Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

kedd, május 17, 2011
08:35
 
Segíccség!


Tud valaki segíteni?

A minap letöltöttem az IE 9-et, és azóta nem tudok belőle blogolni. Ha a Bejegyzés közzététele gombra kattintok, akkor kiírja, hogy javascript:void(0), és nem csinál semmit. A többi funkció (pl. a mentés) tökéletesen működik. Van a gépen egy Firefox is, onnan ki tudom ugyan posztolni a vázlatban lévő szöveget, de ez számomra nem megoldás, és nagyon zavar, hogy nem tudom, mi a hiba oka, ill. mi a megoldás.

Eddig a következők történtek az ügy érdekében:

- Java legyalulva; reinstall.
- Előzmények, ideiglenes fájlok, cookie-k törölve.
- Káromkodás, szívettépő zokogás, ördögűzés. (Na jó, nem.)

Valakinek van valami tippje?

Előre is örök hála.

Megosztás

Címkék: ,


Hozzászólások:


Ugyanebben a helyzetben nekem (nem mindig, de gyakran) segített a böngésző, esetleg a gép újraindítása. Érdekelne, miért nem tartod jó megoldásnak a Firefoxra való átállást.Köszi, mingyár kipróbálom a gép újraindítását, és majd referálok. Való igaz, csak hibernálni szoktam.

Ami a Firefoxot illeti: egyszerűen begyöpösödött, konzervatív, kőbaltás alak vagyok. Nincs racionális magyarázatom. Elvileg. Gyakorlatilag az új IE letöltése előtt megnéztem egy összehasonlítást, és azt írták, hogy a 9-es magasan veri a FF-ot. (Nem a Microsoft oldalán írták.)Újraindítottam. Nem segített. :(Nnna, most kiderül, mennyire sajátítottam el a zsiráfgondolkodást.

"Ami a Firefoxot illeti: egyszerűen begyöpösödött, konzervatív, kőbaltás alak vagyok."

Jól értem, komfortosabban érzed magad a megszokott, bejáratott rendszerben, és szorongást érzel az újtól, a szokatlantól?

***

"Újraindítottam. Nem segített."

Óteszegény!1.) Na, most az is kiderül, hogy én mennyire tudok zsiráful:

Jól értem, hogy buksisimire vágysz a helyes (mert az!) megfejtésed ellenében? ;) (Ezúton kiutalva.)

2.) Bizony. :(A buksisimit köszönöm, de ezúttal nem volt rá igény; egyszerűen csak fölhabzott bennem az empátia.
Az (most) csak bonus track, ha a megfejtés még jó is volt. :-)Szerintem győzd le a szorongást és egyéb kellemetlen érzéseket az újjal kapcsolatban, és állj át Firefoxra, Operára vagy Safarira...bármelyikkel jobban jársz, mint IE-vel...
ráadásul az IE7-8-9 szerintem annyira eltér már külsőre a korábbi IE verzióktól, hogy ahhoz képest nekem az Opera pl. kifejezetten barátságos és otthonos volt.Tájékoztatásul: nálam megy az IE9-cel a poszt kiküldése, tehát van remény a megoldásra, nem általános a hiba. A mai böngészők nagyjából tudják, amit kell, többnyire a megszokás dönti el kinek mi áll kézre. Nyugodtan használd az IE-t, ha azt szoktad meg, viszont, addig is amíg megoldódik a posztolás gondja, egy Bloggerre beállított kezdőlapú másik böngésző azért nem olyan vészes, legalábbis biztos nem vészesebb mint egy beázott cipő.Ha az IE az új Explorert jelenti, akkor nem vagy egyedül, lassan én is már csak az Operával tudok blogolni. Sajnos nem tudom, hogy miért, csak jeleztem, hogy nem vagy egyedül :)
Kíváncsi vagyok tud-e valaki valamit erről...Neke sem megy. Szar és kész. Én az Operát választottam. :)
Tehát ne aggódj, nem vagy egyedül!Megnyugtató, tényleg. Köszi. :)Chrome-ot kell használni!
Minden működik, mindenben ezerszer gyorsabb mint az IE, nem kell frissíteni, mert mindig automatikusan frissül a legfrissebbre, szép, átlátható...

http://www.google.com/chrome/?hl=hua Java újratelepítése teljesen fölösleges, ámde annál reménytelibb cselekedet lehetett. a Java és a javascript között nincs összefüggés. a java egy telepített plugin, vagyis önálló program, ami a java alatt fejlesztett alkalmazásokat képes futtatni, mint a flash player a flash animációkat. a javascript ezzel szemben egy webes programozói nyelv, ami a weboldalakba van beágyazva (a html kódba), és a böngésző futtatja le a programkódot.

és bár pont az internet explorer az egyetlen böngésző, amivel meg lehet keresni a javascript programhibákat, tenni ellene nem tudsz, mert a weboldal fejlesztője tudja csak megoldani.

elképzelhető lenne, hogy a megírt program és a kliens (böngésző) nem kompatibilis egymással, de mivel van, aki nem tapasztalja a jelenséget, ez kizárható. sajnos, alapos okunk van feltételezni, hogy a probléma lokális, vagyis a te géped a hibás. gonosz egy gép...

segíthet előrébb jutni, ha tudjuk, hogy a böngésző milyen operációs rendszeren fut, például lehetséges, hogy az winxp+ie9 nem jó, a win7+ie9 jó párosítás.

mindemellett én javasolnám az ie9 törlését, majd ezt követően az operációs rendszer beépített böngészőjének eltávolítását, ami ie6, de akár ie8 is lehet. ez a megoldás vistánál régebbi Windows rendszerekre érvényes. ezek a böngészők ugyanis konkurálhatnak, ha valamilyen okból bizonyos összetevőik egyszerre vannak telepítve, vagy valamilyen hibából fakadóan nem cserélődtek a frissítéskor (az új verzió telepítésekor).

fejlesztőként a haladásra voksolok, és szeretem kipróbálni az újdonságokat. webes fejlesztőként tisztában is kell lennem azzal, hogy melyik böngésző hogyan jelenít meg egy oldalt, hogyan értelmezi a javascript programokat. én magam, privát szemmel, használtam ie6-ot, ie7-et, ie8-at, firefox 2-t. egy ideig a firefox izgalmas volt, mert gyorsabb volt az ie-nél, és átláthatóbb volt a felülete. aztán kipróbáltam a chrome-ot, ami nagyon csinos, és hasznos, hogy a címsor google keresőként is képes működni, bármiféle extra nélkül. ez nekem nagyon bejött. aztán kipróbáltam a firefox4-et, ami borzalmasan lassú. maradt a chrome. jelenleg - kb. egy hónapja - az ie9-et tesztelem, mert hát a saját tapasztalat fogja megmutatni, hogy melyik jó nekem. és meg kell mondjam, nem érzek hiányérzetet a chrome iránt. az ie9 baromi gyors, szép is, egyszerű a felülete címsoros kereső itt is megy, bár kicsit vastag a felső ablakkeret, ami elveszi a helyet a tartalomtól. ez a firefox4-re is igaz.

fejlesztő szemmel nézve: a mai webes alkalmazások megjelenését a chrome és az ie9 adják vissza legjobban, a firefox4 bizonyos stílusparancsokat nem tud értelmezni, míg az opera10 egyenesen csapnivaló.

bátorítok mindenkit, hogy kicsit helyezkedjen a komfortzónáján kívül, és próbálja ki a konkurens programokat egy hónapig, és ezután mondjon ítéletet.Köszi, Joe! :)

A laptomon Vista van, úgyhogy ha áll, amit mondasz, akkor a böngésző törlésének nincs értelme.

Telepítettem a Chrome-ot, de pár dolog nem igazán látszik működni. Pl. az RSS-bejegyzéseimet nem vette át, vagy legalábbis nem találtam meg. És azt sem találtam, hogy hogyan lehet megnyitni Jegyzettömbben az oldalt, ha szerkeszteni akarom. (Merthogyugye nekem az is szempont.)

Úgyhogy a Chrome most teljesen jó arra, hogy az IE9-ben megírt és mentett posztot abból élesítsem. Mondjuk nem egy ideális megoldás, de ha jobb nincs...Való igaz, a Chrome - számomra is érthetetlen módon - nem támogatja az RSS olvasást. Talán a Google Reader miatt, ami egy külön webes olvasó. De nagy valószínűséggel lehet telepíteni valami kiegészítőt. Mivel én a telefonomon nézem az RSS-t, ez nem nagyon foglalkoztatott.

Egyébként RSS olvasásban a firefox és az opera sem tündököl valami fényesen. Fel lehet iratkozni, de nem jelzi külön, ha frissült valami tartalom. Ilyen szempontból - szerintem - az IE a legkényelmesebb.

Szerintem még a Vistánál is van beépített böngésző. De mivel az új böngésző újratelepítését amúgy is default ajánlom, ha leszeded a IE9-et észre fogod venni, hogy van-e beépített böngésző. Ha annak ellenére, hogy törölted az IE9-et, továbbra is van IE elérésed (ikon formájában, vagy a start menüben), akkor azt el kell távolítani, kegyetlenül. Mármint nem az ikont. A A vezérlőpultban, a programok telepítése/törlése funkcióban kell valami olyasminek lennie, ami arra utal, hogy beépített windows alkalmazások. Pl: windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása (ez win7 alatt biztosan így van, Vistánál nem tudom, hogyan hívják, az XP-t meg már rég elfelejtettem).Balázs, ez talán segít:
1.
http://www.mycomputerfaqs.com/how-to-fix-a-javascriptvoid0-error-in-internet-explorer/

2. http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Reset-Internet-Explorer-settings-in-Internet-Explorer-9

3. http://support.microsoft.com/kb/308260Köszönöm szépen, próbálkozom majd velük (bár az elsővel már kísérleteztem, eredmény nélkül).


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta