Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

csütörtök, augusztus 30, 2007
12:11
 
dr. Sárvári Csaba ügyvéd úr szomorú


Az egyik homáros kommentelő kíváncsi volt a másik fél véleményére, és föltette levélben Sárvári Csabának a pilátusi kérdést: Mi az igazság? Sárvári Csaba szomorúan válaszolt, én pedig – bánatát enyhítendő – méltónak és igazságosnak tartom, hogy az én verzióm mellett – „hallgattassék meg a másik fél is” alapon – az övé is megjelenjen itt a blogomban.

Remélem, cserébe Sárvári Csaba (mint talpig becsületes ember) is úgy tartja méltányosnak, hogy az Öreghegy Fogadó honlapján továbbra is a „hallgattassék meg a másik fél is” elve alapján – megjelentesse a kérdéses írást. A levél illusztrációként pedig álljon itt a beszkennelt számla képe. (Sajnos nem túl jó minőségű, mert halvány az eredeti is; gondolom, lassan aktuális lenne festékszalagot cserélni a gépben, így 15 év működés után.)

Számla az Öreghegy FogadóbólFeladó: Öreghegy Fogadó (Hozzáadás a címjegyzékhez)
Címzett: hckr
Tárgy: Re: nincstárgy
Érkezett: 2007.08.29 16:51


Üdvözlöm!

Nem igazán szeretnénk hogy egy olyan ember hazugságait közöljék mint az Birtalan Balázs!! Nagyon szomoru hogy egy ember ilyesmit megtehett a mai világban. Nyivánosan rágalmazon embereket stb mert rossz napja volt ökelmének., Ö saját maga mondta hogy finom volt az étel meg stb. De van megoldás erre is nyilvános rágalmazásért perelve lesz. 15 éve foglalkozom vendéglátásal hibák mindenhol vannak!! De ez nagyon durva amit ez az ember firkált az üzltről csak azért hogy jo kis sztorija legyen! szégyen hogy miket irkálnak vissza az embernek mocskolnak minket vannak személyiségi jogok is !! És ügyvéd tanácsára meg is teszem a lépéseket. Sajnos ez már nem vélemény nyilvánitás itt már durva szavakat vagdosnak a személyem ellen.,pl., vastagon szopok meg mosogatok., stb. Kérdem miért nem szürik meg mi az igaz és mi nem. Miért kell egy embert tönkre tenni miért?? JA azért hogy jo kis sztori legyen az urnak a blogjában ., ennyit szeretnék közölni., A mi üzletünk nem olyan mint a hogyan megjelent a kedves Balázs urnak a firkászásábol., Sár cs


A levél stílusa és helyesírása nyilván nem csak nekem idézi emlékezetembe a hol „mese mese mátka”, hol „tulajdonos” néven publikáló ügyvéd (pro memoria: „magam ügyvédként segiteni fogok a tulajdonosnak ., hogy jogiuton ezt a mocskot le szedesem”) alkotásaira.

Meg kell hagyni: ha valaki 15 éve vendéglátós, és emellett még ügyvédként is tevékenykedik, az óhatatlanul lefárasztja az embert, még akkor is, ha az olyan kiválóság, mint Sárvári Csaba. Valószínűleg egy ilyen feszített tempó több hibázási lehetőséget rejt magában. Én azt javasolnám Sárvári úrnak, hogy hagyja a csudába az éttermezést, és a jövőben éljen kizárólag jogi hivatásának. E pozícióból nyilván előbb el tudja érni, hogy a „firkászásom” miatt rács mögé kerüljek.

Ha így lesz valaha is, csupán egy kérésem volna: a bablevest lehetőleg ne a szentbékkállai Öreghegy Fogadó konyhájáról szállítsák.

Köszi előre.A poszt elkészülte után érkezett egy új komment. Ezt szeretném nagyobb nyilvánosság elé tárni. Íme:

Kedves Csaba!
(ha valoban te vagy az)
Sajnalom az egeszet, en a csaladommal sokszor (legalabb 15-20 alkalommal!)
vendegeskedtunk mar a fogadoban
es altalaban elegedettek voltunk. De
azt is meg kell mondanom, hogy szinte minden alkalommal volt egy-ket olyan aprosag (pl. nem azt kaptuk, amit kertunk, hosszu varakozas, vagy epp elfelejtett valamit a pincer, amiert ujra szolni kellett, de az etel minosege, az evoeszkozok tisztasaga sem volt mindig kifogastalan), ami
miatt picit megkeseredett szajizzel tavoztunk.

De minden alkalommal azzal nyugtattuk magunkat, hogy johiszemuek vagytok, de tapasztalatlanok (ld. tinedzser pincer) es a falutok egyeb szepsegei ugyis feledtetik ezeket az
aprosagokat. Amikor nyar elejen arrol beszelgettunk a csaladban, menjunk-e
a Balaton-felvidekre, tk. hozzatok is,
valahogy egyontetuen dontottunk ugy, hogy igen, de ne hozzatok. Valahogy mostanra tul sok lett ezekbol az "aprosagokbol".

Bizony el kellene gondolkodnotok, mikent lehetne a jovoben jobba tenni a szolgaltatasokat es elkerulni az ehhez hasonlo torteneteket.
A veled egyutt dolgozo alkalmazottak kivalasztasa a te felelosseged, nagyobb korultekintessel, kepzettebb alkalmazottakkal kellene dolgoznod. Az tenyleg kinos, ha egy vendeget csak ugy a bejaratnal letegeznek. Az Orban Viktor iranti tiszteleted es szereteted (politikai allasfoglalasod) pedig semmikeppen nem tartozik a vendeglatas temakorebe, egy Orban-kép egyszeruen nem valo az etterembe, meg ha buszke is vagy arra, hogy valaha a vendeged volt (vo. kotelezo Rakosi-kep az 50-es evekben...)

Vegul egy joindulatu tanacs: a vendeget akkor is tisztelni kell, ha a pokolba kivanod. Vagy nem kell a vendeglatoiparban dolgozni.

udv:
"zakos"

Címkék: , ,


Hozzászólások:


Azzért nem szolgállt ki téged a Sárvári Csaba rendesen mert te egy buzi vagy tudhatnád azt te sötét buzi hogya buziknak nem a vendéglátóiparba és nyillvános helyeken van a helyük hanem otthon buzulljál a barátoddal és ne égesd magad és az országot egy nyilvános helyen és ha mégis megteszed akor ne csodálkozál ha egy olyan kiszollgálást kapsz csak ami egy köcsögbuzinak jár. Én nema tulaj vagyok csak egy tiszteséges magyar állampolgár és nem fűzödik érdekem a tulaj védelméhez csak nagyon utálom a buzikat és a buzi blogokat.Kedves Névtelen!
Te hülye vagy...Tudhatnád azt hogy pontaz a célja az egésznek hogy ahomoszekszualitást propagájja. Azért irta meg a Balázs ezt a történewtet hogy égesse az országot és mutasa hogy "lám ilyen szarul szolgállják ki a szegény buzikat Magyarországon..." Pedig szerintem a magyar nép toleranciája a buzikkal szemben példaértékű, a melegfelvonulás alkalmából is a Jobbik csak fotózásra szolitott fel nem vertek agyon egyetlen buzit sem tojást dobáltak az igaz de nem volt pogromjellegű megnyilvánulássa a magyar népnek pedig lehetett volna mert direk kimentem megnézni és annyira undorito volt hogy közelálltam a hányingerhez.Érdekes... Én pl. a fasiszta blogokat utálom. És tudod mit csinálok? Soha ki nem találnád. Hát azt, hogy nem olvasok ilyeneket. Ha valakit zavar egy buziblog: nem kötelező olvasnia.

És ha valakit zavarnak az eurpai normák (amelyek szerint például nem a szexuális orientáció szégyenletes, hanem a homofóbia): nem kötelező Európában élnie.Énszerintem a fenti két bejegyzést ugyanaz a személy írta, már mindkettejük gyalázatos helyesírása is erre mutat... Más-más oldalról, de bele akarják keverni a homoszexualitás kérdését
a szentbékkállai esetbe, holott a kettőnek semmi köze egymáshoz...Te meg a barátod nem melegekként mentetek oda, hanem egyszerűen normális emberekként, akik normális kiszolgálást akartak volna. (Ha kifejezetten melegekként mentetek volna oda, akkor egyébként ugyanúgy kijárt volna nektek a normális kiszolgálás, mint így.)
Nem kaptátok meg és az, amit felsoroltok, akkor is elképesztő,
hogyha itt vagy ott esetleg túloztatok is, vagy nem jól emlékeztek egy-egy mozzanatra. És bizony a legutóbbi blogposztodon benyomott szöveg (ha jól emlékszem, zakósnak hívják a szerzőjét...), a maga kiegyensúlyozott hangnemével, azzal, hogy hangsúlyozza: ő nagyjából elégedett volt a vendéglővel, mégis mindig hiányzott valami, s most már elege lett... csak alátámasztja a te beszámolód igazságát. Mert hogyha csak te írnál, akkor azt lehetne gondolni, hogy egyedi esetről van szó, amin te "felkaptad a vizet". Ami persze szintén megengedhetetlen lenne, ilyesmi, így, halmozottan, egyszer sem fordulhat elő egy vendéglátóipari üzemegységben, de mégis más elbírálás alá esne.
Úgy tűnik azonban, ez általánosságban egy ilyen hely. Vendéglátóipari dilettánsok, bunkók akarják kihasználni a balatoni turistaszezont arra, hogy az odajövő tájékozatlan, s esetleg éhes, fáradt (tehát minden áron szállásra, ételre vágyó, válogatni nem tudó) turistáktól a pocsék színvonalú szolgáltatásért is lenyúlják a pénzt.
Sárvári úrnak tehát nem jogi úton kellene elégtételt keresnie, hanem önvizsgálatot kellene tartania, s bocsánatot kellene kérnie az esetért.Balázs, most már igazán megalapíthatnánk a Sárvári Csaba Baráti Kört. A címer (logó? cégér?) egy kifakult számolócédulát ábrázolna, mely számolócédulát a Faszszopó Geci szöveg keretezné. (Ezt aztán - társadalmi nyomásra - kicserélnénk az Imádkozz Szt. Béka Állához szövegre.)
Az összejöveteleken minden alkalommal más lenne az étel, mint azt előzetesen meghirdették. Az összejövetelen megjelenő tagoknak fizetniük kell, minden alkalommal többet, mint azt előzetesen meghirdették. Az összejövetelen a tagok tartoznak egymást gyalázni, szidalmazni és igazoltatni.
A SCsBK-nek csak olyan személy lehet a tagja, aki a diktált, fél flekkes tesztszöveget legalább 15 helyesírási hibával írja le.Szia Balázs!

Hát banyek, ez nagyon jó!
Eddig szép csendben olvastam a blogodat, mert nem szoktam kommentezni, meg fórumozni, meg ilyen baromságok. Ám most fontosnak tartok elmondani valamit.
Ezzel a békás sztoriddal, és azzal, hogy leírtad, meg elküldted a Homárnak, és hogy így foglalkozol vele, visszaadtad a hitemet.
Régebben megszállott idealistaként harcoltam az ilyen vendéglősök, kereskedelmisek pofátlanságai ellen. Beszóltam, reklamáltam, anyáztam. Aztán persze azt értem csak el az egésszel, hogy jól felidegesítettem magam.
De ez most valami más. Valami új. Ahogy ez a balfasz próbál mosakodni ez valami fenomenális, örömkönnyeket csalt a szemembe.
Van értelme leírni, hosszú-hosszú sorkban, hogy mi történt. Vendéglős úr persze sose fogja belátni, hogy mekkora balfasz, korlátoltsága okán, de azért idegeskedik, szenved, anyázik, fenyegetőzik, pattog.
Talán egyszer eljut arra szintre, hogy azt mondja: "Elnézést, ebben és ebben hibáztam."
Hiszen nem kiabálna ennyire ha nem égne a háza.
Hát szóval csak így tovább...

Üdv

U.i.: Sándor Berci barátja vagyok, tőle hallotam a blogodról.


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta