is akar. Hiszen akkor a probléma lekerülne a napirendről és nem lehet a népeket ezen tematika mentén egymásnak ugrasztani, még az a szörnyűség is előfordulhatna, hogy egy "buzi" esetleg nem az MSZP-SZDSZ duóra szavaz. (Bár azért ennek a valószínűsége nyilván nem túl nagy, szóval a lényeg inkább a permanens izgalom-gyűlölet-kiabálás-értelmes_beszéd_hiánya_helyzet fenntartásán van.)

Szóval ne az alkotmánybíróságot és a "köztársaságot" baszogasd, hanem a kormányhivatalnokokat, vagy a kormány stratégiai tanácsadóit (én mindenképpen ez utóbbit javasolnám).

Üdv.Kedves Gyuri,

köszöntelek itt, rég hallottam Rólad.

Nem tudom, hogy nyomon követed-e a blogomat, vagy csupán ezzel a poszttal találkoztál. Előbbi esetben tudhatod, hogy nem profilíroztam magam az AB fikázására: a homofób megnyilvánulásokat, lett légyen azok impolicitek is, mindig is szóvá tettem, akármelyik oldalról érkezzenek is.

Üdv:

BalázsAzért néztem be, mert olvasgatom az aszaltszilvás könyvedet és kíváncsi lettem. Gyakorlatilag csak ezt az egy postot láttam, és ez fel is húzott, mert az alkotmánybíróság döntése pont nem homofób (ha valami, akkor éppen "hetero-élettársak-fób") mégis folyik körülötte a fent részletezni próbált szarkavarás.

Örülök, hogy emlékszel rám.Sajnálom, hogy felhúztad magad. Bízom benne, hogy találsz itt inkább kedvedre való olvasmányt.Ajánlott (vagy legalábbis mindenképpen tanulságos) olvasmány:

"Magyar Nemzet", 2009. január 21., szerda, 5. old. ("Interjú"; jegyzi: Pál Gábor):

"Semjén Zsolt: A politikai prostitúció korszakát éljük" (főként: 5. hasáb, utolsó bekezdés)

Jó szórakozást!

Tapsifüles


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta