Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

hétfő, június 08, 2009
08:46
 
A tegnap után, ma, a holnap előtt
madarak jönnek, madarak jönnek,
halálesőt permeteznek,
madarak jönnek, madarak jönnek,
fekete könnyel megvéreznek

menni kéne menni kéne
menni kéne menni kéne
menni kéne menni kéne
menni kéne menni kéne
menni kéne menni kéne
menni kéne menni kéne ó

Ha nem bírod már elviselni azt, amiben vagy,
lépj ki, mint egy rossz cipőből

indulnék, indulnék,
ha egy utat, csak egyet tudhatnék


(Adamis Anna)

Címkék: , , , ,


Hozzászólások:


Szavakat se, nemhogy utat...Sakálbeszéd.
A problémáktól nem szökni kell, hanem a megoldásukat keresni. Akkor is ha keserves.Nem értek egyet azzal, hogy ez sakálbeszéd lenne. Ezek idézetek, és egy idézet, mivel nem közvetlen megnyilvánulás, önmagában nem tekinthető se sakál-, se zsiráfbeszédnek. Ellenben lehet sakál- vagy zsiráffüllel hallgatni.

Zsiráffüllel például így lehet (meg nyilván másképp is):

– Amikor azt látom, hogy (szokásod ellenére) nem racionális elemzést írsz a választás eredményéről, mi több, nem is a saját szavaiddal adsz hangot annak, ami benned zajlik, hanem egy musicalből vett idézetekkel próbálod kifejezni magad, akkor én ebből azt hallom ki, hogy oly mértékben föl vagy dúlva, hogy egyelőre nem vagy képes az érzéseidet szavakba foglalni. Netán félsz és szorongsz, mert biztonságban akarod tudni önmagadat és a párodat? Tanácstalan vagy, mert nem tudod, hogy a most még csak riasztó fordulat vajon (élet)veszélyessé válhat-e? Meg vagy ijedve amiatt, hogy a tavaly júliusi események megszokottá válhatnak? És egyedül érzed magad e szorongásaiddal, és megerősítésre van szükséged a környezetedtől? Visszajeleznél, hogy jól értettem-e a bejegyzésedet?

Ez például egy zsiráffüles ovlasata lehetne a mai posztnak, és a válaszom erre az lenne: „Igen, jól értetted. Félek, és nyugalomra, biztonságra vágyom; társakra, akik együtt vannak velem, miközben így érzek, és elfogadnak a félelmeimmel együtt akkor is, ha ők maguk esetleg irreálisnak gondolják a félelmem tárgyát.”

Persze az is nagy igazság, hgoy a problémáktól nem szökni kell, csak mint a nagy igazságok általában, ez is moralizálás, amivel aktuálisan nem tudok mit kezdeni. Nagy igazságokat én is tudok.Kiegészítés:

Sakálbeszéd pl. az lett volna, ha azt írom: „A kurva anyját a geci fasisztáknak, meg azoknak a debil faszoknak is, akik megválasztották őket!”

Amiből egyébként zsiráffüllel ugyancsak ki lehet hallani szó szerint ugyanazt, mint amit a fenti példában írtam.Kedves Névtelen!

Érdeklődnék, pontosan mi is a sakálbeszéd pl. abban a kijelentésben, hogy "nem találok szavakat, az utat meg pláne nem". Vagy abban az idézetben, hogy "elmennék, ha egy utat, csak egyet tudhatnék". Néhány szempont : pl. Kit támadnak ezek a kijelentések? Kit minősítenek? Kinek az érzelmeibe gázolnak?

És kérdezném véleményedet a szembefordulás lehetséges módjairól is. A keservesség nem kizáró ok, azonban a hatékonyság (vagy annak méltányolható valószínűsége) abszolúte szükséges.

Köszönöm. Én ugyanis nem találom az utat.Kedves Eszter, Balázs!

Nem kívánok okoskodni, de /innen már mégis csak annak tűnhet :-(/ mint demokrata, nem fogadhatom el a félelmet, főleg akkor amikor egyenesen nyomon követhető, hogy ezért a politikai helyzetért konkrét felelősök vannak. Olyanok akik tisztában vannak azzal, mit tesznek és mit okoznak. Igen én is elképedtem, hogy mikre vagyunk képesek, de ha összeborulva rosszul érezzük magunkat, az nem fog változtatni semmin. És rohadtul nem szeretném, ha ismétlődne a történelem. És nem szeretnék magyarázkodni, hogy nem gondoltam volna..., hogy nem így akartam.
Egyébként azt hiszem, nincs eltérés a véleményeink között.Tegnap este beszéltem Gabi barátnőmmel:
G: "Én mondtam, hogy az SZDSZ nem tényező."
Á: "Az ég áldjon meg, Gabi, négyszázezer náci szavazat van most az országban! Az SZDSZ bukása a legfontosabb?"
G: "Nem engedem, hogy elüldözzenek innen, hogy kiszorítsanak."
Á: "Miért, mit tettél eddig? Mit tett eddig bárki? A józan, hétköznapi emberek otthon ülnek, és hallgatnak."
G: "..." (18 perc hallgatás, míg összefoglaltam, hogy miért dobbantunk.)

Lehet, hogy mindez sakálbeszéd. De a nagy igazságok nem mentették meg hatmillió füstté vált ember életét (bocs Balázs a plagizálásért). És nagyon nem szeretnék egyszer arra hazajönni, hogy Lacit félholtra verve találom a lépcsőházban...

Ádám"Lehet, hogy mindez sakálbeszéd. De a nagy igazságok nem mentették meg hatmillió füstté vált ember életét."
Egyet értek. De mi kellett volna ahhoz, hogy ne történhessen meg? Még több név az Igazak Falára, vagy a felismerés, hogy nem törődhetünk bele az elfogadhatatlanba. Sem én, se Te, se senki.Félni az elfogadhatatlantól az nem azonos azzal, hogy beletörődünk. És a félelem vagy annak hiánya nem elhatározás kérdése. Sajnos én továbbra is tanácstalan vagyok, és egyetlen olyan emberrel sem beszéltem a mai napon, aki ne lett volna hasonlóképp tanácstalan, mint én. Így hát egyelőre nem látom, hogyan is lehetnék elszánt és rettenthetetlen, vagy legalábbis tettrekész. izé...hopp ez a szó is elvesztette már a szalonképességét...Én egy csöppet optimistábban látom. Miután a Jobbik nyilván nem fog látványos fordulatot tenni semmilyen irányba, így a politikai szalonképesség irányába sem, a következőt prognosztizálom. Folyamatos megnyilvánulásaik eredményeképpen kb. három hónapon belül eljutunk oda, hogy az EU számára Magyarország tömény hányinger lesz. Egy éven belül eljutunk oda, hogy Igazmondó Viktorra vár az izzasztó feladat, hogy a szellemet visszagyömöszölje a palackba. Nem fog sikerülni, így másfél-két éven belül felbukkannak a még radikálisabbak. Hatalmi harc kezdődik, a Jobbik és a Magyar Gárda egymást fogja lemészárolni. Morvai Krisztinát saját, korábbi hívei lincselik meg. Várjatok türelemmel.

FernandelHa Fernandel szavai beigazolódnak, akkor én is veszek egy Spanyolországba szóló repülőjegyet, csak oda. Addig viszont a következőkben bízom:
-- A Jobbik nevezetű tömörülés megpapasztalja, hogy EU szinten mit jelent az ő 3 (azaz három) mandátumuk.
-- Szintén a Morvai csapat láthatja azz is, hogy milyen kooperációra képes a román és szlovák nacionalistákkal.
-- Egy-két józanabb gondolkodásu személynek elég demonstráció volt ez arra, hogy 2010-ben vegye végre a kapaját, és befáradjon a szavazófülkébe.
-- A Fidesz számára sem lesz közömbös, hogy egy ilyen bokrétát biggyesszen a kalapjára, ha mondjuk együttműködhetne az LMP-vel is. A korábbi garnitúrával ezt elképzelhetetlennek tartom.
-- És szárazon tartom a puskaport...Kedves Fernandel, azt hiszem, most dőlök kardomba: ha oly rémes a helyzet, hogy a Te víziód már optimistának számít... Most már nem tudom, sírjak-e vagy nevessek. De adig is türelmesen nyugtalankodom.Eszter: "Most már nem tudom, sírjak-e vagy nevessek."

Ha engem kérdezel: nevessél. Sírni még lehet alkalmunk.

FernandelFernandel, nevetni tényleg jobb, mint sírni. Csakhogy még a te optimista víziód is tartogathat némi nem kívánt meglepetést abban a 2 évben, amíg a Jobbik eltűnik. (Bár szerintem addig nem tűnnek el, ameddig van parlamenti frakciójuk, márpedig 2010-2014 között lesz nekik, erre kínosan fognak ügyelni. 2014 pedig nem 2 év, hanem 5.) A saját kis életemben lehet némi nem kívánt mellékhatása a díszes (díszmagyaros) társaságnak. És hát én sem tudom, hogyan lehetnék elszánt és rettenthetetlen. És nem tudom azt sem, hogy kitől, honnan várhatnék segítséget... Mert nemcsak OVi és bandája felelős azért, hogy idáig jutottunk. A "baloldal" legalább annyira tett (pontosabban: nem tett) azért, hogy ez a helyzet kialakuljon.

"Szavakat se, nemhogy utat..."

Ádám


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta