Ez van –  Blog –  Tudatmódosítók –  Salátástál –  Terápia –  Sorskönyv nélkül –  Olvasókönyv –  Képmutatás –  Kijárat...

Mottó, egyúttal felhívás az Olvasóhoz:
         „Ha nem a megoldás, akkor a probléma része vagy.”
   –   Ez bármire igaz.

Birtalan Balázs naplója

Birtalan Balázs Örülök, ha blogomat – ahogy nevezni szoktam: „napi rendes és rendetlen agymenéseimet” – nemcsak olvasással, de megjegyzéseiddel is megtiszteled. Mivel korántsem gondolom, hogy elértem volna a személyiségfejlődés csúcsára, kifejezetten szükségem van mind elismerésekre, mind építő kritikákra. Az ún. kommentezés során választhatsz: gondolataidat megoszthatod velem saját neved aláírásával, vagy – a netes hagyományoknek megfelelően – valamilyen nick-et használva, illetve írhatsz anonim módon. A döntés a tied; előrebocsátom azonban, hogy a névtelen mocskolódásról és észosztásról elég markáns a véleményem. Ha a bírálatnak ezt a módját választod, ne háborodj föl utólag, ha e véleményemnek a konkrét helyzetben is hangot adok. Emellett alapelvem, hogy nem törlök kommentet akkor sem, ha tartalma és stílusa látványosan távol esik a számomra egyébként elfogadhatótól. Kivétel a spam és a flood – annak érthető okból nem kegyelmezek. (2005)

hétfő, június 04, 2007
12:25
 
Ami érdekel és ami nem


Ma 87 éve, 2007. június 4-én írták alá a Trianoni békeszerződést. Fájó szívvel és pironkodva, de be kell valljam, hogy többek között ez az, ami nem érdekel.

  • Nem érdekel, mert ennyi idő távlatából Trianon számomra történelem, ugyanúgy, mint pl. a karlócai béke (amelyről fogalmam sincs, hogy mi volt), nem pedig a jelen része.
  • Nem érdekel, mert amennyiben viszont a jelen részévé teszik bizonyos csoportok, annyiban éppen hogy viszolygok, félek és elhatárolodom tőle.
  • Nem érdekel, mert az „ország” és „nemzet” szavak által jelölt fogalmak egy számomra elfogadhatatlan világkép alkotórészei. Elfogadhatatlan, mert e fogalmak olyasmiket implikálnak ember és ember között, mint elhatárolódás, kizárás, elkülönülés, különb-ség, ellenségeskedés – vagyis az emberiségnek mint olyannak a rész szerinti szemlélését. Szemben az általam egyedül elfogadhatónak tartott egész szerinti (katholikosz) látásmóddal.
    Kisebb Magyarországot!
  • Nem érdekel, mert – a fentiektől függetlenül – Ida nénitől azt tanultam gimnáziuzmban töri fakton, hogy az „ősfoglalás joga” illegitim érvelési alap területi igényeknél. Magyarul egyáltalán nem számít, hogy egy terület valaha kié volt, abból a szempontból, hogy most kié, és hogy kié legyen a jövőben.
  • Nem érdekel, mert ha lenne is politikai relevanciája annak (mint ahogy nincs), hogy valahol kik voltak elsőnek, akkor a Kárpát-medence nem a magyarokat, hanem az általuk lemészárolt népeket (mondjuk az avarokat), ill. jogutódaikat illetné. Gyengébbek kedvéért. azokról az időkről van szó, amikor a Római Katolikus Egyház hivatalos liturgiájában, a Mindenszentek litániájában szerepelt az „A sagittis hungarorum libera nos, Domine!” (A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!) fohász. Utódok hiányában pedig az egész földterület legyen temető, kegyeleti hely – a magyarok pedig iziben szittyogjanak vissza lóháton valahova a Mezopotámia-Etelköz tengely tájékára, és ott fajtalankodjanak tovább a turulmadaraikkal.
  • Nem érdekel, emrt eleve azt tartom, hogy történelem mint olyan nem létezik: a történelem az a mesterségesen megszűrt, szélsőségesen szubjektív valóság, amelyet a történészek a jelen attitűdjük és érdekeik szerint a múlt eseményeiből kimazsoláznak. Maga a történelem egy hatalmas történelemhamisítás.

Ami érdekel, ha már az ún. történelemről van szó, az nem a 87, hanem a tízezer évvel ezelőtti események, valamint és az azt megelőző 3 millió év. Az ember történetének azon 99,9%-a, amit a ma történészei lekezelően az „őstörténet” névvel intéznek el. Az a tízezer éve elkezdődött genocídium (és a hozzá kapcsolódó elhallgatás), amely nem egyszeri és lezárt esemény (mint a trianoni szerződés aláírása), hanem az évszázadokon át globálissá lett, amely mind a mai napig tart – és amelynek valamennyien részesei vagyunk.

Ami még érdekel (és nem történelem), az az, amikor valakik át akarják adni az életet, de az élet nem hagyja magát. Az egyéni bánatok, kétségbeesések, reménytelenségek és újraéledő remények érdekelnek – és az, hogy ilyen esetben egy barátnak mit kéne mondani, már ha egyáltalán mondani kell valamit, nem pedig kussolni, és kussolva ordítani.

Ami érdekel, az Darvas Iván, aki meghalt, akit nagyon szerettem, és akivel ismét kizuhant egy darab a széthulló gyerekkoromból. :-(

Ami érdekel, az Apa készülő könyve, amelynek az anyagát tegnapelőtt rendeztem verseskötetté.

Ami érdekel, az... – de hát aránylag rendszeresen írom ezt a blogot, úgyhogy csak kiderülget itt, hogy mi minden érdekel. Egy posztot, úgy vélem, szánhattam annak is, ami nem érdekel.

[Ami pedig a fönti képet illeti, ha nem látszik rendesen a szöveg, kattintani kell rá.]

Címkék: , , ,


Hozzászólások:


Deszemét vagy bazdmeg!! Hát magyar ember vagy te? Ezt a néped eladták Trianonban megcsonkitoták,elnyomják ma is az oláhok, csehek, szlovákok, tótok... Ki akarják halasztani és asszimilálni magasabbrendü ősi kulturáját elvenni tőle. Az meg hogy menjünk visza Mezopotámia-Etelközbe, és ott falytalankodjunk a turilmadarakkal több mint sértő! Először is a te helyedben nem emlegetném a falytalankodást annyira, másodszor is soha, senki nem állította, hogy a magyarság számára a turulmadár szexuális partner, hanem Ő inkább vezetőnk és bölcsességünk sugalója, végül pedig: elfogadod-e a mezopotámiai (sumer)-magyar kontinuitást vagy nem? Ha nem, akkor mit vartyogsz arról hogy oda menjünk vissza? Ha pedig igen akkor hogyan lehet számodra közömbös az hogy az emberiség legrégebbi kulturájának a sumerségnek az örököseit a nemzetközi nagyhatalmak aljas diktátuma kisemmizte ősei örökéből? Megaztán tudod ez is nagyon süket duma, hogy az avarok laktak itt előbb és azért akkor nekik kellene visszaaadni az országot? Mert először is az avarok már nem élnek, mi pedig létező nép vagyunk és másodszor is az avarok a mi rokonaink, mindenesetre inkább azok, mint a cseheknek, oláhoknak! Egyébként tudd meg: bizonyos elméletek szerint (pl. Magyar Adorjáné, nézzél utána, rajta van a weben is), a magyarság ŐSHONOS a Kárpát-medencében még az ember vízben élő, kétéltü elődeiből alakult ki akkor, amikor a pólusok vándorlása miatt Magyarországon volt a legkedvezőbb éghalylat a szárazfölldi élet kialakulására és az ősi előemberek (kétéltüek később emlősök)a kezdeti, kétéltü ösemberiségtől magas spirituális müveltséget szivtak magukba Magyarországon s csak késöbb alakultak ki a többi emberfajok, amelyek azután innen kaptak kulturális impulzusokat. Persze ez az elmélet nem teljesen bizonyitott, de annyi bizonyos, hogy a magyarságot mélységes gyökerek kötik a Kárpát-medencéhez! Egyébként pedig nem csak azért érdemelnénk meg a Kárpát-medencét, mert itt őshonosak vagyunk, hanem mert ma is mi lakjuk, mert ma is bennünket nyomnak el, gyaláznak meg a benesista csausescuista pribékek Erdélyben és Felvidéken!! Hát mondd, Magyar Ember vagy te?éghalylat, kétéltü... Hát mond (sic!), Magyar Ember vagy te???Ha magyarnak lenni egyenlő azzal, amit te produkálsz, vagyis a minősíthetetlen helyesírással és az engesztelhetetlen gyűlölködéssel, és mindennek a névtelenség mögé való elrejtésével -- akkor nem vagyok magyar, ne is legyek.Balázs, remélem, nem ütközik a szándékoddal, a kép forrását is megnevezném, mely pedig a Kétfarkú Kutya Párt. Van honlapjuk is, érdemes megnézni. Időnként vinnyogtam a nevetéstől.Igen, a forrásmegjelölés galádul kimaradt a postból. Onnan töltöttem le a képet.Újra lesz a világ osztva, lesz még magyar falu Moszkva!"Ahonnét szökik a nyár is,
az én Bakonyom a Párizs."


(Ady Endre - egy nyom nélkül megsemmisített - vázlatfüzetéből.)Nekem peldaul fontos, hogy magyar vagyok, mi tobb - kovezzenek meg erte - buszke is vagyok ra. A sors ugy hozta, hogy most nem otthon elek. De bevallom sok minden nagyon hianyzik. Belemehetnek ismet a politizalasba, de nincs kedvem, foleg mert a blog irojaval nem lehet nyugodt eszmecserebe kezdeni, mivel csak egy igaz velemeny van szerinte, es az csakis es kizarolag az ove. Ha valakit erintett Trianon (mar pedig az en csaladomat szemelyesen is - es igy kozvetetten engem is)
az ezt a kerdest egesz mashogy latja, es elkeseritonek tartja az itt leirt velemenyeket. Ha valaki csaladjat (rosszul) erintette a kommunizmus (gondolok kitelepitesre, es allamositasra) az szinten mashogy latja a jelen kormany szerepet es mukodeset. Elnezest, hogy elek es azert is hogy mas velemenyem van.Most lehet kovezni.
Malacka


Megjegyzés küldése

<< Vissza


Címkék:

5K, Add tovább, Agymenés, Apa, Brühühü, EMK, Emlék, Életkor, Felmutatható, Film, Gasztro, Halál, Humor, Húbazmeg, Hüjeblogger, Jog, Kapcsolatok, Kisebbség, Kommunikáció, Kopipészt, Könyv, Lakás, Melegség, Nyaralás, Panaszkönyv, Politika, Pszicho, Rádió, Súlyos, Szemműtét, Szomatik, Sztori, Számvetés, Tavasz, Ünnep, Vallás, Vendéglátás, Vers, Világ+ember, Virtuál, ZeneTerápiás olvasókönyv
Pszichológiai témájú irásaim gyűjteménye

Sorskönyv nélkül
Pszichológiai blogom

Sématerápia
Általam szerkesztett oldal


2015-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Felmászok a létra, Napkút Kiadó, 2015.

Felmászok a létra
(versek)


2009-ben megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Művirágok a szimbolizmus oltárára, Katalizátor Kiadó, 2009.

Művirágok a szimbolizmus oltárára
(versek)


2008-ban megjelent könyvem:

Birtalan Balázs: Aszalt szilva naplementekor (mémtörténetek), Katalizátor Kiadó, 2008.

Aszalt szilva naplementekor
(mémtörténetek)


Korábbi hónapok:

január 2005 | február 2005 | március 2005 | április 2005 | május 2005 | június 2005 | július 2005 | augusztus 2005 | szeptember 2005 | október 2005 | november 2005 | december 2005 | január 2006 | február 2006 | március 2006 | április 2006 | május 2006 | június 2006 | július 2006 | augusztus 2006 | szeptember 2006 | október 2006 | november 2006 | december 2006 | január 2007 | február 2007 | március 2007 | április 2007 | május 2007 | június 2007 | július 2007 | augusztus 2007 | szeptember 2007 | október 2007 | november 2007 | december 2007 | január 2008 | február 2008 | március 2008 | április 2008 | május 2008 | június 2008 | július 2008 | augusztus 2008 | szeptember 2008 | október 2008 | november 2008 | december 2008 | január 2009 | február 2009 | március 2009 | április 2009 | május 2009 | június 2009 | július 2009 | augusztus 2009 | szeptember 2009 | október 2009 | november 2009 | december 2009 | január 2010 | február 2010 | március 2010 | április 2010 | május 2010 | június 2010 | július 2010 | augusztus 2010 | szeptember 2010 | október 2010 | november 2010 | december 2010 | január 2011 | február 2011 | március 2011 | április 2011 | május 2011 | június 2011 | július 2011 | augusztus 2011 | szeptember 2011 | október 2011 | november 2011 | december 2011 | január 2012 | február 2012 | március 2012 | április 2012 | május 2012 | június 2012 | július 2012 | augusztus 2012 | szeptember 2012 | október 2012 | november 2012 | december 2012 | január 2013 | április 2013 | május 2013 | június 2013 | augusztus 2013 | szeptember 2013 | október 2013 | november 2013 | december 2013 | március 2014 | április 2014 | május 2014 | június 2014 | október 2014 | december 2014 | január 2015 | február 2015 | március 2015 | április 2015 | május 2015 | július 2015 | augusztus 2015 | szeptember 2015 | november 2015 | december 2015 | február 2016 | március 2016 |


Így írok én – A jelen blog paródiája (by Jgy)
Így írok én 2. – Ua. (by Ua.)


>>> LEVÉL <<<látogató 2005. január 10-e óta