Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

hétfő, július 12, 2010
10:49
 
A buzifelvonulás Titkos Lényege


Az előző posztomhoz Gyuri (volt osztálytársam) az alábbi kommentet fűzte:

Köszönjük Balázs ezt a csodálatos képet, Tapsifülesnek pedig a rendkívüli éleslátását.
A nácik a Magyar Nemzetnél bezzeg ezzel a képsorozattal etetik a sok hülye homofób "jobb"oldalit:
http://mno.hu/portal/galleryPic?galleryID=4121


Eszter erre válaszként megjegyezte, hogy nemigen tudja, mi baj a fenti linken található képekkel. Elmagyarázom.

A képekkel az a baj, hogy szerepel rajtuk:

- 1 db transzvesztita (az egy-kétezer fős menetben rajta kívül, ahogy én láttam, volt még 1 db);
- 1 db fiú angyalszárnyakkal a hátán (volt ezenkívül még 1 db fiú egy tollboával – mindez egyenértékű a nyilvános szexeléssel; aki ezt nem látja be, az zsidó vagy kommunista); valamint
- 1 db Gyurcsány, márpedig ha valami, akkor ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a buzeránsok a világ legaljasabb népei, akik csecsemőket esznek és kutakat mérgeznek.

A képeken továbbá látszanak a Nemzeti Együttműködés erkölcsi letéteményesei, akik a kordonon kívülről minden bizonnyal arról próbálják meggyőzni a bent lévőket, hogy „ti is a 3/3-hoz tartoztok; a béke, szabadság és egyetértés evangéliumát hoztuk nektek”.

És persze látszanak a nevezett kordonok, valamint több száz rendőr: mindezek biztosítására azért volt szükség (az adófizetők nem kevés pénzéből), hogy a vérszomjas buzik nehogy rátámadjanak a fent említett „erkölcsi letéteményesekre”. A biztosítás hiányában ugyanis valószínűleg tojással, utcakővel, savval és Molotov-koktéllal estek volna nekik az Alkotmány biztosította jogukkal békésen élő heteroszexuálisoknak.

A sorozatból viszont kimaradt annak az ismerősömnek az összevert képe, akit – mint a biztonságra felügyelő rendezők egyikét – három hősi lelkű mélymagyar kinézett magának, és a Kálvin téri metróállomáson fizikai úton próbálták neki értésére adni, hogy mit is jelent a szelídség evangéliumi erénye. Ugyancsak kimaradt az illető véresre tiport lábfejéről készült fotó; a lábára akkor tartották szükségesnek rátaposni, amikor ő már a földön fetrengett. A történethez hozzátartozik, hogy a kijáratnál az ellenőrök föltartóztatták a támadókat, és kérdezték, mi volt ez a verekedés (teccikérteni: nem verés, hanem verekedés). Aztán amikor az egyik támadó közölte, hogy az áldozat „csak egy buzi”, akkor az ellenőrök röhögve elengedték őket. (Az említett fényképek a Facebookon megtekinthetők.)

Baj van a transzparensekkel is.

Egyetlen felvételen sem láthatóak azok a transzparensek, amelyek – a titkos összeesküvők rejtett szándéka szerint – a felvonulás valódi célját fejezik ki, például: „Halál a keresztényekre!”, „Utállak, Magyarország!”, „Ide nekünk a gyerekeket, hadd rontsuk meg őket!”, „Legyen mindenki buzi!”

Ezek helyett az idei Meleg Méltóság Menetén – többek között – ilyen értékromboló és demagóg feliratokat emeltek a magasba:

„Szabadon szeretni jó.”
„A család alapja a szeretet.”
Hatero or hetero?”
„A gyűlölet nem családi érték.”
„Arra születtem, hogy megszeressenek, s megszeressem én is azt, akit lehet.”
„A fasisztáktól félj, ne a buziktól!” (angolul)
„Emberi jogok – ez az én büszkeségem.” (angolul)
„Magyarország a mi hazánk is!”
„Az emberi szabadság és az emberi méltóság egy és oszthatatlan.” (Bibó István)

Mindez felháborító képmutatás, a társadalom tudatos szétzüllesztése – Gyuri nyilván erre gondolt.

Más ötletem nincs.

Címkék: , ,


Hozzászólások:


Tetszet a buzi só mert végülis beálltam a menetbe és nem találkoztam senkivel aki buzulni szexelni akart volna nyilvánossan vagy aki engem akart volna megbuziasitani szoval tényleg ott volt egy rakás buzi de semmi ellenszenves nem volt benne én elfogadtam most már hogy ezek a buzik és kész pedig korábban sok viszojgás volt bennem a buziságtól de mostmár EGYÁLTALÁN NINCS!.Balázs!
A következő évre még javaslom a következő transzparenseket:
"Le az erkölcsi értékekkel!"
"Drogot, pornót, erőszakot az iskolákba"
"Le a magyarokkal"
"Új Trianont"
Ezekkel kéne fölbosszantani a jobbosokat...Hát lehet, Balázs, hogy télleg azér' nem látom be :) Pedig eddig aszittem, hogy azér' nem látom be, mert tőlem nyugodtan lehet bárkin tollboa, és még jobban szeretném a békés, kordonmentes leben lassen-t. Anélkül hogy bárkinek bármit bármikor magyarázni kéne. És nem is tudok semmi (más) értelmeset mondani ezzel kapcsolatban. Ez Cabaret.Affrancba, akkor most így kell megtudnom, hogy kommunista zsidó vagyok?? Na, mindegy, legalább lesz munkája a terapeutámnak :))
Most komolyan: sajnálom az ismerősödet, remélem nincs komoly baja. Pedig azt hittem idén megúsztuk.
(nem vok névtelen, csak béna)
Lapis LazuliBuzik!
Szerintem ti nem vagytok normálisak...Vannak buzik és nem buzik, mióta világ a világ. És van hatalom (itt most ne feltétlenül a FIDESZ-re tessenek asszociálni), akinek az az elve, hogy oszd meg és uralkodj. Tehát, a buzik, mint természet adta kisebbség félrevonulva melegednek, míg a heterók nyilvánosabban élik meg szerelmüket és a két társaság békésen él egymás mellett. Független attól, hogy a heteróknak az a véleményük a buzikról, hogy szexuálisan aberráltak, de azt azért elismerik, ha nekik az jó, akkor csinálják. A buzik pedig nyilván úgy gondolják, hogy ők nem aberráltak, hanem egyszerűen csak mások, de ilyen nézőpontbeli különbségek mindenhol akadnak. Fiatalok-öregek, férfiak-nők, fehérek-feketék, stb. viszonylatában is. De, mondom, ez a kutyát nem érdekli. Csak egy valamit, a hatalmat, akit baromira zavar, hogy a buzik és a nem buzik békésen elvannak egymás mellett. Ezért, mit ad Isten, akarom mondani, hogy, hogy nem elvtársak, elkezdi a fülébe súgni a kezében lévő médián keresztül a homiknak, hogy ti jogfosztottak vagytok, akarjatok "egyenlő" jogokat. Elkezdi biztatni vagy inkább hergelni őket, hogy menjenek ki tüntetni, teszi ezt annak tudatában, hogy az egyébként közömbös heteró világ előbb utóbb csak reagál a provokációra és elkezdni támadni a buzikat, akikkel addig semmi különösebb baja nem volt. Amint egymásnak mennek, akár fizikailag, akár átvitt értelemben, a hatalom máris elérte a célját. Máris nem vele foglalkoznak az emberek, a lopásaival, a korrupcióval, a protekcióval, a nyomorral, a háborúkkal, a (valódi) igazságtalanságokkal. Hát, ennek a játéknak vagytok részesei, ha belementek, legyetek akár buzik akár nem. (Nyilván, a buzik akkor, ha elmennek felvonulni, ha jogokat követelnek, a heterók pedig akkor, ha felveszik a provokációt.) Ezt csak úgy elmondtam, nem mintha ettől bárki is felvilágosulna. https://www.youtube.com/watch?v=8fQoGMtE0EYEz összeesküvés-elméletnek jó, csak a valóságot (a tények egymásutániságát) nem fedi. Olvasni, olvasni, olvasni!Balázs, hát, persze. Minden összeesküvés elmélet, ami nem egyezik a hivatalos állásponttal. Nyilván ezzel a gondolatmenettel nem fogok rögtön tetszést aratni sem a véres szájú felvonulók, sem a hasonló homofóbok között. Ez egy gondolat volt (ami tulkép eredendően nem is az enyém, lásd a fenti videót), és ha csak pár ember elgondolkodik azon, hogy kár beállni akármelyik táborba, legyen az buzi vagy buzigyűlölő, mszp vagy fidesz, vagy bármi más, akkor már megérte. És: nem úgy működik a világ, hogy én ide leülök, megírom a frankót és te ettől felvilágosodsz. :D (Vagy fordítva, persze)Jó.


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta