Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

szerda, július 01, 2009
11:29
 
Brekk


BékaA mai nappal hatályba lépett a Magyar Köztársaságban a 2009. évi XXIX. törvény a bejegyzett élettársi kapcsolatról, az ezzel összefüggő, valamint az élettársi viszony igazolásának megkönnyítéséhez szükséges egyes törvények módosításáról nevű jogszabály, amelyet (pontosabban magát a jogintézményt) a magyar meleg folklórban nemes egyszerűséggel a béka névvel illetnek (mint bejegyzett élettársi kapcsolat).

Azt, hogy ezen a házasságpótlék gyanánt összegányolt Lex Buzin sok ünnepelnivaló nincs, már milliószor átbeszéltük Tomival, ezért eldöntött tény, hogy a szertartás minimálverziós lesz, 5 fővel, ebből egy az anyakönyvvezető, kettő meg a két tanú (a maradék kettőt tessék kitalálni).

Úgy volt, hogy ma reggel 8-ra bemegyünk az önkormányzathoz, hogy megbeszéljük az időpontot. Tomi azt mondta, hogy valamiért attól tart, nem fog simán menni a dolog. Ebben egyetértettem, hiszen Magyarországon élünk; kinézem az intézményből, hogy odamegyünk, és elküldenek a liberálbolsevista kurva anyánkba.

Hogy valójában mi a helyzet, azt nem tudom, mert a mai nap (miként azt tegnap este kb. 11 tájban megtudtam Brúnó SMS-éből) a Köztisztviselők Napja, és ennek örömére az önkormányzatok is zárva tartanak. Úgyhogy a dolog tolódik, de sokat lacafacázni nem szeretnénk.

Nem akarjuk megvárni, amíg erre a szánalmas, gyönge kis békára lecsap a narancsárga alapszínen árpádsávokkal díszített gólya.

Címkék: ,


Hozzászólások:


Hmm, tényleg kíváncsi vagyok rá meddig tart ez az egész és, hogy visszamenőleges hatállyal is törölni lehet e majd, és természetesen arra is, hogy a valóságban ez hogy illetve mennyire simán működik, szóval tudósíts róla kedves Balázs.Végül mi úgy döntöttünk Lacival, hogy nem. Tudom, paranoid a gondolat, de akkor is tartunk tőle, hogy az anyakönyvek az első átnézendő dokumentumok között lesznek/vannak az árpádsávosok listáján. Ehhez meg nem vagyunk elég bátrak, 10 év ide vagy oda... :(Ez esetetekben érthető. Ahhoz viszont, hogy engem (és így Tomit is) megtaláljanak, nem kell anyakönyveket bújniuk, tekintve, hogy közbuzi vagyok.

Egyébként ez annyiban lenne szerencsés forgatókönyv, hogy így legalább egyszerre halhatnánk meg Tomival, ami, azt hiszem, mindkettőnknek a legnagyobb vágya. (Másként fogalmazva: mindkettőnk legnagyobb félelme, hogy elveszíti a másikat.) Bár ez itt most alapvetően off volt.Most, hogy ezt olvasom, rájöttem, hogy tulajdonképpen minket se nagy ügy megtalálni:( Mindketten szerepelünk a Fővárosi Bíróságon ilyen-olyan iratokon mint alapító tag, ügyvivő, felügyelő bizottsági tag. Szóval végül is mindegy. Ráadásul anyám a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület tagja :DÉn mondjuk szeretek "lacafacázni", de ez a szó az én szótáramban egyedi jelentéssel bír, sejtheted, milyennel. :D
PuritánBe jó is lenne egyszer olyan blogokat olvasni, ahol nem süt a félelem... Ahol nem "narancssárga alapon árpádsávoznak" rémülten (valljuk meg azért erősen túlreagállva a kérdést), és ahol nem kell a "szivárvány színeit" se utálni (valljuk meg itt is túlreagállva a kérdést)... Csak úgy az embert, és a tetteit/gondolatait nézni, nem mást...

A kapcsolatotok milyensége nem az anyakönyvön múlik, ha heteró vagy ha homoszexuális. Az csak papír ember! Inkább élni kéne az életet, mint riadtan riogatni, árkot ásni az árok mindkét oldaláról...

További szép napot mindenkinek!Kedves Névtelen!

A kapcsolatok milyensége valóban nem az anyakönyvön múlik. Viszont akapcsolatnak van számos olyan praktikus vonatkozása, amely azon múlik.

Ha pl. valamelyikünk súlyos betegséggel kórházba kerül, akkor bármennyire szeretjük egymást, jogszabály alapján a másik nem kaphat meg bizonyos orvosi felvilágosításokat, mert az csak közeli hozzátartozónak jár ki. És a magyar jogban az élettárs nem számít közeli hozzátartozónak. A bejegyzett élettárs annak számít.

Egyébként pedig be jó is volna, ha annyira félelemmentes világban élnénk, hogy minden kommentelő névvel merje vállalni a véleményét!Kedves Balázs!

A névtelenségem szerintem nem előny és nem is hátrány. Jelen esetben mondhatni irreleváns. :) Szerintem ha írok egy nevet vagy nicket attól a véleményem értéke nem változik. Kritizálni természetesen névvel szoktam, most csak a személyes véleményemet mondtam el.

Amit írsz abban természetesen igazad van -- bár ez ugye igaz mindenkire aki nem házasodik össze a párjával ha heteró ha nem. Én pl. hasonlóképpen járnék, mert nem házasodtunk össze, de hivatalosan nem is vagyunk élettársak... Nagyon nem eröltetjük, mi vagyunk a fontosak, nem a papírok.

Így a megoldás szvsz. nem azon áll vagy bukik, hogy milyen neműek a kapcsolatban élők, hanem a rossz orvosi és egyéb hivatali szabályozásban. Simán lehetne pl. ezt vmi. meghatalmazáshoz kötni, amit meg lehet írni előre gond esetére, vagy ha kommunikációképes vagyok nyilatkozhassak a kórházban, hogy igen, XY-nak lehet XX-nek meg nem... Végülis hadd döntsem már el én, hogy ki tudhatja az egészségi állapotomat!

Ha pl. nincs kapcsolatom és van nagyon jó barátom akiben megbízok hadd bízhassak meg benne, nem? És igen ha nem óhajtom pl. ott látni valamelyik jogi értelemben vett közeli hozzátartozót akkor hadd ne tudjon a dolgaimról...

Amit írtál Balázs ellenpéldaként, alapvetően bizalmi dolog, nemtől függetlenül. A bizalom hiányzik szerintem a közéletből is. Csak előítéleteink vannak általában, és
azonnal ezzel viszonyulunk a többiekhez és a világhoz. Lehet teljesen normális egy narancssárga is, egy árpádsávos is, de vöröskockás, és repülőmadaras, de akár szivárványszínű. Ne az alapján ítéljünk, hogy milyen zászló alatt áll valaki!

Félreértés ne essék, nem zavar a béka-törvény, attól hogy nem érint nem akarnám elrontani azt ami másoknak jó... Tehát ha ez sokaknak kívánt, részemről a fáklyásmenet... :) További minden jót!Nem gondolom azt, hogy ez a megfelelő fórum arra, hogy összeszedegessük a házasságnak és a békának jogkövetkezményeit. Vannak nekik, és ez tény. Hogy jó-e a jogrendszerünk vagy sem, az más kérdés, nem ide tartozik.

Az pedig, hogy milyen zászlók alól hangoznak el olyan kijelentések, amelyek miatt több meleg aggódik, és fél attól, hogy el kell hagynia hazáját, egész jól beazonosítható.

És ha ilyen kijelentések nemcsak az A és B, hanem a C és D zászló alól elhangzanának, akkor tényleg mindegy lenne a zászló. De nem: ezek a fenyegető kijelentések egyértelműen az A és B zászlóhoz köthetők. Ez is tény.Rendben Balázs, nem offolok nálad tovább... Bár azt hittem volna, hogy ha írsz a nevezett törvény kapcsán, akkor annak hatásai sem feltétlen témán kívüliek.

Láthatóan szelektíven hallasz és olvasol, mert sajnos én kirekesztő véleményeket minden oldalról hallottam már, az ABC minden részéről... Úgy látszik mindenki kirekesztené aki tőle más.

További kellemes nyaralást a saját szigeteden, a saját zászlód alatt... ;)Nem, a törvényesített kapcsolatok joghatása nem off -- csak meghaladja a komment műfaji határait. És mivel millióan millió helyen írtak/írtunk már róla, arra sem vagyok motivált, hogy most hirtelen új posztot rittyentsek róla.

Meglepődve olvastam, hogy a szexuális kisebbségeket kirekesztő, egzisztenciájukat fenyegető kijelentések más zászlók alól is elhangoztak, legalábbis az utóbbi időben. Utoljára én 15 éve olvastam Kunczétól melegtémában egy bunkó mondatot, azóta hasonlóval nem találkoztam.Rettenetes, hogy még mindig ott tartunk, hogy a narancssárga alapon árpádsáv sokak szerint "túl vagyon reagálva". Légyszi légyszi légyszi olvassatok ÉS-t! http://www.es.hu/index.php?view=doc;22298 És légyszi számoljatok! Ami június 7-én még "csak" négyszázezer volt, az mára már nyolcszázezer lett!!! Minden tizedik, utcán szembejövő szavazó náci!!! Ébredjünk már föl!!!

A "béka" amúgy pl. örökléssel is jár, ami lehet, hogy csak papír, de mégis megnyugtató, hogy nem kell miatta külön ilyen-olyan végrendeleteket írni (amely a kötelesrészt sem zárja ki). Szóval azért a "csakpapír" leszólása vs. "örökkéegyütt semminemszámít" romantikája közötti döntést jelentősen megkönnyítik a békához fűződő jogelőnyök, kedves Névtelen. És azt sem érzem, hogy árkokat ásnánk... Mindenesetre szárazon tartjuk a puskaport, ahogy Brúnó is javasolta a nagy előd nyomán.

Balázs, megírhatnád, hogy mi volt az anyakönyvvezetőnél. Ne csak félelmek és rossz élmények legyenek már a blogban, hátha több névtelen olvasó kap rád :)


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta