Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

szombat, február 06, 2010
12:02
 
Beugrom a nagybőgőbe, és jól meg is taposom


A döntést, amiről már hónapokkal, évekkel ezelőtt lehetett tudni, hogy nem lesz könnyű, miszerint hova tegyük azt a rohadt X-et április 11-én, kampányidőszakban az érdekeltek még mindig tudják nehezíteni.

Hévízre menet, a Balaton déli pártján többször vot szerencsénk Hajmási Judit MSZP-jelölt óriásplakátjához. A fiatal nő kicsit Éowyn és Galadriel keverékére hasonlít A Gyűrűk Ura filmből; már nem emlékszem, melyikükre mondta egy barátom, hogy úgy néz ki, mint egy finn tehenészlány. Az óriásplakát nagybetűs szövege, úgy is, mint a képviselőjelölt választási ígérete a következő:

LESZ MÉG SZŐLŐ, LESZ MÉG LÁGY KENYÉR


Teccikérteni: Hajmási.

Címkék: , , ,


Hozzászólások:


Csak remélni tudom, hogy van nekik Erika névre hallgató jelöltjük is, a következő szlogennel:

Ne verje ki, ne rázza ki, Erikával szívassa ki!Steo:
:D:D:D
Vegyen Erika porszívót!!Hajmási, megőrülök.
De ezt még üdítő pillanatnak is érezhetnénk abban, ami most kezdődik (és kétségtelenül randa lesz, már megint). Nem úgy, mint Cate Blanchett (szerintem ő hasonlított inkább egy finn tehenészlányra Galadrielként), aki valahogy mindig szép.
Jut eszembe, én az eget szoktam nagybőgőnek nézni...Nem ehhez a bejegyzéshez kapcsolódóan, hanem általánosságban ,kéretlenül is meg kell jegyeznem kedves Bazsika, hogy írásai ugyan tagadhatatlanul magas intelligenciából táplálkoznak, de stílusában nehézkesek, untatnak ill. értékrendileg enyhén szólva dekadensek. Örülök hogy megfogalmazódnak, és megmutatkozik bennük az a világszemlélet,gondolkodásmód, amelyet ugyan én és még sokan mások elvetnek, de nem baj, ha megismerhető.Kedves Morphogenesis,

köszönöm megjegyzésedet, de hadd hívjam fel a figyelmedet valamire. Amennyiben az "általánosságban" (hogy téged idézzelek) tett megjegyzésed alapjául az szolgált, hogy több helyen is beleolvastál a blogomba, akkor láthattad, hogy a kommentek jelentős része velem egyet nem értő véleménynek ad hangot, sőt gyakran vitára kerül sor. Érvek és ellenérvek, különböző érdemi szempontok ütköztetésére. Mindig megtisztelőnek érzem, ha valaki veszi magának a fáradságot, hogy a sokszor valóban nehézkesen megfogalmazott gondolataimra ugyancsak megfogalmazott gondolatokkal reagáljon. Az egyetértést soha nem várom el senkitől. Az ellenvéleményekből mindig sokat tanulok: akkor is, ha meggyőznek (sokszor megesik), és akkor is, ha nem (ez is sokszor megesik).

A ki nem fejtett véleményekkel azonban sajnos nem tudok mit kezkdeni. A blogommal kapcsolatban természetesen szíved joga, hogy dehonesztáló (és mivel nem konkrét, emiatt jobbítónak, építőnek bajosan mondható) megjegyzések megfogalmazásával fáraszd magad, mindazonáltal szeretném felhívni a figyelmedet egy gazdaságosabb megoldásra. Roppant egyszerű, másnak is javasoltam már: ha unod, ha tartalmilag és/vagy formailag irritál -- akkor ne olvasd! Annyi minden más, szép és izgalmas tartalom található még az interneten!

Még annyit: bocsáss meg, hogy a magázásod ellenére tegezlek, de ha te feljogosítva érzed magad, hogy Bazsikának szólíts, akkor nyilván úgy gondolod, vagyunk ilyen közvetlen nexusban, és a magázó formula puszta figyelmetlenség következménye.

A másik lehetséges magyarázat az lenne, hogy egy beképzelt tapló vagy. Döntsd el, melyik vélelem a helytálló.Kedves Morphogenesis!

Nem "stílusában", hanem "stílusukban".Kedves Birtalan Balázs!

Kérem ne haragudjon , ha korábbi ismeretségünkből adódóan bizalmaskodónak szánt, ugyanakkor az Ön részéről taplóságnak vélt Bazsika megszólítással illettem, ami mellesleg karakterében jobban illik ahhoz a személyiséghez, mely önkitárulkozó irásaiban méltán tükröződik.Félreértés ne essék, nem tartozom azon mazohisták közé, akik azzal okoznak maguknak bizsergető örömet, hogy blogbejegyzéseit következetesen átnyálazzák, csupán azon szerény emberpéldány lennék, aki valaha valamilyennek ismerte kegyedet, és kiváncsi volt rá, ha már puszta véletlenségből a világháló ezen hálójába beleragadt, hogy milyen emberré is vált az évek folyamán.Nos el kell mondanom, hogy olyanná, aki küllemében, gondolkodásmódjában és értékrendjében sem azonos a régivel,de mégcsak nem is hasonlít hozzá.Na jó, intelligenciája megőrizte régi csillogását.Persze mindannyian változunk, mint ahogy a sejtek is egy bizonyos életkorig megújulnak, és egy idő után hanyatlásnak indulnak, a regenerációs képességük csökkenése miatt.Ön is sokmindent megtapasztalt, széleskörű ismeretei azonban sajnos egy stabil értékrend nélküli világképben konkluzálódnak, és ezért bátorkodtam dekadensnek titulálni azokat.Önt egy nagyon értékes embernek tartom, aki lázasan keresgéli valódi önmagát, amit érzésem szerint nem talált még meg, ezért járja a künikosz gondolkodók mezitlábas ösvényét.Ez valami paródia, vagy mi a tokom??Jgy: Nem paródia: szerintem a véres valóság. Felteszem, egy hajdani kispaptársam rejtőzhet büszkén a nick mögött. Először arra is gondoltam, lehet valamelyik teológiai tanárom az illető, aki azt éli meg éppen, hogy "csalódott bennem" (az idézőjel az EMK-inkompatibilitásra utal), de rájöttem, hogy a tanáraim között egyetlen olyan akadt csupán, aki arra vetemedhetett volna, hogy szabad akarátóból, életveszélyes fenyegetés nélkül leírja a röhejes "konkluzál" szót -- de egyrészt ő annak idején is zsigerből utált engem, másrészt már jó pár éve meghalt. Úgyhogy marad a kispap-teória; ezen belül konkrét tippem is van, de persze tévedhetek.

Az a furcsa helyzet állt most amúgy elő, amikor a szép, egyedi nickkel ellátott komment -- épp a konkrét ismeretségre való hivatkozás miatt -- is névtelen levélnek tekintendő.

Morálisan akként is kezelem.Értem, kösz. Végül is előáll az a furcsaság, amikor valaki a tevékenységével igazzá tesz addig valótlan állítást. Mert a) nem kell mazochistának lenni a blogod olvasásához,
b) Morphogenesis kommentjei után de.Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Írtam, de töröltem, nincs lelkierőm Morfikákkal beszélgetni:(

Bazsika, mint mindig, most is jól kezeled a helyzetet!:)Köszi, ha nem is mindig, de az ilyen támogató kommentek hozzásegítenek ahhoz, hogy legalább néha. :)

Pussz!"azon szerény emberpéldány lennék, aki valaha valamilyennek ismerte kegyedet"
Aki képes egy ilyen mondatrészt megfogalmazni (szerényen), akkor válhat majd emberré, ha lemászik a földre és fölegyenesedik.
Ne keseredjen el. Gyakoroljon.

béefáSajnálom, Balázs, hogy ilyen alamusziságnak vagy kitéve. És becsüllek, hogy nem mentél le erre a morális nívóra.Morfogenyó egy igazi überfaszkalap ;o) Agyára ment a cölibátus, vagy mert valóban pap és ezt választotta, vagy mert kellemes egyénisége miatt bottal sem nyúlna hozzá senki. De abban biztos vagyok, hogy őszinte ölelésben, ne adj Isten egy jó dugásban hosszú évek óta nem volt része. ...most, hogy ezt végiggondoltam inkább sajnálom szegényt.Kedves Bazsika!

Nem igazán eredményes a beazonosításomra tett kísérlete.:-)

Még csak közel sem jár a megoldáshoz.De javaslom ne is fárassza feltételezésem szerint amúgy is erősen túlterhelt szürkeállomány kapacitását.Nem kell éteri magaslatokba emelkednie a velem való disputában, maradjon meg írása a pórnép szintjén, hogy Jgy ,Zsezsy,Eszter,és a többi mezitlábas olvasgassa csak.Nekik van ez kitalálva, ebben nyer kielégülést művelődés iránti igényük, ami által ugyan nem élnek át fenomenális orgazmust, de elég ez nekik. Nekem nem, ugye nem haragszik kegyed?"Nekik van ez kitalálva, ebben nyer kielégülést művelődés iránti igényük, ami által ugyan nem élnek át fenomenális orgazmust, de elég ez nekik. "

Mond csak, neked miben nyer kielégülést a művelődés általi igényed?
Bocsánat hogy letegeztem kegyed.jah, és még valami...
van néhány tippem arra,ki lehetsz te:

a) egy eladó a kis abc-ből
b) bagoly a micimackóból
C) a nívea reklám arca

Ha egyik sem nyert, bizonyára nem is létezel, más tippem nincs:(Zselyke, baráti körben Bagoj a Micimackóból már huszonsok éve is én voltam, úgyhogy ez a tipp nem stimmel. :D

Amúgy dilemmában vagyok. Létezik egy bölcs Wikipédia-irányelv, amely azt diktálná, hogy egyáltalán ne foglalkozzam e legújabb rajongómmal. Ugyanakkor úgy gondolom, a blogom többi olvasója érdemel annyit, hogy rendelkezésükre álljon a magyarázat arra nézve, hogy részemről ezt a témát miért tekintem lezártnak.

A Ne etesd a trollt! néven ismert irányelv a linkre kattintva olvsható. Aki segít nekem követni ezt az irányelvet, annak ezúton is köszönöm.Balázs, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem (az utolsó utáni pillanat előtt) a "Ne etesd..."-alapelvre.Hasonló esetek tapasztalatával összevetve, úgy gondolom, M. megnyilvánulásai nem az alamusziság vagy a gonoszság útjelzői, hanem a központi idegrendszer megzavart működéséé. Miért is nem dühöngeni kell rá meg gúnyolni, hanem sajnálni. (Ajánlott irodalom: "zavaróbácsi" az éterben [a rádióamatőrök világában]; Gogol: Az őrült naplója; Cs. I. pártelnök válogatott beszédei.)

Viszont nem állom meg, bocsánat érte: inkább vagyok mezítlábas, mint Martens-bakancsos gárdafajankó.Jól van Talpasok!

Már jól kicsámcsogtátok magatokat szerény személyemen? Azt hiszem bejött a számításom, jól feltételeztem, hogy ha valami bíráló szót merek mondani halszájú Balázsra, akkor egyből védelmére kelnek a talpasai. Remek, de szerintem most már fogadjátok meg Balázs tanácsát, és ne reám fókuszáljatok, mert még esetleg azt hihetik ,hogy ez az én blogom lett.Vagy ennyire untatnak benneteket az írásai, és én lennék a pezsdítő színfolt pasztilla?Idézet Jgy blogjából:

"Itt hosszabb-rövidebb tanulmányokat találsz a zene és az irodalom tárgykörében. Igyekszem legalább havi rendszerességgel publikálni."

No fene, tanulmányokat ír ,és puplikál Prof. Magister Hangtechnikus öregúr...:-)publikál -- bocs, még mielött a Jgy nyelvészposztdok szóvá tenné ezt is:-)Morphogenesis: No fene, tanulmányokat ír ,és puplikál Prof. Magister Hangtechnikus öregúr...:-)

Bizony, és remélem, ha olvasod, szerzek vele néhány kellemes percet. (Mondjuk, az nem esett jól, hogy leöreguraztál...)
Balázs: a kitiltás cimkéjű biztosíték léce még nem rezeg? (Hogy egy szép képzavarral éljek.)Kedves JGY: "Inkább egyenek meg a férgek, minthogy a férget megegyem" (Karinthy: Struggle for life) Erre gondoltál?
:)Publikál = Nyilvánosságra hoz, megjelentet. Ha ez a szótári bejegyzés is trolletetésnek bizonyulna, akkor hallgatási fogadalmat teszek.Kedves Eszter, a hozzászólásaidat is szeretem, Karinthyt is, úgyhogy számos az én örömem. Veszítenék vele, ha hallgatási fogadalmat tennél.Vissza az eredeti témához: láttam én már "Budapest-Baráth vagyok" feliratú plakátot is. Édi, nem?Számomra élvezetes volt Balázs és Morpho "kardcsörtéje", márcsak azért is, mivel mindketten stílusos és egyedi megfogalmazással élnek. Sajnálom, hogy ellenfelekké váltak, olvastam volna még kettőjük véleménycseréjét, ha az kulturált és tényleg kettőjük más-más gondolkodásmódját tükrözi.


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta