Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

hétfő, november 05, 2007
21:30
 
A Magyar Köztársaság nevében!


Szentbékkálla, Öreghegy Fogadó. Talán akad még olyan, aki emlékszik nyári történetünkre, az elégedetlen vendégek után „faszszopó geci!”-t ordító pincérre, valamint Sárvári Csaba tulajdonosra, aki kommentjeiben néha vendéglős, néha ügyvéd, néha anonim hozzászóló – de saját bevallása szerint mindig áldott jó lélek.

Az imént merő véletlenségből futottam bele a számomra ezidáig ismeretlen VeszprémHír c. magazinba. A következő – 2007. október 17-i keltezésű – cikket találtam benne (az egyértelmű elgépelések egy részét javítottam):

ELÍTÉLT GARÁZDA A FIDESZES KÉPVISELŐ TANÁCSADÓJA

Garázdaságért első és másodfokon is elítéltek egy mindszentkállai fogadóst, Sárvári Csabát. A hiteles bírósági jegyzőkönyvek szerint a hozzá betérő vendégeket bántalmazták – ütötték, rugdosták, köztük egy hölgyet is –. Sárvári Csaba, pedig nem más, mint a parlament Sport- és turisztikai bizottsága volt Fideszes elnökének, ma tagjának Lasztovicza Jenőnek, jelenleg is a személyes tanácsadója. Lasztovicza képviselő egyben a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöki tisztét is betölti.

Lebüdöskurvázta, rugdosta a saját vendégét

A történet két évvel korábbról indul, a későbbi sértettek, akkor még csak enni-inni vágyó turisták voltak, akik már a korábban megbeszéltek szerint betértek a mindszentkállai fogadóba, ahol, szerintük igencsak hiányos volt a kínálat. Ezt szóvá is tették, amire a felszolgáló ezt elpanaszolta a tulajdonosnak, Sárvárinak, aki ezután, személyesen lépett a tettek mezejére. Innen azonban idézzük az esetről készült, egyik bírósági jegyzőkönyvből.

„S.Cs. ekkor már emelkedett hangnemben felszólította a társaságot, hogy amennyiben nem tetszik valami az étteremben, úgy távozzanak. A vendégeket felháborította S.Cs. indulatos viselkedése, ezért kérték a panaszkönyvet. S.Cs. erre azt válaszolta a vendégeknek, hogy panaszkönyv nincs, a panaszkönyv én vagyok.

FE. ekkor megelégelte a vitatkozást és férjének F.Gy-nek azt mondta, hogy fizesse ki az eddigi fogyasztást és hagyják el a fogadót, ő maga, pedig el is indult már a kijárat felé. A társaság valamely tagja még – pontosan megállapítani nem lehetett – azt is kérdezte S.Cs-tól, hogy "mi vagy te itt, az atyaúristen?", mire S.Cs. annyit válaszolt, hogy "igen, az vagyok". P.P. I. r. vádlott ekkor még annyit jegyzett meg, hogy "mi van öreg, rosszul aludtál az éjjel?". Egyszóval a vádlottak és a társaságukban levő személyek, valamint S.Cs. között szóváltás alakult ki, amelynek során S.Cs. többször "büdös pestieknek" nevezte a vádlottakat és a társaságot. Ezt követően S.Cs. visszaindult a fogadó éttermi része fele, de távozásában még visszaszólt J.J. II. r. vádlottnak, hogy "egyébként is hogy nézel ki, te nagypicsájú, büdös, pesti kurva". [Kiemelés tőlem. – B.B.] Erre J.J. II. r. vádlott ugyancsak indulatától vezérelve azt mondta S.Cs. pótmagánvádlónak, hogy "mit pofázol, te kis buzi".

Erre a sértésre azonban S.Cs. pótmagánvádló visszafordult az asztalhoz és az addigra már a kezében levő műanyagtálcával J.J. II. r. vádlottat a bal mellkas-felén megütötte úgy, hogy az ütés a bal mellkasfal elülső felszínén az emlő felett csecsemőtenyérnyi zúzódásos sérülést, valamint a bal felkar hajlító felszínén ugyancsak csecsemőtenyérnyi zúzódásos sérülést eredményezett.

Ezt követően P.P. I. r. vádlott látva, hogy élettársát bántalmazták, felállt a helyéről és egy alkalommal ököllel S.Cs. állon vágta. S.Cs. megtántorodott és P.P. kabátjába kapaszkodott meg, amely miatt mindketten a földre estek. Eddigre már az étteremből kijött O.B. is. A földről S.Cs. állt fel előbb és O.B-al együtt a nála levő tálcával ütlegelni kezdték P.P. I. r. vádlottat, illetve több ízben meg is rúgták.” Eddig az idézet.

Lasztzoviczát nem zavarja a garázda tanácsadó?

A históriában aztán még helyet kaptak rendőrök, később jó pár bírósági tárgyalás, csak épp a legendás, magyaros vendégszeretet nem kapott szerepet. Az előző idézett pótmagánvádló Sárvári volt, aki maga is feljelentette vendégeit, de azokat a bíróság felmentette.

Sárvári Csaba már a rendőrségen is jelezte – erről névjegye is van –, hogy ő az Országgyűlés Sport- és turisztikai bizottsága elnökének a tanácsadója. A fogadós, aki verekedésbe bonyolódik vendégeivel és még el is ítélik érte, az ad turisztikai tanácsokat. Ugye ez inkább bohózatba illik, mint a parlamentbe.

Sárvári Csabát először tavaly, augusztus 31-én majd másodfokon, idén februárban ítélték el. Utóbbiban társtettesként elkövetett garázdaság bűntettében és társtettesként elkövetett könnyű testi sértés vétségében marasztalták el.

Lasztivicza Jenő 2006. május 30-tól október 24-ig volt a bizottság elnöke. A bizottság munkatársa megerősítette, hogy Sárvárit Lasztovicza Jenő még elnökként kérte fel tanácsadójának. Ez időben, pedig már javában folyt a bírósági eljárás, sőt közben, augusztus 31-én már elmarasztaló ítélet is született.

Sárvári – ahogy az Országgyűlés Sport-és turisztikai bizottsága munkatársától megtudtuk – Sárvári Csaba ma is tanácsadó. Vajon miért nem zavarja ez Lasztovicza Jenőt? Hiszen inkább az elítélt fogadósnak kellene tanácsokat adni, hogy mégsem illik saját vendégeit ütlegelni, szidni, rágalmazni.


Eddig a cikk. Három megjegyzésem van hozzá.

Egyrészt így már értem a pulton virító Orbán-oltárt. Másrészt utólag örülök, hogy élve megúsztuk a történetet.

Harmadrészt (nem vagyok rá büszke és vessen meg érte, aki akar) orgazmusközeli állapotba kerültem, amikor először elolvastam.

Címkék: , , ,


Hozzászólások:


Ilyenkor felcsillan a remény sugara a jogállam korhadó alkotmánya felett. :o)
Az összeférhetetlenség fogalmát és az erkölcsi bizonyítvány kötelezettségét be kéne vezetni az ogy. bizottsági tanácsadói pozícióknál is.Gyönyörű. Az orgazmusközeli állapotot messzemenően megértem. Mit megértem. Átérzem.Ezer bocs, de én ettől a sztoritól nem élveztem el... Még csak közel sem kerültem hozzá... Először azt hittem, a tiédtől eltérő szexuális orientációm a ludas ebben, de aztán láttam, hogy Eszterke, aki ugyebár heteró, szintén a csúcsra jutott, tehát vélhetően nem erről van szó. Engem ez - bár tény, hogy mulattató - inkább elkeserített... De azzal együtt nagyon jó, hogy megírtad, mert utólag visszaigazol téged. Mert akkor itt nem arról van szó, hogy ti kiakadtatok valamin, ami esetleg csak egyedi jelenség volt, hanem ez a pasas úgy általánosságban egy iszonyú nagy bunkó... S jellemzi az ügy a FIDESZ-t is.Félreértés történt. Ez szerintem is szomorító, viszolyogtató történet.

Az élvezetet az a népmesei egyszerűség okozza, ami révén a bűnös elnyerte méltó büntetését. Ezt az élvezetet még a történetnek az az életszerű bonyolultsága sem szünteti meg, miszerint Csaba - vagy mifene - Úr fideszes tanácsadó volna.eszter: akkor nem kárörvendés, hanem népmesei elégtétel?
sokkal jobban érzem magam és nem szégyellem...Véletlenszerűen néha működik a jog.

Semmi köze a viselkedésnek a politikai hovatartozáshoz, lehetett volna baloldali is hasonló viselkedéssel. Egy eset még nem statisztika.

Ugyanakkor madarat tolláról, embert hivatalos tanácsadójáról.

Miért névtelen komment: ezt az oldalt sajnos bárki olvashatja, én meg már nem vagyok fiatal, viszont paranoiás. Személyes körben, barátok között vállalom a nevem. A blogon nem. A barátok meg tudják, hogy ki van a nick mögött."S jellemzi az ügy a FIDESZ-t is." Ugyan mitől jellemezné?

Mindenesetre hihetetlen, hogy ilyen vendéglátósok megélnek a piacon... ez az igazán abszurd. Tényleg jó, hogy nem lett bajotok annak idején.Legviccesebb a "csecsemőtenyér", mint a zúzódás mértékegysége. :)Ez teljesen bevett orvosi mértékegység.

Nehogy azt hidd, hogy huszonpár éve nekem holmi egyszerű, mezei tüdőgyulladásom volt! Nem: "csecsemőtenyérnyi pneumóniás infiltrátum"-tól szenvedtem. :PHát....igen. Ma magyarországon a politikai elit megteheti hogy ilyen tanácsadókat foglalkoztat. Amilyen saját maga is. Tisszességtelen hatalmával visszaélő nagyképű tolvaj alakokat. Tisztességes tanácsadók nem is kerülhetnek a közelükbe, hiszen még véletlenül sem egy társaságba járnak:( Ez van. Ez ma Magyarország:("...Ugye ez inkább bohózatba illik, mint a parlamentbe..."

Tévedsz, ez pontosan a mai magyar parlamentbe való, ott ülnek ilyen sötétek - pártállástól függetlenül.De mi volt az itelet?
penzbirsag? fegyhaz? kotel?
vagy bocsanatot kellett kernie utolag?Hát...ahogy olvasom...bennem erős késztetés ébresztett arra...hogy haverokkal leutazzak "Lófasszalbasznádra"...öregbigMacbükk...bisztróba...és bele szarjak orbánc urnába...de szerintem csak én vagyok ilyen indulatos...amúgy az ilyen mindig megússza sajnos. :( De S.Cs-t be íratnám egy nevelési-tanácsadóbaMost akkor Szentbekkala, vagy Mindszentkala?

Amugy meg feleslsges altalanositani megint, es felhozni az Orban kepet. A sajat vendeglojebe azt tesz ki az ember, amit akar (eltekintve persze a tiltott jelkepektol...). Az megint mas kerdes, hogy a vendeglatas alja ami ott folyik.Hogy hova ne menj? ;) A két falu szinte összeér. Az Öreghegy Szentbékkállán van, de SCS-nek, ha jól vettem ki a milliónyi netes hirdetéséből, Mindszentkállán is vannak érdekeltségei.a csecsemőtenyérnyi az kb. megegyezik egy sertés-orrtükör méretével? Mert ha igen akkor ha véletlenül sértett leszek, helyesbítést kérek a látleleten.

I.Én nem nagyon ástam magam bele az ügybe, véletlenül találtam, de ha ezt akár élőben néztem volna végig a tárgyalóteremben, hisztérikusan sírós röhögésben törtem volna ki az "épületes" idézetek hallatán. Nagyon tetszik... más kérdés, hogy mily szomorú is a történet.Na ez megint megütötte a hozzászólsá küszöböt! :)

Engem egyáltalán nem lep meg az ügy fordulata. Sőt...

Viszont azt ki nem szarja le, hogy "balfasz" barátunk tanácsadója Ovi sleppjének? És akkor mi van? Szentem teljesen irreleváns.

Nekem egyre inkább kiforrott elméletem az, hogy nincs ezekben a dolgokban semmi meglepő. Egyszerűen ennyit tudunk és kész. Ilyen emberek mint ez a balfasz, vannak, és sokan vannak. Ők is mehetnek szavazni, ők is "hasznos" tagjai a társadalomnak. Ez van ezt kell szeretni.mit csinál ez a farok Sárvári mostanság?Azért ez szomorú!
http://www.vpmegye.hu/index.php/hrek-hirek-134/2917-valtozas-a-megyei-koezgylesben


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta